Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Top 100 traka 2017. godine

Himne koje su obilježile godinu

  • Mixmag Adria
  • 15 December 2017

Lista koju smo svi čekali te koja treba mali predgovor.

Ovo su trake, pjesme, remiksevi i himne koje su dominirale 2017. godinom u glazbi.

Top 100 traka odabrala je Mixmag ekipa, a naša lista prikazuje velike talente koji su se ove godine pokazali. Ako ste bili po klubovima, na plesnim podijima, festivalima i koncertima u 2017, onda ste sigurno čuli neke od ovih traka, baš kao i mi.

2017 je bila divlja godina, no ono što je bila konstanta, bila je nevjerojatna kvaliteta glazbe.

Pa krenimo.

Best Tracks of 2017 plejlistu ovdje.

100
JOHN MAUS ‘THE COMBINE’ (RIBBON MUSIC)

‘The Combine’ Johna Mausa je apokaliptična himna za koju nismo ni znali koliko nam je potrebna. Gotička, čudljiva, no bez sumnje zarazna, egzistencijalna traka, kao i album koji je obilježio trijumfalni povratak eksperimentalnog synth-pop artista.

99
REDLIGHT ‘CITY JAMS’ (HOT HAUS RECS)

Bristolski producent Redlight ponudio je čiste, za rave spremne vibre ovog ljeta na njegovom Hot Haus Recs EP-u. Vodeća traka ‘City Jams’ pokazala je promjenu prema više na house orijentiranom zvuku.

98
UNKNOWN ARTIST ‘BLESSED ARE THE MEEK’ (JUST JACK)

Anoniman moniker? Da. Label? Da. Grubi kockovi te nepročišćeni vokalni semplovi? Da. kicks and a belting, presumably uncleared, vocal sample? Check. This has all the hallmarks of a rollicking white label. And rollick it does.

97
HALOGENIX ‘BLEJ’ (CRITICAL)

Dovoljno ludo da pretvori i najsmireniji um u anksiozan, ‘Blej’ je odličan komad od jednog od najizbudljivijih mladih producenata d'n'b-a. Jednostavno, ne dozvoljava ni minute mirovanja.

96
DANNY DAZE & SHOKH ‘AIRE’ (KOMPAKT RECORDS)

Luđačka, bijesna te s namjerom da oduševi, Danny Daze & Shokh su znali što rade kad su kreirali 'Aire'.

95
LAURENT GARNIER ‘1-4 DOCTOR C’EST CHOUETTE’ (SPEICHER)

Podlabel Garniera i Kompakta, Speicher je naravno, spoj iz raja i dokazani hit, pa nije iznenađenje da se ‘1-4 Doctor C’est Chouette’ ušuljala u naših top 100. Garnier se jednostavno ne zaustavlja.

94
TIGA ‘WOKE’ (TURBO RECORDINGS)

“On the Beach at night alone I threw my telephone into the sea and now I see that I was woke.” Tiga je to napravio opet, s jednom od najzaraznijih traka godine.

93
HORSE MEAT DISCO FEAT ROY INC. ‘WAITING FOR YOU TO CALL’ (HORSE MEAT DISCO)

Je li prvo izdanje HMD-a moglo propasti? Očito nije. Odličan disco od omiljene disco trupe.

92
TURNO ‘THE INVADERZ’ (CHARGE RECORDINGS)

'The Invaderz' je Turnov roler deliričnog drum ‘n’ bassa koji topi mozak te koji je ove godine žanru privukao stare i nove, zahvaljujući vokalnom semplu i snažnim bubnjevima.

91
MARK JENKYNS FEAT MIZBEE ‘SIRENS’ (HOTTRAX)

Perkusija na ‘Sirens’ je toliko stisnuta da može zaključati bilo koju rulju u nemilosrdan groove na plesnom podiju. Pumpajuća house glazba u najboljem obliku od Mark Jenkynsa, s vokalom Mizbee, kako bi vam se srce otopilo. Zlato pronađeno na Hottraxu.

90
GOLDEN TEACHER ‘SAUCHIEHALL WITHDRAWAL’ (GOLDEN TEACHER RECORDS)

Misleći na punk-disco dane Talking Headsa, ESG-a i Gang Of Four, glasgowski Golden Teacher izdao je jedan od najinteresantnijih albuma godine, s debitantskim ‘No Luscious Life’. No, ‘Suciehall Withdrawal’ je odabir sa svojim perkusijama i snažnim stavom.

