Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

20 najboljih etiketa 2017.

Najbitnije etikete ove godine

  • Mixmag Adria
  • 6 December 2017

Slaganje ove liste je jedan od naših najdražih dijelova sezone, jer uvijek postoji novi val etiketa koje čine neizbrisiv trag na plesnoj glazbi, iz godine u godinu. Uzbudljivo je gledati, a potom dokumentirati različite zvukove, ideje i estetiku koje proizlaze iz toliko sjajnih etiketa.

Budući da postoji toliko toga za izbor, pokušavamo ne uključiti etikete koje su se na ovom popisu pojavile u prethodnim godinama. Mnoge etikete koje smo prethodno izdvojili još uvijek su na vrhu, ali stvari bi se malo ponavljale ako bi ih ponovno odabrali, a to nitko ne želi.

Pa evo etiketa koje su definirale 2017. Neke su potpuno nove, jedva godinu dana stare, dok su druge malo zrelije i usred svoje najbolje forme ikad. Nadamo se da ćete uživati u slušanju onoga što su objavili tijekom proteklih 12 mjeseci koliko i mi.

Ovaj se kolektiv skrivao u sjeni na trenutak, odgovoran za plamenu NTS show i usamljeni 12 ", objavljen 2015. godine, kako bi se prikazalaPlataov vuneni bas. No, bilo je pokreta u mraku, a Circadian Rhythms - vođen grupom glazbenika, umjetnika i modnih dizajnera, uključujući Last Japan, Blackwax, William Francis Green, Jase Coop i Dylan Tushar - počeo je djelovati kao etiketa revolucionarnih namjera (doslovno: vodi se kao zadruga, proizvodi odjeću u Londonu i stvara kao odgovor na pitanja kao što je zagađenje zraka u glavnom gradu).

EP od true-skool dubstep junaka Toastya sletio je u ožujku, okružen avantnom streetwear zbirkom, glazbenim videom i live streamom hostanim od strane K9, Killa P, Prince Mini i Slow Thai. Zatim je Last Japan i Killa P-ev EP 'Exhale' stigao u studenom, uz potporu dvije majice dugih rukava i gas maskom i partyjem, na kojem su nastupili Flora, Sami Baha i Silk Road Assasins između ostalih. Sve to čini sažetu "diskografiju", ali na ovom raskrižju glazbe, mode, umjetnosti i performansa djeluju samo mali broj drugih etiketa s takvim zanimljivim i dubokim rezultatima. Seb Wheeler

Moxie je glavni element naših radijskih valova i plesnih podija već više od pet godina, a njezina je predanost privlačenju nove glazbe i umjetnika na prvo mjesto bila uzorna. Njezini slotovi na Radio Oneu i NTS-u (postaja kojoj je prije šest godina sudjelovala u njezinom začeću prije nego što je bila na Kissu) pokazuju znanje o glazbi koja ima svoje znamenitosti čvrsto usmjerene na budućnost i njezinu izdavačku kuću i party seriju On Loop je djelovala kao produžetak njezina ukusa selektorice.

Nakon uspješnog lansiranja 2016. godine, ove se godine nastavila je s partyjima širom Europe s imenima poput Bambounou, Kornél Kovács i Honey Soundsystem, a kao i uvijek, predstavila nam je novi set elektroničkih bangera u kojima možemo uživati. Početak godine imao je Fold- 'Mills Theme' EP te razvaljujući 'Bend Sinister', dok je u studenom predstavljeno devet pjesama od devet umjetnika, od kojih su sve donijeli nešto jedinstveno na On Loop. Među umjetnicima bili su Shanti Celeste, Sandboards, Snow Throwing, Traxxploitation i Addison Groove, a svaka pjesma pogodila je "slatko" mjesto. Ako ništa, On Loop je tek na početku i mi smo uzbuđeni vidjeti koga ćemo još otkriti s Moxie na čelu pokreta. Funster

Cazeria Cazador je mlada etiketa, ali kulturni utjecaj kolektiva u svom rodnom Čileu od formiranja 2015. godine bio je značajan. Suprotstavljaju se konzervativnim stavovima koji dominiraju domovinom, boreći se protiv umjetničke stagnacije ilegalnim underground partyjima u napuštenim zgradama Santiaga i forward-thinking izdanjima koji kanaliziraju raznolike utjecaje.

