Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

15 najutjecajnijih techno etiketa desetljeća

Etikete koje techno guraju naprijed

  • Mixmag Adria
  • 3 May 2017

Slavimo posljednjih 10 godina plesne i elektroničke glazbe s anketom Etiketa Desetljeća. Evo 15 najutjecajnijih techno etiketa u periodu 2007-2017.

Posljednje desetljeće u plesnoj glazbi bilo je zaista posebno, vidjeli smo porast u novim pristupima i stilovima. Inovacija u technu, jednom od najstarijih žanrova plesne glazbe, također je napredovala, s brojem istaknutih etiketa koje izbacuju izdanja koja potvrđuju da ima više u technu nego repetitivni 4/4 temelj i glasan kick. Provjerite naš izbor 15 najtutjecajnijih etiketa ispod.

1 50Weapons

Jedne noći u Manchesteru 2005. Modeselektor je imao pijanu ideju pokrenuti etiketu koja će izdati 50 bootlega repera 50 Centa. Nekonvencionalni početak za bilo koju techno etiketu, no nakon starta s 'Just A Lil Bit' editom 2006., etiketa je provela sljedeće desetljeće izdavajući razorni katalog bijesnog techna izvođača poput Cosmin TRG, Sheda i Marcel Dettmanna. Modeselektor je ukinuo etiketu s 50-im izdanjem 2016., a sada je to referentna točka za neke od najuzbudljivijih zvukova proteklog desetljeća. Pijane ideje rijetko su ovako uspješne.

Glasaj za 50Weapons

2 Bpitch Control

Ellen Allien je uvijek vodila svoj BPitch Control s osjećajem otvorenosti, stvarajući prostor za svoje umjetnike kako bi napredovali i producirali stilski širok techno koji putuje rasponom atmosfere i emocija.

Glasaj za Bpitch Control

3 Clone

S listom izdanja pod-etikete dužom nego većine etiketa i njihovih diskografija, Clone je izrastao u jednu od najdominatnijih sila techna, oslobađajući neumoran potok plesnih bombi koje se napajaju kroz internacionalne klupske razglase na tjednoj bazi. Možda se zove Clone, ali teško da ćete naći puno drugih etiketa koje uspijevaju replicirati njen utjecaj.

Glasaj za Clone

4 Cocoon Recordings

Roditelji su generalno prilično utjecajne figure svojem leglu. Sven Väth, ili Papa Sven kako ga iz milja zovu, tata je njemačke techno scene, a njegov utisak je bio izdašan. To se osjeti i kroz njegov Coocoon, koji je izdavao ploče inovatora poput Legowelta i Onur Özera i miks serijale na kojima su se pojavili Ricardo Villalobos, Sonja Moonear, Richie Hawtin i mnogi drugi.

Glasaj za Cocoon

5 Drumcode

Techno je prsnuo iz undergrounda i ukorijenio se u ogromne festivale i skladišne prostore diljem planete proteklog desetljeća. Adam Beyerov Drumcode je bio ispred krivulje, služeći kao čvor za umjetnike koji su bili svjesni ove tranzicije koja je uzdigla techno iz mračnih podruma u visine velikih prostora.

Glasaj za Drumcode

6 Ilian Tape

Ilian Tapeov životni vijek u direktnoj je paraleli s prošlim desetljećem, a minhenska etiketa izgradila je impresivnu ostavštinu posljednjih 10 godina. Pokrenuta progresivnim stavom i strašću suvlasnika Zenker Brothersa, etiketa je izašla iz kalupa techna kako bi skrojila distiktivan stil, spretno miješajući maglovit ambijent i šiljate temelje spremne za plesni podij.

Glasaj za Ilian Tape

7 M-Plant

Robert Hood je doprinio gotovo svim izdanjima koja su izašla na njegovoj M-Plant etiketi od ponovnog pokretanja 2009. Ne treba nikoga drugog. U samostalnom pristupu, detroitski domorodac je izgradio izvanrednu diskografiju koja servira minimalni, titrajući, ošamućeni stil techna kojem je sam pionir. Umjetnici diljem planete su nastojali replicirati ljepotu i hipnotičku kvalitetu njegovih produkcija, ali samo je nekolicina došla blizu originala.