89
ISOLEE ‘PISCO’ (MAEVE)

Slava trake ‘Pisco’ počinje kada je The Drifter prvi put čuo kotrljajuću Isolee traku, tijekom seta na festivalu u Švicarskoj. Oduševljen, bio je odlučan doznati više od ID-a trake, na kraju uspjevši uvjeriti minimal house pionira da izda cijeli EP preko Maeve, etikete The Driftera, Mano Le Tougha i Baikala.

88
DINAMARCA ‘PARAÍSO’ (STAYCORE)

Početkom godine je suosnivač Staycorea, Dinamarca izdao EP koji je plesao po rubovima klupskog, trance i euforičnog ravea - gurajući uzbuđenje scene do maksimuma. ‘Paraíso’ je posebno emotivna traka, zapakirana s vrućim, hedonističkim i povijesnim vibrama.

87
KELELA ‘ONANON’ (WARP)

‘Take Me Apart’ je LP emotivnih traka, a ‘Onanon’ izaziva najviše ježenja. Pripisat ćemo to promjenjivom ritmu i ogromnim bass linijama. Kelela nikad ne razočara.

86
OBJEKT ‘NEEDLE & THREAD’ (OBJEKT)

B strana ovog izdanja je postigla uistinu visok klupski status, no ‘Needle & Thread’ se također vrtila ove godine. Način na koji teksture postupno rastu i rastu, vukući se prema klimaksu je majstorstvo i sigurna vatra na plesnom podiju.

85
KIWI ‘MARMORA’S THEME’ (17 STEPS)

Jeste li se ikad zapitali kako je izgledalo partijanje u hangaru zrakoplova 1989? Ovo će vam dati neku predodžbu vjerojatno. Kiwi udara jako s klavirom i suptilnim acid stabovima te postiže euforiju.

84
JESSIE WARE ‘MIDNIGHT’ (GOLDIE REMIX) (ISLAND RECORDS)

Kombinacija jednog od najboljih vokala modernog popa i d’n’b ikone radi odlično. Jessien moćan, hrskavi vokal uklapa se u Goldiejeve čudljive bubnjeve.

83
RITON FEAT. KAH-LO ‘FASTA’ (TIME/LAST GANG RECORDS)

Nigerijski pjevač Kah-Lo i UK producent Riton odlična su kombinacija. Nakon ‘Rinse & Repeat’, njihova posljednja suradnja, ‘Fasta’, kombinira afričke bubnjeve i bouncing house s unikatnim Kah-Lovim vokalom. Svoje mjesto našla je i u miksevima Soulwaxa, Annie Mac i drugih.

82
MUMBAI SCIENCE ‘JASMINE’ (MUMBAI SCIENCE RECORDS)

Od lansiranja na scenu 2010, belgijski dečki dostavljaju hrskavi indie electro koji je bez sumnje karakterističan za Mumbai Science. U septembru su izdali ‘Jasmine’, koja kombinira duboki perkusivni backdrop i visokoenergetske činele. Apsolutno oružje za plesni podij, povrh kojeg je glas koji nam govori ‘enjoy this trip’.

81
POWDER ‘HEART’ (COCKTAIL D'AMORE MUSIC)

Znate da će to biti retro putovanje kada sempl Sharon Stone iz Saturday Night Live iz ’92 otvori traku.

80
HERCULES & LOVE AFFAIR FEAT FARIS BADWAN ‘CONTROLLER’ (MR INTL)

Njujorški nu-disco teškaši Hercules & Love Affair vratili su se na scenu u septembru s dugoiščekivanim četvrtim studijskim albumom. ‘Controller’ je mračna traka koja postepeno raste te prikazuje utjecaj popa, electra, techna i post-punka 80-ih.

79
DUSKY ‘COLD HEART’ (17 STEPS)

S izdanjem velikim kao što je Duskyev album 'Outer' oz 2016, bilo što nakon toga, gotovo da je bilo osuđeno na propast. Srećom, ono što je stiglo bilo je ‘Cold Heart’ EP koji je izašao na 17 Steps.

78
KARIZMA ‘CHURCH CHORDS’ (IN-BEAT-WEEN MUSIC)

Zadržavajući gospel vibru od ‘Work It Out’, orguljama vođena ‘Church Chords’ donosi funk. Ogoljena, eklektična traka koja zvuči ubojito u miksu i označava povratak Karizme ove godine.

77
SWEELY ‘AROUND’ (DISTANT HAWAII)

Apsolutna bomba Sweelya koji donosi zaglušujući deep house na podlabel Lobster Theremina, Distant Hawaii. Hipnotički spoken word vokal, jezoviti semplovi, melodični akordi i bubnjevi čine ovu traku perfektnom za klupsku špicu.

