Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Tvrtka koja se bavi marihuanom upravo je kupila cijeli grad u Kaliforniji

Stiže oaza marihuane

  • Mixmag Adria
  • 9 August 2017
Tvrtka koja se bavi marihuanom upravo je kupila cijeli grad u Kaliforniji

American Green Inc., američka tvrtka koja se bavi marihuanom, nedavno je kupila komad zemljišta u Kaliforniji, koji će poslužiti kao lokacija na kojoj će izgraditi gradić Nipton.

Tvrtka je kupila zemljište od gotovo 50 hektara, sa samo 20 stanovnika, za samo $5 milijuna te sada planira osnovati nešto poput kanabis oaze u kojoj se proizvodi hrana, pružaju usluge mineralnih kupki, turizma, dućana s proizvodima od marihuane te "prvo od svoje vrste, iskustvo eko turizma za osviještene konzumente kanabisa".

Kako bi renovirali zemljište, American Green će tijekom idućih 18 mjeseci potrošiti $2.5 milijuna. Prvi poslovni plan je izgraditi mjesto za flaširanje vode od kanabisa, dok će uslijediti i mnoge druge atrakcije, poput "punktova za prodaju proizvoda od kanabisa, artističkih programa, kulinarskih evenata te bed & breakfast smještaja."

David Gwyer, predsjednik i direktor American Greena, kaže kako se nada kako će ovim projektom postaviti pozitivan primjer za budućnost:

"Uzbuđeni smo što predvodimo pravi Green Rush...kanabis revolucija koja se trenutno događa ovdje, u SAD-u, ima moć kompletno revitalizirati zajednice, na isti način kao što je to zlato učinilo u 19. stoljeću."

Gradić Nipton inicijalno je osnovan tijekom 'zlatne groznice', no većinom je napušten od 1950-ih. Danas je poznat kao grad duhova, najviše zbog svoje lokacije, no možda ga sada kanabis industrija uspije oživjeti.

Load the next article...
Loading...
Loading...