Sa statusom lokalnih junaka čvrsto dokazanim, 2017. je vidjela proboj Cazeria Cazadora u širu svijest, privlačeći sve veću pažnju na međunarodnoj sceni s prepoznatljivim glazbenim spojevima. Kompilacija 'Virus Artists' s pet pjesama koja je sletjela u augustu pokazala je njihov kaleidoskopski pristup. Russellov "opener" 'Randex' je udarni techno koji nosi rijedak osjećaj hladnoće fluidnosti; Mucho Sueñov doprinos koristi dembow ritmove kako bi doveo zaraznu energiju svojim svemirskim teksturama; 'Nimda' od Aureliusa98 je vorteks koji zahvaća vašu pozornost s fluktuirajućom perkusivnom bazom.

Etiketa je također izdala EP neumoljivih ritmova iz New Yorka, producenta Color Plusa i još jedan ploču neobičnog dizajna zvuka koji dolazi od Mas569 prije nego što je godina završila. Osim novog materijala, Cazeria Cazador je naglasio svoj rast nadogradnjom dva prethodno digitalna izdanja od Mucho Sueño i Mas569 u potpuna vinil izdanja.

Već postoji jedan voljeni Santiago DJ koji osvaja globalnu plesnu scenu i dosljedno iznenađuje. Način na koji se ova ekipa kreće...budite spremni za još. Patrick Hinton

Vozim svijetlo crvenu korvetu iz 1980-ih krstareći niz obalu Kalifornije i svijetlo žuto sunce sjaji dok mi vjetar puše kroz kosu ... Onda otvorim oči. Zapravo sam samo slušao naslovnu pjesmu Pacific Coliseumovog albuma 'Ocean City' koji je objavljen na mladoj Coastal Haze etiketi početkom ove godine. Mogao sam se zakleti da sam čuo kako valovi udaraju o obalu ... Jebiga. Uvijek mogu sanjati.

Uzburkavajući uspjeh Coastal Haze etiekte je tu zbog upoznavanja svježih lica koja se bave glatkim, jazzy, organskim produkcijama. Jamison Isaak po prvi put je "obukao" svoj Pacific Coliseum alias i predao lijep debitantski album. Isto vrijedi i za pridošlicu Buddy Love, čiji je LP vidio šire izdanje ove godine, a Manuel Darquart, suradnički projekt Seana Whittakera i Mixmagovog vlastitog dopisnika Louis Anderson-Richa, koji je imao debitantsko izdanje pod nazivom 'Drippin & Trippin' s potopljenim grooveovima i senzualnim motiv. Pod palicom Seb Wildblooda, čovjeka iza projekta Church, i Jake Hollicka etikete No Bad Days, Coastal Haze je očito u dobrim rukama.

Sada natrag na moju ljubljenu vožnju na obali Cali. U redu, 'Ocean City'. Harrison Williams

Tri najbolja prijatelja, pažljivo razmatrana estetika i zvuk koji povezuje najbolje tendencije etiketa poput Smallvillea, Workshop i Gieglinga: Valby Rotary ozbiljno je impresionirala ove godine. Etiketa iz Leedsa koju vode Louis, Tom i Benito (kao što stoji u njihovom opisu na SoundCloudu) od nikud su izašli s tri prekrasna EP-a Loufa (Louis) i Tom VR (Tom), a kao što već možete zaključiti, radi se o obiteljska aferi. Rođeni iz međusobne ljubavi i dijeljenja nove glazbe, trojac je izgradio dom za svoje sparne jamove, poput spokojne "Hiccup" i "If i was", oboje koje smo premijerno prikazivali. Što se partyja tiče, udružili su snage s Lobster Thereminovim Asquithom za showcase etikete u Wireu u Leedsu, a kako su povezani s Lobsterovom uspješnom distribucijskom tvrtkom, radi se o savršenom prijelazu u teritorij klupske večeri etikete. Kvaliteta je ključna, a 2018. ćemo vidjeti još jednu neprestano mnoštvo mirnih, ali plesno orijentiranih traka koje su toliko nježne, da će istodobno rastopiti vaše srce i umove. Uvijek je lijepo vidjeti etiketu koja prve korake radi s takvom gracioznošću i drago nam je da ih pratimo otpočetka. Funster