76
FIT OF BODY ‘56K’ (RANSOM NOTE)

Vruće iz dubine undergrounda Atlante, dolazi Fit Of Body sa senzualnim analognim jamom nazvanim ‘56k’. Sirova, sexy balada za kasnonoćne ratnike koji odbijaju prestati plesati.

75
SLEAZY ‘SEX JAM’ (TAG OUT)

Da bi vam debitantski EP bio sirov kao ‘From Quebec, With Love’, potrebna vam je ogoljena osobnost, a to je upravo ono što je Sleazy očito spreman dostaviti. Montrealski duo pozabavio se gotovo zaboravljenom i svakako podcijenjenom, monotonom vocoder stilu synth popa, a posuli su i svoju dozu lirske odličnosti.

74
CARL CRAIG ‘SANDSTORMS' (VERSUS VERSION) (INFINÉ MUSIC)

Detroitski majstor Carl Craig izbacio je novu verziju njegove ‘Sandstorms’ iz 2004, prelijepo izvedene uz klasičnog pijanista Francesca Tristana.

73
SAMPHA ‘NO ONE KNOWS ME LIKE THE PIANO’ (YOUNG TURKS)

Sampha je uistinu na svjetskoj sceni 2017, zahvaljujući trakama koje krvare emocijama poput ove. Posljednja pjesma koju je odsvirao za svoju majku prije nego što je preminula od raka. Apsolutno prekrasno.

72
TALAMANCA SYSTEM ‘MY PAST IS YOUR FUTURE’ (INTERNATIONAL FEEL)

Bistro plavo more, vrući bijeli pijesak, beskrajan zagrljaj ljetnog sunca: ovo je Ibiza, a Talamanca System rade glazbu za divne dane i blage noći na otoku. Čista romantika, balearic stil.

71
JOY ORBISON ‘FUERZA’ (HINGE FINGER)

Joy Orbison ne može loše napraviti. Njegov povratak sa solo EP-em nakon pauze od pet godina u kojoj je izdavao samo kolaborativna izdanja je istraživanje novog teritorija.

70
PATRICE BÄUMEL 'ENGAGE’ (AFTERLIFE)

Patrice Bäumel dolazi s još jednom produkcijom, ‘Engage’, na Afterlife labelu. Čisto, konzistentno i čarobno, s magnetnom perkusijom.

69
DRS & LSB ‘ANGELS FALL’ (WHITE LABEL)

Ove smo godine izgubili legendarnog drum ‘n’ bass producenta Marcus Intalexa, što nas je sve šokiralo. Dvojica njegovih najbližih suradnika, DRS i LSB odali su mu počast dirljivom odom. Riječi DRS-a i mekana produkcija LSB-a je većim dijelom duhovna, prije nego što eksplodira u sudar perkusija na koji bi Trevino bio ponosan.

68
OCTO OCTA ‘ADRIFT’ (HNYTRX)

Octo Octin album iz 2017 ‘Where Are We Going?’ bio je pun dragulja iz cijelog glazbenog spektra, od ljutih bombi do čudljivih zvukolika. ‘Adrift’ se naslanja na donji dio spektra, sa soničnim profilom koji podiže slušatelja u kozmičke sfere atmosferičnog techno oduševljenja.

67
LEE GAMBLE '23 BAY FLIPS’ (HYPERDUB)

Jedno od najuzbudljivijih izdanja godine, kolosalni dolazak Lee Gamblea na Hyperdub roster rezultirao je veličanstvenim izdanjem ‘Mnestic Pressure’. ’23 Bay Flips’ daje pravi uvid u projekt s dezorijentiranim bubnjevima, konceptualnim kaosom i onostranom vokalnom bukom.

66
JAD & THE ‘STRINGS THAT NEVER WIN’ (TOY TONICS)

Postoji samo jedna mana u traci australskog producenta Jad & The, ‘Strings That Never Win’ - žice ustvari pobjeđuju. Smjestile su se negdje između orkestralnog disca i violinista s ulice, žice čine ovu traku odličnom: neprevaziđeni ljetni stomper.

65
NINA KRAVIZ ‘POCHUVSTVUI’ (ТРИП)

Najhipnotičnija traka našeg svjetskog DJ-a godine i odličan showcase njezinog zvuka i gdje se sada nalazi. Rolajuće, mračno i s mjehurićima, ovo je Nina i njezin label Трип, u svom naj izdanju.

