Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Zagrebačka Medika pred zatvaranjem

Korisnici prostora pokrenuli peticiju

  • Mixmag Adria
  • 12 May 2017
Zagrebačka Medika pred zatvaranjem

Autonomni kulturni centar – Attack! udruženje je građana/ki osnovano 1997., koje prvenstveno djeluje na nivou grada Zagreba, s određenim projektima koji se realiziraju na razini cijele Hrvatske. Bavi se poticanjem razvoja i prakticiranja alternativne kulture, mišljenja, djelovanja i izražavanja.

8. svibnja na adresu korisnika prostora bivše tvornice Medika stigao je Poziv Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada na predaju prostora kojim se traži iseljenje i napuštanje korisnika/ca prostora u roku od osam dana.

Prostor bivše tvornice lijekova Medika već je deset godina mjesto susreta i djelovanja brojnih umjetnika, kreativaca, radnika u kulturi, udruga civilnog društva, nezavisnih kolektiva i pojedinaca koji taj prostor uredno plaćaju Gradu Zagrebu, u njemu planiraju i provode programe i aktivnosti koji su djelomično financirani čak i od strane samog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Iz Medike tvrde kako Grad Zagreb sustavno zanemaruje svoje obaveze infrastrukturnog održavanja tog prostora te prijeti oduzimanjem istog i pražnjenjem “od osoba i stvari”.

Provedba ovog Gradskog rješenja značila bi prekid svih programa koji su u tijeku i pripremi.

“Medika predstavlja trajnu potrebu u životu mnogih koji je koriste i osmišljavaju – omogućuje učenje, vježbanje, okupljanje, stvaranje i predstavljanje svojega rada drugima. Ne promovira kulturu pasivne konzumacije nego aktivne participacije."

Medika je ujedno bio koristan prostor za sve one koji su imali ideje a trebali su prostor, tehniku i publiku da ih ostvare.

Korisnici prostora pozivaju sve da se pridruže peticiji #medikaostaje. Peticiju možete potpisati ovdje.


Foto: Denine.eu

Load the next article...
Loading...
Loading...