Etiketa Afterlife dvojca Tale of Us pokrenuta je 2016. Od tada, Carmine Conte i Matteo Milleri brzo su stvorili etiketu poznatu po dramatičnim, mračnim i sofisticiranim techno zvukovima.

Kroz 2017. rasla je eksponencijalno, počevši s VAAL-ovim u trajanju od jednog sata 'Afterlife Voyage 002’ mixom, galantno prateći debi samih Mattea i Carminea, prije nego su na etiketu dovukli Stephan Bodzina, Patrice Baumela, Barnta, Mind Againsta and Adriatiquea.

Van izdanja, Afterlife party je dosegao nove nivoe eminencije, pronalazeći dom u Privilegeu na Ibizi s rezidencijom u trajanju od 14 tjedana bukirajući Dixona, Ninu Kraviz, Maceo Plexa, Reconditea, Jamie Jonesa i druge. Sydney Jow

Kad god se pojavi HNYTRX izdanje, skrene mi pažnju. Djelomično jer etiketa ne izdaje često koliko bih ja to htio, i uvijek s nestrpljenjem iščekujem sljedeću ploču, najviše jer sve što oni izdaju je iznimno kreativno i ima mogućnost pokrenuti plesni podij na način na koji druge trake to nisu u stanju. jednostavno rečeno, osjećaj glazbe je zaista dobar. I, jebiga, volim se osjećati dobro!

Etiketa, koju vode Jackie House, Bézier i Jason Kendig, poznati kao kolektiv Honey Soundsystem (respekt i Josh Cheonu koji ih je napustio ove godine), zgrabio je priznati album ‘Where Are We Going?’ rastućeg talenta Octo Octe, koji je izdao i dva EP-a, uključujući ‘Adrift’ s istaknutim remiksevima Dorisburga i Avalon Emersona. Uz to, Vin Solov šljunkast i kozmičan ‘Moonchild’ EP, izašao je ovog oktobra, još uvijek svjež u našim ušima, a poprima i veliku pažnju na plesnim podijima. Na sve to dodajmo još i reizdanje Patrick Cowleyevog ikonskog ‘Afternooners’ albuma, i jasno je kako zaslužuju visoku hvalu. Harrison Williams

Pun gas leftfieldu daje Moveltraxx, kojeg vodi dostojni Big Dope P. Etiketa daje sigurno utočište za ljude koji žele čuti dublje trake footworka, juke i ghetto housea koje idu dalje od 'Perculator' Cajmerea ili DJ Deeonove 'Let Me Bang'. Ovogodišnja izdanja redovitih suradnika poput TT The Artista, D Double E-a i R3LLa pokazale su Moveltraxxovo uho za čistim draguljima.

Redovite zabave u Londonu također su postavile eklektične DJ-eve poput Nightwavea, Lockaha i Sega Bodega na istom line upu, puštajući za ekipu koja je pucala od želje iskusiti vibru etikete. Gdje bi drugdje vidjeli footwork DJ-a na line upu s Feadzom i DJ Falconom ?!

Moveltraxx čini guzomrdne, sex-lude, freaky glazbene ljubitelje sretnima. Žanrovi klupske glazbe koji bi lako mogli biti previđeni, inkubirani su na ovoj etiketi. Sherelle Thomas

Running Back su 2002. godine osnovali Thorsten Scheu i "DJ za DJ-eve" Gerd Janson. Running Back je strašan glazbeni mehanizam s više od 140 izdanja pod pojasom i kultnim status koji je uspostavio umjetnike koji se međusobno nadglasavaju u nastojanju da se približe uzvišenoj etiketi.