64
BRAME & HAMO ‘CLARENCE’ (SMOOTH MIX) (BRAME & HAMO)

Ritam, zarazna piano melodija, mutni vokali i topli naleti truba u pravim momentima, 'Clarence' (Smooth Mix) od Brame & Hamo je traka iz zlatnog doba housea. Gladak i sexy jam sa snažnom privlačnošću ka plesnom podiju.

63
KH (KIERAN HEBDEN) ‘QUESTION’ (TEXT)

Traka koju su svi htjeli kad ju je Four Tet, pravim imenom Kieran Hebden, ispirao u setovima. ‘Question’ je konačno puštena vukovima 2017, a njezina se soulful briljantnost proširila nadaleko. Već je legendarna među kopačima, a i pouzdano je DJ oružje.

62
DENIS SULTA ‘NEIN FORTIATE’ (SULTA SELECTS)

Kako bi obilježio prvo izdanje na vlastitom labelu Sulta Selects, Sulta je predstavio ‘Nein Fortiate’, traku koja lebdi na laganim synthevima, no ima i duboku bas liniju. Razumljivo, njezin izbalansirani kontrast između prizemljenih i eteričnih melodija doveo u setove Ben UFO, Four Teta i drugih.

61
OCTO OCTA ‘FLEETING MOMENTS OF FREEDOM (WOOO)’ (HNYTRX)

Budite svjesni da bi slušajući ovo mogli zamisliti lika iz crtića kojeg je upravvo stresla struja - pršti s toliko energije.

60
OXIA ‘DOMINO' (MATADOR REMIX) (SAPIENS)

Matador je uzeo nedvojbeni klasik ‘Domino’ od OXIA i podario joj novi život, zadržavajući njezinu ikonsku progresiju te ubacivši nove slojeve udaljenih vokala, žičanih instrumenata i mračnih tonova.

59
FORT ROMEAU ‘EMU’ (RUNNING BACK)

Poslušajte 'Emu' od Fort Romeau i recite što je najbolje opisuje? "Disco informirana"? "Tranceom inducirana?" Ili možda "još jedna vježba na plesnom podiju"? Odgovor je, naravno, sve navedeno. Izdana preko Running Back etikete, Gerda Jansona.

58
OCTO OCTA ‘DAYLIGHT’ (FRIENDZONE!)

Ove godine Octo Octa je izdala fantastični LP ‘Where Are We Going?’ s bangerima kao što j ‘Daylight’, prikazujući svoj intuitivan način čistog deep housea, bez sranja. Od ovog ćete osjetiti blaženstvo, baš je poput prvih zraka sunca u zoru.

57
TESSELA ‘HACKNEY PARROT’ (10 TON MIX) (POLY KICKS)

Znate original, volite original, osjetili ste ga kako prolazi kroz vas na velikom soumdsystemu. Ove se godine Tessela vratila s novom verzijom ‘Hackney Parrot’ u kojoj se pojavljuju rave synthevi uz te klasične vokale i bubnjeve. Teško se ne zaljubiti ponovno u ovo, a ako je niste još uvijek čuli na partyju, jako nam je žao.

56
MATTHEW HERBERT FEAT ZILLA ‘BRAND NEW LOVE’ (SPECIAL REQUEST REMIX) (HYPERCOLOUR)

Na Special Request se uvijek možemo osloniti kada se radi o bassom natrpanim zločestoćama. Njegov remiks Matthew Herbertove i Zilline ‘Brand New Love’, dodaje žice te ojačava temelje sa sub-bass udarcem koji bi mogao parirati Anthony Joshui.

55
THICK DICK ‘WELCOME TO THE JUNGLE (ANDREA OLIVA REMIX)’ (SONDOS)

Andrea Oliva odvodi ‘Welcome To The Jungle’ iz 2010, Thick Dicka na novi nivo, sa rastegnutim, zaglušujućim dropom i perkusijama od kojih kreira bombu spremnu zapaliti podije i skladišta.

54
DENIS SULTA ‘DUBELLE OH XX’ (JVIP) (SULTA SELECTS)

Ove godine nas je škotska zvijezda u usponu iznenadila s izdanjima 'Nein Fortiate' i 'Dubelle Oh XX' na svom Sulta Selects labelu. Potonja traka pronađena je i u setovima Jackmastera, koji je podijelio vlastitu VIP verziju koja odvodi traku dubljom stazom.

53
MINIMAL VIOLENCE ‘CAN’T STOP LOVING YOU’ (LOBSTER THEREMIN)

Hiper perkusivni rifovi, tripozna atmosfera, suptilni acid stabovi, duboki bas, ‘Can’t Stop Loving You’ od Minimal Violence je rave traka koja šalje ljude u ludilo svakog puta. Puštajte s oprezom.

