Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Vlasti žele zabraniti konzumaciju alkohola na letovima za Ibizu

Uskoro bi moglo postat stvarnost

  • Mixmag Adria
  • 13 July 2017
Vlasti žele zabraniti konzumaciju alkohola na letovima za Ibizu

Letovi na popularne turističke lokacije poput Ibize i Mallorce bi uskoro mogli dobiti zabranu konzumacije alkohola jer se vlasti na Balearskim otocima žele boriti s onim što zovu "anti-društvenim turizmom".

Na ovu odluku došli su nakon porasta broja tučnjava i seksualnom ponašanju putnika na letovima, zahvaljujući alkoholu. Zabrana se ne bi odnosila samo za letove, već vlasti traže od Španjolske i Europske Unije da se alkohol zabrani i na aeorodromima.

Prema Guardianu, Pilar Carbonell, osoba odgovorna za nadgledanje turizma Balearskih otoka, objasnila je zašto je zabrana alkohola potrebna.

"Tražimo centralnu vlast i Europsku komisiju da zabrani konzumaciju alkoholnih pića na letovima i aerodromima kako bi garantirali sigurnost i borili se protiv anti-društvenog turizma."

U njezinoj izjavi stoji i kako je glavni cilj pomoći osiguranju i pobrinuti se za sigurnost putnika: "CIlj je poboljšanje sigurnosti putnika i djelatnika osiguranja na avionima i na našim otocima koji se često susreću s problemima zbog pijanih putnika."

Nije još jasno da li je inicijativa upućena samo za letove koje idu prema Balearskim otocima ili za sve europske letove.

Load the next article...
Loading...
Loading...