2017. je imala hrpu izdanja od kojih nam je srce preskakalo, uključujući Lauerov driving i vodenasti ‘Philliper’ EP; Fort Romeauov bogat 'Emulator' EP s četiri trake; čežnjiv debitantski album 'Lonely Planet' Tornado Wallacea; i niz nebeskih remikseva od imena poput Justin Van Der Volgena, DJ Oystera, Call Supera, DJ Fett Burgera i nikog drugog do gazde, Gerd Jansona.

Najvrijedniji igrač etikete zasigurno je KiNK, koji se nakon uspješnog singla 'Perth' i oštrog remiksa trake ‘Children of the E’ Radio Slavea na etiketi, odlučio udružiti s Running Back za izdanje svojeg drugog albuma ‘Playground’ - albuma koji je opisan kao "izložba umjetnika u njegovom vrhuncu".

Nakon desetljeća i pol uspješnih zvukova, Running Back nastavlja personificirati istinski duh plesne glazbe. Cameron Holbrook

Fractal Fantasy izdanja su poput buseva, kaže izreka. Čekate čitavu vječnost (ili se bar tako čini) u mraku i hladnoći i onda se odjednom pojave dva. Etiketa dvojca Zore i Sinjina izdala je debitantski album potonjeg kao i raketnim gorivom nabijenu kompilaciju suradnji s drugovima vizionarima imena poput Jlin, DJ Rashad (RIP), DJ Sliink i Murlo, između ostalih. Uz samo dva LP-a, banda Fractal Fantasya je dokazala koliko su zapravo ispred ostalih. Seb Wheeler

Za napraviti album plesne glazbe ne postoji jednostavna formula. Umjetnik mora održavati razinu klupskog potencijala dok tka kroz zamršenosti koje nagrađuju solo slušatelja i formiraju koherentnu cjelinu. Godine 2017. Houndstooth je objavio ne samo jedan, ne dva, već pet dobrih primjera formata. Tijekom godina etiketa je izgradila nevjerojatno talentiran popis umjetnika, omogućujući svojim potpisinicima prostor i slobodu da koriste cijeli niz svoje umjetnosti i zasluženo je platila dividendu.

Paul Woolfordov album 'Belief System' pod aliasom Special Request ukazuje na ovaj pristup. Ne može biti previše etiketa koje žele stati iza izdanja s 23 trake i četverostrukim vinilom (jebeš B strane, H strane su nova fora). Ipak, Houndstooth podupire svog čovjeka, a on je uredno isporučio jedno od najistaknutijih izdanja iz 2017., uzimajući zadivljujuće putovanje basom prepunog old-skoola, uzvišenog ambijenta, neurednog IDM-a (Inteligent Dance Music) i više. Daljnja nastojanja u igri su se bavila Call Superovim suptilno snažnim techno tapiserijama; emocionalno napunjenim zvučnim eksperimentima Second Storeya; Throwing Snowovom velikom nabujalom electronicom tvrdih rubova; i Guy Andrewovoim mračnim, uvjerljivim atmosferama.

Tu su i odlični EP-evi dvoje cijenjenih eksperimentalnih umjetnika Gaika i Dean Blunta (Babyfather). A iza sve glazbe, postoji i romantičan element u priči. Budućnost etikete je bila upitna sa zatvaranjem fabrica prošle godine - toplo nam je oko srca što se to nije dogodilo. Patrick Hinton

Na sceni koja je sada prepuna nejasnih zvukova i apstraktnih umjetnika, teško je dešifrirati pionire od progonitelja. Ali Halcyon Veil - ideja producenta Erica C- Burtona, zvanog Rabit - procvjetala se u vodeću snagu u svijetu nepredvidivih emocionalnih klupskih produkcija.