52
JAMIROQUAI 'AUTOMATON' (DEETRON REMIX) (VIRGIN EMI RECORDS)

Švicarski producent Deetron preokreće naslovnu traku s osmog studijskog albuma Jamiroquai, donoseći dublju traku od originala.

51
BLAWAN ‘993’ (TERNESC)

Blawan je ove godine izdao jedno solo izdanje, ali dostavio je brutalno izdanje. Kad smo imali premijeru '993', naši su slušatelji poludjeli na kick i bass liniju. Kao i Nina Kraviz koja je uključila u svoj BBC essential mix.

50
RANDOMER ‘SMOKIN’ (L.I.E.S)

Randomer se ove godine vratio na L.I.E.S kako bi izdao još jedan klupski eksperiment. S kinetičkom energijom i industrial zvučnim dizajnom, ‘Smokin’ zvuči baš kao što joj ime nalaže.

49
HONEY DIJON FEAT CHARLES MCCLOUD ‘PERSONAL SLAVE’ (CLASSIC MUSIC COMPANY)

Izvanredan debitantski album Honey Dijon ‘The Best of Both Worlds’ pokazao je intrigantne kolaboracije te odveo njezin zvuk u stilski spektar. ‘Personal Slave’ s Matrixxmanom (kao Charles McCloud) je atmosfera znojnog plesnog podija u 4 ujutro, u formi trake.

48
TOM DEMAC ‘SINK OR SWIM’ (HYPERCOLOUR)

Tom Demacova tranzicija iz producenta i DJ-a u live čarobnjaka je skoro kompletna, a ‘Sink or Swim’ promovira tipičnu nemilosrdnu elektronsku glazbu kakvu od njega očekujemo. Savršeno za podij kojem trreba energije.

47
HELENA HAUFF ‘GIFT’ (NINJA TUNE)

Prepustite se Heleninim mašinama i pročistite se s sirovim, razuzdanim electrom kojeg one proizvode.

46
FINEART & MY NU LENG ‘BORDER’ (MARAKI RECORDS)

Banger monolitskih proporcija, ova suradnja bristolskog dua My Nu Leng i drum ‘n’ bass figure Frictiona pod njegovim FineArt aliasom osvijetlila je ovogodišnju festivalsku sezonu.

45
M.E.S.H. ‘SEARCH. REVEAL.’ (PAN)

M.E.S.H. se konstantno zajebava s predrođenjem 'klupske glazbe'. Na posljednjoj vožnji je otišao u programiranje bubnjeva te dostavio beat koji će vam reprogramirati mozak.

44
BABA STILTZ ‘CAN’T HELP IT’ (STUDIO BARNHUS)

Studio Barnhus se ponosi svojim super zabavnim izdanjima a ovo je jedno od najzabavnijih. Trampolin housea sa skliskim synthevima.

43
MELLA DEE ‘TECHNO DISCO TOOL’ (WAREHOUSE MUSIC)

2017 je bila važna godina za Mella Dee. Izdao je Sister Sledge sempliranu ‘Techno Disco Tool’ na svom Warehouse Music labelu koja je postala esencijalna traka koja odvodi podije u ludilo.

42
ILLYUS & BARRIENTOS ‘TAKIN’ OVER’ (DFTD)

Soul i funk od Illyus & Barrientos na house traci s vokalima od Imaani. Produkcija je omiljena na Ibizi te na podijima diljem svijeta.

41
MALL GRAB ‘POOL PARTY MUSIC’ HOT HAUS RECORDS

Koja masivna godina za Mall Grab! Mixmag cover zvijezda, gigovi diljem svijeta, izdanja na cijenjenim labelima kao što je Hot Haus Recs. Lista ide dalje. Čak mu je i Capriati pustio ‘Pool Party Music’ na glavnom stageu Movementa ove godine. House, techno, grime, čovjek može sve, a tek je počeo.

40
JLIN ‘BLACK ORIGAMI’ (PLANET MU)

Imali smo premijeru ‘Black Origami’, prve trake uzete s drugog albu Jlin istog imena, što je najavilo njezinu diplomu iz footworka u hiper ritmiči, sonični, njezin vlastiti svijet..

39
RADIO SLAVE ‘ANOTHER CLUB’ (REKIDS)

Ove je godine šef Rekidsa, Matt Edwards, aka Radio Slave, izbacio svoj debitantski LP s kojim je došla i ‘Another Club’. Traka izbacuje ubadajuću bas liniju ispod glasa Lady Gage koji poziva na akciju: "Next place, no sleep, another club”.

