Search Show Menu
Home Latest News Menu
Festivali

10 artista se prisjeća 10 godina Outlook festivala

"Bila su to najbolja četiri dana u mom životu!"

  • Mixmag Adria
  • 6 September 2017

Outlook festival ove godine slavi 10. rođendan. Event soundsystem kulture postao je raj low-end dance glazbe i doprinijeo Hrvatskoj na svjetskoj mapi party destinacija.

Održavajući se u povijesnoj tvrđavi, Outlook svake godine ponudi pravu gozbu bass glazbe, od partyja na brodovima do system sesija. Sada, 10 DJ-eva odaje počast svojim omiljenim sjećanjima s jednog od najboljih bass festivala na svijetu.


Jack Sparrow

Rezident sam DJ festivala već 10 godina, gledao sam kako Outlook raste u najuzbudljiviji, dinamičan festival u Europi i vjerojatno i u svijetu. Nijedno se mjesto ne može mjeriti s autentičnim soundsystemom sa slikovitim okolišem i odličnim vremenskim uvjetima. Uvijek se veselim nastupu na Medi pozornici. Čak sam i pjesmu o tome napisao.

Hatcha

Vrlo upečatljiv trenutak dogodio mi se na plaži prije nekoliko godina. Puštao sam Mala remix od Fat Freddya, 'Drop', Sunce je sijalo, no istovremeno je i kišilo, a svaka osoba u publici kao da je govorila "Uh, ovo je posebno". Ako znate traku i Outlook te njegovu publiku, možete zamisliti taj trenutak.

Živio Outlook festival!

Barely Legal

Odlazim na Outlook festival od 2010. Te prve godine nisam imala s kim ići, no line-up je bio toliko privlačan da sam kupila avionsku kartu samo tjedan dana prije i otišla sama. Bila sam potpuno neiskusna s festivalima jer sam imala samo 18 godina, no vratila sam se pričajući da su to bila najbolja četiri dana u mom životu. Nikad to prije nisam rekla o nijednom iskustvu u životu. Stekla sam toliko prijatelja s kojima sam još uvijek bliska, čak sam tamo upoznala i svog menadžera prije nego što sam se uopće počela baviti DJ-ingom.

Jehst

Uključen sam u festival od početka i definitivno je velika inspiracija vidjeti koliko je narastao. Od šačice promotora koji su napredno razmišljali, okupljajući ključne figure od UK dubstepa, rapa, reggaea i drum 'n' bass pokreta do velikih lavel headlinera i orkestra s 24 člana. Dug je to bio put!

Amy Becker

Nastupala sam za Just Jam na Void stageu poslije Oneman, između 5-6 ujutro. Let mi je bio nekoliko sati nakon, pa sam se otišla u hotel spakirati. Sljedeće čega se sjećam je da sam se onesvijestila i da trčim niz cestu kako bih stigla na autobus za aerodrom, gdje me pozdravio nadrkani DJ Hype, koji je vikao na mene jer zadržavam bus. Sjela sam pored svog frenda Jacka (Mumdance). Kad se Hype smirio, pitao je tko smo i što radimo. Kad mu je Jack rekao, Hype je odgovorio "MUMDANCE?! Kako te mama zove...SONDANCE?!" Bili smo preplašeni i zbunjeni. Hvala bogu da smo stigli na let.

Kahn

Sjećam se da sam gledao Iration Steppas vs Blackboard Jungle, 2012 na prostori koji je sada Void stage, no tada je bio samo otvoreni prostor sa soundsystemima postavljenima jedni prema drugima. Bilo je apsolutno oduševljavajuće. Bilo je 12 DJ-eva između dva zvuka, čistih lyricsa i dubplateova koji su letjeli cijele noći jedan prema drugom!

Bila je to kišna godina, pa je tlo bilo blatnjavo, no bez obzira na to sjećam se energije na toj sesiji, na pozornici i u publici, što je bilo nevjerojatno. Rulja se gibala kao jedno. Takva iskustva sa soundsystemima vam daju toliko života i energije, da vas to podsjeti zašto to toliko volite.

Propustio sam samo dva festivala u desetogodišnjoj povijesti Outlooka, koji je moj omiljeni dio godine. Jednostavno obožavam činjenicu da postoji festival takve razine gdje se okupljaju internacionalni glazbenici i artisti koji zajedno s ljubiteljima glazbe iz cijelog svijeta slave glazbu.

Živio Outlook!

Spooky

Omiljeno sjećanje? Nastup na Void stageu pred tisućama ljudi. Jedva čekam opet!

Logan Sama

Outlook festival me uvijek oduševi zbog svoje jedinstvene vibre i atmosfere. Kolekcija zvukova kakvu se ne može pronaći nigdje drugdje. Outlook stoji na začelju spajanja soundsystema i bass kulture. Kao glazbenom fanu, to je moj omiljeni festival jer sam tamo okružen s toliko čudnih, fantastičnih i legendarnih zvukova i izvođača na jednom mjestu. Prekrasan krajolik i jedinstveni formati poput boat partyja, pozornica u tvrđavi ili na plaži zasigurno su napravili sjećanja koja će trajati zauvijek.

Alix Perez

Outlook je uvijek masivan dodatak mojoj godini. Nastupao sam tamo nekoliko puta tijekom godina i izrastao je u jedan od najistaknutijih svjetskih festivala, koji predstavlja sve što volim u glazbi.

Vicky Grout

Outlook je za mene uvijek poseban. Prvi put sam otišla s 18 godina i od tada se vraćam svake godine. Tu mogu vidjeti svoje omiljene artiste.

Load the next article...
Loading...
Loading...