Od 2015. godine, etiketa je predvodila radikalnim i reakcionarnim, s uglednim, nekonformističkim suradnicima, kao što su Why B, ANGEL-HO i Chino Amobi, pomažući pogurati mutirani pokret na svjetsku pozornicu. Tijekom proteklih 12 mjeseci Halcyon Veil objavio je materijal od Rabita, zajedno s IVVVO-om, NAKED-om, Cityem, Dale Cornishom, Fawkesom i Mhysa, s projektom "fantasii", pravog primjera dramatično mučenog, ali inherentno prekrasnog istraživanja iznutra (mislim, prvi put kad smo čuli glitchy klupsku traku 'You Not About That Lyfe', tjednima je bila prožeta našim mozgovima - činjenica).

Limitirati ih kao "samo još jednu klupsku etiketu" bilo bi na sve moguće načine apsurdno. Njihova visceralna vizija naglašava važnost konfrontacijske kreativnosti u vremenima društvenih sukoba i kulturne nelagode. Jasmine Kent-Smith

Propustili smo Hemlock prošle godine. Etiketa je imala dugu pauzu u trajanju od 21 mjesec između HEK026 izdanja i njihovog povratka u februaru s 27. izdanjem: Bruce - 'Before You Sleep'. Ako je gazda etikete Untold trebao vremena za odmor, isplatilo se čekati.

Bruce EP je majstorski započeo povratak prožimajući bolnu emociju u distorzirane, različite aranžmane. Od kad su se vratili, nisu stali. Slijedilo je još pet plesnih izdanja s nekim od najinovativnijih producenata. Dok producenti dijele zajedničku nit utjecaja, varijacija je bila u rasponu od Airheadovg gotovo big room zvuka na 'Shaded' do Parrisovih ekperimenata. Plesni podiji odvedeni su na trippy, interesantnija mjesta zahvaljući Hemlocku 2017; nadajmo se da nas neće opet napustiti. Patrick Hinton

Toy Tonics ploče ne izlaze iz torbe. Ikad. Čekaju svoje vrijeme i taj idealan trenutak u DJ setu kad ekipa treba žestok, ali ljubljeni "šamar" s malo duše...i BAM! Udara kao adrenalinska injekcija u prsa, a groove nastavlja pravim tempom. Glatko. Uh kako volimo i cijenimo takve trenutke a Toy Tronics nas njima konstantno snabdjeva.

Toy Tonics je visoko na našem radaru gotovo od početka godine, počevši od Kapote - ‘The Body Move’, "basasta" ali delikatna traka koju smo i premijerno predstavili, a kasnije s Jad & The - ‘Strings That Never Win’, disco belter koju smo također imali čast prvi predstaviti. Dodajmo tome još tri izdanja od COEO-a te Black Loopsa i Rhode & Browna i vidimo da se radi o fino popunjenoj godini. No nemojte misliti da oni nemaju još puno toga za ponuditi. Sva čula usmjerite na Toy Tonics. Harrison Williams

Sve etikete na ovom popisu prije se ovdje nisu našle. Samo jedna etiketa se vraća ovdje nakon što smo ju proglasili šampionom 2015. Etiketa Nine Kraviz, трип (Trip) nedvojbeno je jedna od najjačih novih etiketa u proteklih pet godina. Konstantno je eksperimentalna, a mijenjolika izdanja su publiku održavala u konstantnoj znatiželji od njezinog začeća, a lista umjetnika na etiketi se sastoji od uzbudljivih novih imena koja nude nešto drugačije.