38
SHANTI CELESTE ‘LOOP ONE’ (PEACH DISCS)

Traka koja je lansirala jedan od top labela godine, 'Loop One' je bila pod povećalom u 2017 zbog dobrog razloga. Još jedan trening u prašnjavim breakovima, 'Loop One' sadrži Underworld euforiju u sveto čaranje u traci koja je zacementirala producentsku reputaciju Shanti Celeste ove godine

37
CAMELPHAT ‘COLA’ (DEFECTED)

Nakon što je postala neosporna traka za plesni podij ovog ljeta i nakon što je dobila i nominaciju za Grammy za Best Dance Recording, teško je povjerovati da je Camelphatova adiktivna 'Cola' traka, čekala je četiri mjeseca da bude potpisana za izdanje. Sporo goreća traka rođena je u samo tri sata provedena s vokalistom Elderbrook te pronašla svoj doma na Defectedu nakon debija na BBC Radio 1 u lipnju/junu, a ostalo. Povijest koja se upravo radi.

36
BURIAL ‘RODENT’ (HYPERDUB)

U ovo vrijeme prošle godine, nije bilo moguće predvidjeti uspjeh inovativnih, provokativnih izdanja koja je Burial izdao u posljednjih 12 mjeseci. 'Rodent' je bila zvijezda našeg showa, s ne baš poznatim semplom saksofona, koji je traku učinio jednom od najuzbzdljivijih produkcija u Hyperdub diskografiji.

35
KELLY LEE OWENS ‘LUCID’ (SMALLTOWN SUPERSOUND)

Velška vokalistica, producentica i kantautorica Kelly Lee Owens, izdala je debitantski album 2017 preko Smalltown Supersound etikete, nazvala ga je po sebi, a naš odabir je ‘Lucid’. Jezovita produkcija omotava se oko Kellynih vokala i jezivih šapata, što rezultira tamnom ekstazom koja slobodno teče.

34
ADANA TWINS ‘UNCOMPROMISING’ (DIYNAMIC)

Gromovita, tutnjajuća, eksplozivna: svi ovi pridjevi samo su opisom zagrebali po površini onog što je hamburški duo Adana Twins postigao sa svojim izdanjem 'Uncompromising' koje je izašlo u ožujku/martu. Odabrao ga je šef Diynamica, Solomun, koji je uključio singl u svoju osmu postavu ‘Four to the Floor’, nakon što ga je publika odabrala kao omiljenog tijekom njegovom seta na BPM Festivalu.

33
DAMIAN LAZARUS ‘I FOUND YOU’ (CROSSTOWN REBELS)

Otkad je puštena kao closing traka Day Zero festivala, Damiana Lazarusa u Meksiku, 'I Found You' postala je jedna od najtraženijih produkcija ove godine. Usput je obilježila i povratak Lazarusovog projekta The Ancient Moons na njegov Crosstown Rebels label.

32
YAEJI ‘DRINK I’M SIPPIN ON’ (GODMODE)

Znate da imate prokleto dobar EP u rukama kad je ured snažno podijeljen oko toga koja traka je najbolja. Yaejieve vibre su toliko glatke i privlačne, da je nemoguće ne povezati se s njima. ‘Raingurl’ je konvencionalni house hit, no ‘Drink I’m Sippin’ On’ je za one koji znaju "da to nije to".

31
J HUS FT. MOSTACK & MIST ‘FISHERMAN’ (BLACK BUTTER RECORDS) ​

Sveto trojstvo najsjajnijih UK rap zvijezda udružilo se na emocionalnoj piano baladi. Ikonski.

30
SHANTI CELESTE ‘SELECTOR’ (PEACH DISCS)

Ako se osjećate prijeteće, ovo je traka za vas. “Selection, selection, selection,” ide vokalni sempl, poduprt s teškim basem, koji podiže huligansko raspoloženje.

29
FATIMA YAMAHA ‘ARAYA’ (DEKMANTEL)

Jedno od najiščekivanijih izdanja Dekmantela ove godine, stiglo je od nizozemskog kralja melodičnog electra, Fatima Yamahe. ‘Araya’ slijedi epsku iz 2015. godine ‘What’s A Girl To Do’, s velikim, padajućim synthevima koji režu kroz trepereću bas liniju i rade golu melodiju koja je vesela, ali i čudnovata.

28
JOE ‘TAIL LIFT’ (HESSLE AUDIO)

Joev povratak na Hessle Audio nakon četverogodišnjeg izbivanja, potvrdio je da je još uvijek jedan od najboljih u igri kad se radi o čudnim, rubnim izdanjima koja uzbuđuju i zbunjuju istovremeno. Tripartitni ritam 'Tail Lift' zvuči poput klaunskog automobila, a i dalje je banger.