Glasaj za M-Plant

8 Ostgut Ton

Berlinov status glavnog grada europskog techna posljednjeg desetljeća je naglašen., a Berghain i Ostgut Ton kojeg je izrodio su bili u srcu toga. Gotovo svi rezidenti kluba i umjetnici s etikete su izrasli u najtraženije selektore na svijetu, a zvuk Ostgut Tona guraju u svojim setovima. Utjecaj ove etikete može se osjetiti u klubovima svih kontinenata.

Glasaj za Ostgut Ton

9 Planet E

Carl Craig dolazi iz Detroita i najistaknutija je figura druge generacije grada pionira u kojem se rodio techno. Broji mnoge žanrovske uvjerljive i inspiritativne producente među svojim vršnjacima i prijateljima poput Kevina Saundersona, Stacy Pullena i Kenny Larkin, a tijekom prošlog desetljeća zajedno su nastavili definiriati žanrovski zvuk kroz napredna izdanja na Planet E-u.

Glasaj za Planet E

10 Plus 8

Richie Hawtin i John Acquaviva proveli su veći dio svojih dugih karijera "pionirajući". Eksperimentirali su s različitim glazbenim stilovima kroz brojne aliase i pomogli izumiti opremu poput Final Scratcha i naprednog PLAYDifferently Modela 1. Plus 8, etiketa pokrenuta od dva kanađanina napajana je njihovom konstantnom potrebom za evolucijom. Uz izdavanje napredne glazbe Speedy J-a i Kenny Larkina u posljednjih 10 godina, Plus 8 se koristio nekonvencionalnim metodama izdavanja poput izdavanja ploče kao podloge za miš i majice. Natjerali su i deadmau5a da krene u techno vode sa svojim Testpilot projektom.

Glasaj za Plus 8

11 R&S

S diskografijom koja uključuje Aphex Twinov i Joey Beltramov vanvremenski 'Energy Flash', R&S je jedna od najutjecajnijih etiketa svih vremena. U posljednjih 10 godina održala je svoju osebujnu formu, ugoščujući Paulu Temple i njen povratak iz glazbene divljine 2013. i potpisujući umjetnike koji guraju granice techna kao žanra poput braće Tessela i MPIA3.

Glasaj za R&S

12 Soma Quality Records

Osnovali su je Slam, glaswgowski duo čije ime daje dobar opis traka koje izbacuju kroz svoj Soma Quality Recordings. To je diskografija pumpajućih klupskih traka koje zrače u mnogim setovima najpoznatijih selektora kada traže trake koje će pokoriti floorove.

Glasaj za Soma

13 Transmat

Kao jedan od Belleville Three techno izvornikaa, Derrick Mayov utjecaj ugraviran je u jezgru žanra. Ljudi zapaze svaki korak koji napravi, a jednaku pažnju uživa i njegova Transmat etiketa sa svakim izdanjem, s Mayovim učenicima koji traže inspiraciju u "originalnom gangsteru".

Glasaj za Transmat

14 Tresor

Jedno od najprepoznatljivijih imena u plesnoj glazbi. Svako izdanje iz poštovanog Tresor kampa je događaj na techno kalendaru, a kvaliteta nikad ne pada. Samo prošle godine izašle su trake žanrovskog arhitekta Juan Atkinsa & Moritz Von OSwalda, Porter Ricksa, Mike Parkera, Mønica, Zadiga i Objektovog miks CD-a koji oduzima dah.

Glasaj za Tresor

15 Underground Resistance

Oformljenje Underground Resistancea vidjelo ih je kako izbacuju vatru sirove energije na ulice Detroita i njihov nedvojbeni utisak u vihoru maskiranih lica, militantnih estetika i bijesne glazbe. Žubor njihovog utjecaja nastavlja se širiti techno sferom, dobrim dijelom zahvaljujući etiketi koja je održavala moćan katalog izdanja u proteklih 10 godina.

Glasaj za UR

Load the next article
Loading...
Loading...