Ove se godine etiketa fokusirala na individualne EP-eve više nego na kompilacije, davajući producentima šansu da dođu pod reflektor. Denirov ‘Mendoza’ EP sastojao se od sedam novih traka, od kojih su se sve fokusirale na njegov svemirski techno stil, Biogen je izdao dupli album, Roma Zuckermann je odradio svoj bijesno visceralni debi, a PTU se vratio s još jednom paklenom pločom sa sedam traka. Što se Nine tiče, njezin ‘Pochuvstvui’ EP bio je jedno od istaknutijih izdanja ove gdoine i savršeno je pokazao njezin vječno razvojni zvuk. Label partyji bili su ludi kao i obično, s jedim čak održanim u vodotornju u Helsinkiju te u Rush Hour shopu s pločama u Amsterdamu. Potonje spomenut party pretvorio je vinil shop u privremenu saunu, s cijelim prostorom koji je konstantno rokao. Трип umjetnici zaista su dio nečeg posebnog. Funster

Ne sjećam se zadnjeg puta kad PAN nije imao godinu u kojoj su iznenadili. No, sa šest fino izrađenih LP-eva, njihova istraživanja elektroničke glazbe tjeraju nas da slinimo više nego ikad. Želite temeljitu analizu "bleepova", udara i zujanja koji se pojavljuju u mraku noći i u zoru? PAN snabdjeva s Pan Daijingovom eksperimentalnom bukom, M.E.S.H.-ovom rekonfiguracijom klupske glazbe, Erorrsmithovim ekstatičnim ritmovima, STILLovim futurističnim soundsytem bangerima, Konrad Sprengerovim algoritmičnim blaženstvom i s ‘Mono No Aware’, fantastične analize ambijentalnog undergrounda. Uz ubojitu etiketu Bill Kouligasa uzimamo u obzir i partyje, koji zajedno s izdanjima nastavljaju biti odličan primjer vrhunske zabave. Seb Wheeler

Vratite se natrag u 2015. i finalnu noć Plastic Peoplea. Floating Points pušta uzvišenu gospel himnu 'The Power of Your Love' od Spirt Of Love zatvarajući njome klub. To je trenutak koji će ostati u povijesti folklora plesne glazbe. Šest mjeseci kasnije i izdavačka kuća u Edinburghu, Athens Of The North, objavljuje ploču i najavljuje se kao glavni igrač i demokratska snaga na revitaliziranoj disco sceni. Online prodavači više neće držati dugogodišnje ljubitelje i nove fanove i tih rijetkih snimaka pod otkupninom.

Kad premotamo naprijed u 2017., vidimo da je etiketa Euana Fryera održala to obećanje. Uzmimajući ime iz naslova koji si je Edinburgh sam dao je znak da je sve važniji na svjetskoj sceni, a etiketa je slijedila i širila krila s više od 20 izdanja koja su poslužena u potpisnom 7-inčnmg formatu ove godine. To je značajan izazov u svijetu prepunom licencnih zamki, nepouzdanih vinilnih otisaka i snobovske elite na Discogsu. Ali "Atena Sjevera" učinila je to laganim, pretvarajući svoj momentum posljednjih nekoliko godina u reputaciju etikete čija se izdanja kupuju na prvu.

Od Frazelle do Willie Dalea do straight-forward disco rariteta poput BAB - ‘Party & Get On Down’, nije ni čudo što su izdanja s ove etikete čest gost na našoj playlisti disco rariteta. No postoji i zdrava vizija budućnosti etikete koji izdaje album filmskih jazz čudnovatosti od Hampshiere and Foata, te debi albuma od Grupo Magnético na pod etiketi Atenas Del Norte. Možda je etiketa specijalizirana za preradu povijesti, njihova metoda nikada neće ostariti. Louis Anderson-Rich

Završivši svoju prvu godinu, Shanti Celesteina odvažna i rumena Peach Discs procvala je u ukusnu etiketu.

Ovo je njezin drugi pokušaj u vođenju etikete, nakon BRSTL s kojom je fokus bio na pronalasku novih, Bristolskih talenata. Peach Discs ima sličan, ali osobniji etos od BRSTL-ovog - omogućavanje probitka novih umjetnika istovremeno uživajući u svojoj ljubavi slikanja dizajna za izdanja. Naporan, "učini sam" duh etikete i Celestine posvećenosti stvaranja platforme za njezine "prijatelje koji rade odličnu glazbu ali nisu još dobili priliku za izdanje" čini Peach Discs ukusno istinskim trudom.