27
MAYA JANE COLES ‘CHERRY BOMB’ (I/AM/ME)

U posljednje tri godine UK producentica Maya Jane Coles izdala je hrpu novih produkcija. U travnju/aprilu je izašla s ‘Won’t Let You Down’ EP-em preko I/AM/ME, koji je stigao opremljen s krivudavom trakom ‘Cherry Bomb’ zbog koje smo se ponovno zaljubili u Mayu na prvo slušanje.

26
KELELA ‘LMK’ (WARP)

Na koljenima smo čekali debitantski album Kelele, ‘Take Me Apart’. Vodeći singl ‘LMK’ obilježio je trijumfalni povratak pjevačice.

25
GOLDIE VS ULTERIOR MOTIVE FEAT NATALIE WILLIAMS ‘I ADORE YOU’ (METALHEADZ)

Trebalo je samo 20 godina, no u 2017 je Goldie završio svoj vrh od albuma. Njegov povratak je predvođen s ‘I Adore You’, emotivno nabijenom vokalnom drum ‘n’ bass himnom s Ulterior Motive.

24
THE XX ‘ON HOLD’ (JAMIE XX REMIX) (XL)

Naša bivša zvijezda s naslovnice, Jamie xx, svake godine napravi nešto o čemu cijeli svijet dance glazbe govori. 'On Hold' s novog albuma, ali remiksirana u emotivni, tropski banger, koji će vam izmamiti osmijeh na lice.

23
LONE ‘CRUSH MOOD’ (R&S RECORDS)

Ove je godine Lone u nekoj unaprijeđenoj formi, a njegov 'Ambivert Tools' bilo je jedno od važnijih izdanja na R&S Records, a 'Crush Mood' je mamutska stvar za plesni podij.

22
MOUNT KIMBIE & MICACHU ‘MARILYN’ (PALMS TRAX REMIX) (WARP RECORDS)

Palms Trax je u 2017 dostavio glatke, svjetlucave i zarazne produkcije koje izazivaju svakakve osjećaje dok plešete. Za remiks su ga tražili Mount Kimbie, Micachu i Warp Records, a ovaj je nešto fantastično.

21
MINOR SCIENCE ‘VOLUMES’ (WHITIES)

‘Volumes’ će vas namamiti u svoj brlog s prozračnim, bleep teksturama te udarcima pneumatskog bassa, koji je toliko sirov i intenzivan da bi mogao probiti atomsko sklonište. Nevjerojatno dojmljivo.

20
SHANTI CELESTE ‘MAKE TIME’ (IDLE HANDS)

Početkom godine nam je Shanti Celeste rekla kako samo radi glazbu ujutro, kada je dobre volje. Ako je ovo rezultat, onda i mi želimo ono što ona doručkuje. Refleksija naklonosti 2017. prema broken beatu, 'Make Time' je prokrčila put do naših srca sa zadimljenom atmosferom i dub bas linijom.

19
ARCA ‘DESAFÍO’ (XL RECORDINGS)

Ovog proljeća, glazbeni se svijet veselio trenutku kada je eksperimentalni artist Arca debitirao sa svojim izdanjem za XL Recordings. Suprotstavljanje između izazivanja slušatelja i njihovog uranjanja u eterični crescendo emocija, nije bilo više očigledno nego na delikatnoj ljubavnoj baladi 'Desafío'.

18
FOUR TET ‘TWO THOUSAND AND SEVENTEEN’ (TEXT RECORDS)

‘New Energy’, posljednji album Four Teta je dirljivo i emotivno umjetničko djelo, a ‘Two Thousand and Seventeen’ je dragulj u sjajnoj kruni. Iako je fotografija na kojoj je Kieran Hebden snimao LP postala jedan od najsmješnijih memeova godine, nije lako zaboraviti kako je lijepa ova traka.

17
MARQUIS HAWKES ‘THE BASEMENT IS BURNING’ (AUS MUSIC)

Ako ste čuli ‘The Basement is Burning’ od Marquis Hawkesa u klubu ove godine, velike su šanse da su svi plesali i dizali ruke u zrak. Izašla preko AUS, a premijerno puštena na Mixmagu, jedna je od najnezaboravnijih traka godine koja jednostavno dostavlja magiju na plesni podij.

