Search Show Menu
Home Latest News Menu
Festivali

Uskoro kreće 10. izdanje Outlook Festivala

Spremite se za spektakl

  • Mixmag Adria
  • 5 September 2017
Uskoro kreće 10. izdanje Outlook Festivala

Nakon malog predaha od Dimensions Festivala, britanske i hrvatske organizacijske ekipe upogonit će jubilarno, deseto izdanje Outlook Festivala, jedne od najpopularnijih i nagrađivanih glazbenih manifestacija posvećenih bass glazbi i soundsystem kulturi.

Proslavi desetogodišneg postojanja pridonijet će više od tristo najavljenih glazbenika, čiji će nastupi započeti u srijedu u pulskoj Areni na koncertu otvorenja kada će se na do sad najvećoj pozornici izmijeniti glazbenici sa samog vrha bass glazbe: Dizzie Rascal, pionir grimea i dobitnik Mercury nagrade, američki majstor eksperimentalnije elektronike i hip-hopa DJ Shadow te krunski nastup čak pedesetšestorice članova Outlook Orchestra od kojih je trideset i pet vokalista među kojima su mnogobrojni velikani hip hopa, grimea, reggaea, garagea, drum and bassa i dubstepa poput Horace Andya, Roots Manuve, Mad Professora, Dawn Penn, Congo Nattya, Pharoahe Moncha i mnogih drugih. Povoljnije regionalne ulaznice za Arenu u pretprodaji se mogu kupiti u Entrio sistemima i prodajnim mjestima, a blagajne kod Arene radit će u ponedjeljak i utorak od 15:00 do 21:00 te u srijedu od 15:00 do 23:30. Cijena ulaznice je 325 kn.

Festival se u četvrtak iz Arene premješta na štinjansku tvrđavu, okolne pozornice te već tradicionalne zabave na brodovima. Među najboljim svjetskim hip-hop, dub, reggae, drum&bass, dubstep DJ-ima, producentima, MC-jevima i svim članovima soundsystema, iz ovogodišnjeg line-upa posebno izdvajamo premijerni festivalski nastup prekaljenog američkog hiphopera Ghostface Killah, člana kultnog Wu-Tang Clana, UK grime scenu predstavit će Wiley s Hollow Manom, Giggsom, Newham Generalsom, Championom s MC-jevima poput Flowdana, Riko Dana, Flirta D, Killa P, te dub i reggae glazbenici – vrstan selektor i znalac Adrian Sherwood, svestrani dub majstor The Bug, Gentleman’s Dub Club, Mala i Coki, Plastician, Roots Manuva, Congo Natty i Pharoahe Monch.

Na festivalu će nastupiti veliki broj glazbenica koje predvodi dvadesetčetverogodišnja Amerikanka brzog jezika i dinamičnog nastupa – Princess Nokia, devetnaestogodišnja elokventna i direktna Britanka Jorja Smith, kolegica portugalskih korijena i francuske adrese te majstorica adrenalinskog plesnog zvuka koji spaja grime i afrički kuduro – Nidia, kao i kraljica reggae klasika Dawn Penn sa Soom T, MC-jica Eva Lazarus te mnoge druge. Domaći i regionalni predstavnici svih glazbenih bass varijacija bit će nezaobilazni na ovogodišnjem Outlook Festivalu i to počevši s Aria pozornicom, gdje će u petak 8. rujna jedan od najdugovječnijih hrvatskih festivala – Seasplash, ugostiti veliki broj svojih glazbenih prijatelja. Premijerni nastup na festivalu imat će Edo Maajka, a domaći i regionalni glazbenici Filip Motovunski, Bamwise, Rahmanee, Egoless, Digitron, Brada Selecta, Roots In Session, Funk Guru i mnogi drugi njihovi kolege predstavit će nam svoje ovosezonske glazbene repertoare.

U pretprodaji su povoljnije regionalne festvalske ulaznice za Outlook Festival po cijeni od 850 kuna za sve dane festivala (festivalska ulaznica ne uključuje i koncert otvorenja) dok su regionalne ulaznice za koncert otvorenja po cijeni od 325 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Entrio sistemima i na Entrio prodajnim mjestima. Na festivalskim blagajnama bit će moguće kupiti 3-dnevne ulaznice (700 kn), 2-dnevne ulaznice (500 kn) i jednodnevne ulaznice (250 kn) isključivo na dan koji se odabere.

Load the next article...
Loading...
Loading...