Search Menu
Home Novosti Menu
Moda

Tenisice poslane u svemir

Materijal od kojih se izrađuju tenisice, u suradnji s NASA-om, bit će testiran na Međunarodnoj svemirskoj postaji

  • Roberta Novosel I Foto: Instagram i Pintarest
  • 11 March 2020
Tenisice poslane u svemir

Osim što napreduje po pitanju izrade modela od recikliranih i prirodnih materijala, Adidas ide korak dalje i šalje svoje materijale u svemir. Uz pomoć SpaceX-a i NASA-e, Adidas je svoje materijale za tenisice, točnije pelete koji se ugrađuju u đonove tenisica, poslao u svemir na znanstveno istraživanje kako bi bili testirani na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Bez obzira na suradnju, Adidas ne smije i neće koristiti NASA-in logo na svojim tenisicama, a rezultati njihovog testiranja doći će u javnost tek kada istraživanje bude finalizirano. Glavni cilj njihovog istraživanja je otkriti tajnu kretanja peleta tijekom punjenja kalupa đona zahvaljujući uvjetima mikrogravitacije što bi moglo utjecati na udobnost obuće, ali i pomoći im da saznaju što je potrebno za stvaranje njihovih budućih modela.

Adidasov model Ultraboost 20 tenisice već su i sada jedan od njihovih boljih modela zahvaljujući pletenom gornjem dijelu koji obavija stopalo tijekom trčanja, a ono što je zanimljivo je da tenisice teže samo 310 grama što još više olakšava treniranje.

Je li sve ovo samo jedan dobar marketinški trik kako bi Adidas privukao pažnju za kampanju “Space Race” ili jedno ozbiljno istraživanje, saznat ćemo u narednom periodu.

Load the next article
Loading...
Loading...