16
SASHA FEAT POLIÇA ‘OUT OF TIME’ (KOMPAKT)

Sashin debi na Kompaktu je svojevrsna vremenska kapsula modernog vremena; transportira slušatelje ravno u zlatnu eru kada se trance susretao s technom i pomicao tijela 80-ih i 90-ih. Prozračni vokali Polica, koji dodaju finalni 'touch' ovoj emotivnoj numeri.

15
PATRICE BÄUMEL 'GLUTES’ (AFTERLIFE)

Nizozemski talent Patrice Bäumel dostavio je jednu od najtraženijih traka ove godine, 'Glutes', koja je izašla preko Afterlife etikete, od Tale Of Us.

14
BICEP ‘AURA’ (NINJA TUNE)

Bicepov singl 'Aura' izdan je prije njihovog očekivanog debitantskog albuma. Impresivna traka koja pametno koketira između mračne i melodične ekspanzije.

13
SKEE MASK ‘ROUTINE’ (ILIAN SKEE SERIES)

Ilian Tape label su proslavili očaravajući techno zvukopisi, a 'Routine' od Skee Maska je jedno od najboljih izdanja minhenske etikete. Prava ljepota.

12
J HUS ‘DID YOU SEE’ (BLACK BUTTER RECORDS)

Ako niste vidjeli što je J Hus napravio u 2017, zbilja nam je žao. Istočnolondonski MC i njegov producent JAE5 su sila dobrih vibri, nikad ne propuštaju izazvati ekstatični osmijeh sa šarenim produkcijama i zaraznim vokalima traka kao što je ‘Did You See’.

11
TODD TERJE ‘JUNGELKNUGEN’ (FOUR TET REMIX) (OLSEN RECORDS)

U februaru nas je Four Tet počastio s ovom verzijom 'Jungelknugen' trake Todd Terjea. Iako još nismo čuli original, ova osmominutna traka gradi euforiju slušatelja.

10
YAEJI ‘RAINGURL’ (GODMODE)

Crveni, vrući, pijani vokali plus poskakujući house beat. Kao i svi najbolji bangeri, jednostavan je i precizan te tjera na ples.

9
LORENZO SENNI 'THE SHAPE OF TRANCE TO COME’ (WARP RECORDS)

Neprestano rastući, svijetli, tekućih syntheva, euforični trance nalet.

8
KINK ‘PERTH’ (RUNNING BACK)

House kao nekad. "Chunky" kick bubnjevi polako daju prostor disco loopu četiri note s klavijaturama i trubama koje dodaju funk.

7
SPECIAL REQUEST ‘BRAINSTORM’ (HOUNDSTOOTH)

Ova nepopustljiva future-retro rave himna stiže s dovoljno low-enda da ima energije dovoljno za cijelu jednu državu - uz dodanu Paul Woolford piano energiju.


6
AVALON EMERSON ‘ONE MORE FLUORESCENT RUSH’ (WHITIES)

Neprestani arpovi, euforično, atmosferično, melankolično i eterično odjednom.

5
LANARK ARTEFAX ‘TOUCH ABSENCE’ (WHITIES)

Traka pokazuje Lanarkovo majstorstvo u stvaranju zvučnih pejzaža: putovanje inteligentna plesne glazbe u postapokaliptični svijet ispunjen anđeoskim brejkovima i zadivljujućim drum rollovima.

4
THE BLACK MADONNA ‘HE IS THE VOICE I HEAR’ (WE STILL BELIEVE)

Imajući na umu san Black Madonne "skupljanja zajedno ansambla live glazbenika", ovo je u Frankie Knuckles stilu, remek djelo.

3
GERD JANSON & SHAN ‘SURRENDER’ (REGRADED)

Nastavljajući stopostotni uspjeh ReGraded labela od Midlanda, ‘Surrender’ je bogata u emotivnoj rezonanci, kombinirajući vokalne semplove s dubokim, toplim disco teksturama.

2
BICEP ‘GLUE’ (NINJA TUNE)

'Glue’ stoji na vrhu, a istovremeno zadržava old-skool rave utjecaje. Rolajuća, kližuća, melodična himna.

1
OBJEKT ‘THEME FROM Q’ (OBJEKT)

Izdana u ožujku/martu, no još uvijek dovoljno snažna, ovo je esencijalni banger, natrpan garage swagom, sa zločestim organskim kukama, bas pritiskom za špicu, prstohvatom humora te čistom odvažnošću. Objekt je obično kod kuće u eksperimentalnim krugovima, no ova oda legendarnom, sada ugašenom berlinskom klubu ujedinila je scenu te je puštana svugdje, od terasa na Ibizi do ljepljivih londonskih warehouse partyja. Neodoljivo.

Next »
Loading...
Loading...