Četiri EP-a su stigla: svjetlucav i "brejkast" ‘Untitled’ debi od same Celeste: odlučan i žestok house novog bristolskog dua Fred; opaki techno od producenta Chekova iz Leedsa; i riječito izdanje s tri trake odee Ciel, ključnog predvodnika underground scene Toronta. Cameron Holbrook

Neke etikete postanu najboljima u godini zahvaljujući besprijekornim klupskim himnama koje dominiraju plesnim podijem i za kojima se okreću glave dilem svieta. Druge impresioniraju na skrovitiji način, kad pred kraj godine uvidite puno moć njezine recentne diskografije.

Gledajući unazad posljednjih 12 mjeseci, sama količina izdanja iz Don't Be Afraid kampa osuta je našim favoritima i to je postalo očito. Semtekova etiketa je bila marljiva, gotovo je udvostručila broj izdanja u usporedbi s 2016., i dalje održavajući kvalitetu bez obzira na kvantitetu.

Izašla su i tri LP-a: Karen Gwyer inventivni, energični hardverski techno trijumf 'Rembo'; DJ Bone koji istražuje futuristički Detroit electro-techno, odvažno izjavljujući ‘It’s Good To Be Differ-Ent’; i Achim Maerzov visceralne ‘Experiments’ trake.

Raznolik opseg EP-eva nekih od najsjajnijih imena u plesnoj glazbi uključio je i rRoxymoreove ošamućene , kompleksne ritmove; Ikonika je poduprijela sjajne sinteve s nemilosrdnim perkusivnim razgibavanje; a Semtke se vratio na čelo sa stilskom napetošću prekoatlantskih utjeaja. DBA nas je upoznao i s novim umjetnicima, iskovajući čudljiv debi i idiosinkrazijsko drugo izdanje Tyler Dancera i Jasona Wintersa, Neustrašiva forma. Patrick Hinton

Svjetlost prostora je slaba, osvjetljenje pozornice je pred eksplozijom, tijela se kreću; Sjećam se da sam zatvorila oči gibajući se zvukom na tada nepoznat traku koja je odzvanjala razglasom pod palicom Bicepa. Bio je to tip trake koji me prekinuo u glasnom razgovoru s prijateljima na flooru kasno u noći. Uzela je svaki dio moje pažnje bez pitanja, oborivši me s nogu s punom, filmskom bas linijom i očaravajućom melodijom. Nisam imala pojma da se radi o traci 'Aura', singlu koji će definirati 2017.

Zvijezde s oktobarske naslovnice dominirale su godinom s istoimenim albumom, a rijetko ćete naći nekoga tko se s tim ne bi složio. 'Bicep' je tip albuma koji je dao novi zvuk mitskom svijetu ravea 90-ih istovremeno gurajući "peak-time" plesnu glazbu u budućnost. Izašao je na Ninja Tuneu, etiketi koja operira od onih mirnih dana, a sada je platforma za najzanimljiviju elektroničku glazbu danas.

Vrhunac su doživjeli 2017. Počelo je sa zvijezdom naslovnice u februaru, Bonobom i njegovim kompleksnim i emocionalnim 'Migration' albumom, nastavivši s Actressinim izazovnim i dezorijentiranim albumom 'AZD', Bicepovim Glue EP-em, drugim albumom seattleskog dua ODESZA 'A Moment Apart' (izdano u suradnji s Counter Records), mnoštvom oštrih Machinedrum singlova i Helena Hauff moćnim EP-em 'Have You Been There Have You Seen It'.

Iza svih ovih imena, etiketa je ostala čvrste vjere, pokušavajući i s manje poznatim imenima koja su se probila: Jordan Rakeiev album ' Wallflower' spoja soula, jazza i electronice, O'Flynnov oštar pristup acidu na 'Pluto's Beating Heart' i očaravajući 'Weighing Of The Heart' album Nabihah Iqbala Valerie Lee

Next »
Loading...
Loading...