Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Zavirite u kolekciju ploča Frankie Knucklesa

Kolekcija koju ćete osjetiti

  • Mixmag Adria
  • 20 April 2017
Zavirite u kolekciju ploča Frankie Knucklesa

Frankieva kolekcija ploča trenutno se nalazi u Stony Island Arts Bank u Chicagu, a iz Frankie Knuckles Foundationa su podijelili video u kojem pričaju o arhivi i što ona predstavlja.

Knuckles je osnovao organizaciju u svojm kasnijem životu kako bi podržao pokrete u koje je vjerovao, poput prava LGBTQ, mladih beskućnika, glazbe u školama i istraživanja diabetesa. Danas također služi kako bi se ljudi educirali o njegovoj ostavštini.

Kao "Kum House Glazbe" Frankie je pomogao u etabliranju žanra na plesnim podijima diljem svijeta. U doba kada se glazba distribuirala putem fizičkog medija, skupio je tisuće vinila. Sada ova neprocjenjiva kolekcija nudi pogled u njegov svijet, a glazbeni fanovi iz cijelog svijeta imaju šansu biti dio toga.

Theaster Gates, zahvaljujući kojem je kolekcija tu gdje jest komentirao je: "Kolekciju bi trebali osjetiti...nadamo se da ćemo privući prvoklasne i lokalne DJ-eve, učenjake housea koji će u čast i u duhu Frankiea "razvaliti" s glazbom ovu četvrt, naš grad i svijet."

Pogledajte video ispod i prisjetite se njegove ostavštine.

Load the next article...
Loading...
Loading...