Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

2016: 20 najboljih regionalnih izdanja godine

Neki od naših najsjajnijih producenata

  • Mixmag Adria
  • 31 December 2016

Nakon 20 najprobitačnijih i 10 top regionalnih DJ-eva donosimo vam i naš izbor 20 izdanja regionalnih producenata koja su nas oduševili svojim zvukom ali i postignutim uspjehom.

Uđite u novu godinu s kvalitetnom glazbom - i to domaćom!

20 Avoid & Mikadroid - Amazonia

Ova traka izašla je tek prije tri tjedna, i rano je za reći kakav je uspjeh imala ili će postići, ali svejedno smo ju odabrali kao trenutno najdražu od ovog dvojca. Izašla je na Parabola Records, a neka od prijašnjih izdanja ovog dvojca izašla su i za KONFLKT i Tauten.

19 Six & Belly - Silly Me (F*CLR Music)

Erol i Amar poznati kao Six & Belly dolaze iz Sarajeva a našli su se i na našoj listi 20 regionalnih 'breakthrough' DJ-eva. Njihova traka 'Silly Me' od početka nas je prodrmala sa svojim specifični plesnim house zvukom.

18 Sharam - HEAVi (Mark De Line Remix)

O Mark De Lineu puno ćete još čitati i slušati. Bilo da se radi o njegovom projektu PEZNT s Blacksoulom ili solo produkcijama, ovo je vrlo talentiran momak čiji je remiks za Sharmov 'HEAVi' završio na Yoshitoshi best of 2016 kompilaciji, a Sharam ju nije prestao puštati od kad je izdana.

17 Bonaca - Our Story (Petar Dundov Remix) (Reworck)

Borili smo se između originalne verzije Bonacine trake i remiksa Petra Dundova koji je ipak prevladao iz dva razloga. Nije bezveze to najprodavanija Bonacina stvar ove godine na Beatportu - a Petar je ipak napravio vrhunski remiks! Bilo je tu zaista izbora između hrpe traka pa ćemo vam još šapnut da nam je druga najdraža Bonacina traka - 'Neverin', u remixu Uniquea.

16 Stanny Abram - Plan B

Stanny je ove godine imao hrpu odličnih izdanja poput 'Acid Tribe', 'Keep The Flow' i nedavni 'Undrstnd', no mi smo se odlučili za također nimalo lošiju 'Plan B', koja je kao i većina njegovih traka završila na Traxsourceovoj top listi, jedno vrijeme držeći se na trećem mjestu techno liste.

15 Homeboy feat. Bebe Na Vole - Decisions Ricochet (House Is Ok)

Homeboy se udružio s bluzerom Bebe Na Vole kako bi dostavio ovu fantastičnu pjesmu. Stvar je izašla na 'The Heart is Where Homeboy Is' EP-ju na njegovom vlastitom House Is Ok labelu, i trenutno mu je najprodavanija na Traxsourceu.

14 Hayling - Pleasure Principle (Mancha Disco Vocal Mix) (A Must Have)

Sljedeći na redu je Mancha iz Beograda kojeg uopće nije čudno čuti u tech house izdanju. Većina traka mu je baš u tom stilu, i njegova najprodavanija na Beatportu, 'New House Nation' također. No mi smo odabrali ovu, ne samo zato što nam se najviše svidjela, nego je i drugačija, lagana melodična i vrlo sexy, i još je na dubrovačkoj A Must Have etiketi - kakav dobar spoj!

13 Andrea Ljekaj

Andreina najprodavanija traka 'Over & Over' s istoimenog EP-ja ujedno je i naš izbor za 13. mjesto. Deep House s finim grooveom i zanimljivim vokalom. S razlogom je u naših 20 'breakthrough' DJ-eva.

12 Ilija Rudman feat. Andre Espeut - In Her Eyes (Classic Music Company)

Ilija Rudman, koji je na našempopisu najboljih regionalnih DJ-eva ove godine izdao je za Classic Music Company pjesmu 'In Her Eyes' s Andre Espeutom, koja osim što je sama po sebi odlična deep house stvar i odlično je kotirala na Traxsourceovim chartovima, uvršetana je i na brojne kopilacije poput '4 To The Floor vol 1.' i Defectedovu 'Most Rated 2016'.

11 TKNO - Grotesque (Stereo Productions)

TKNO, ime koje je krasilo našu listu 20 'breakthrough' DJ-eva u godini, napravio je odličnu traku 'Grotesque' koja je završila i na best of 2016 Stereo Productions kompilaciji. A kod nas, na 11 mjestu.

10 Makito - The Message (Pocket Jacks Trax)

Makitio možda do sada i nije imao pravu priliku pokazati svoje ime na regionalnoj sceni, ali zato je ove godine uz brojna izdanja izbacio i veliki jackin house hit 'The Message' koji je "plesao" po Traxsourceovim ljestivcama jedan dio ljeta i zaradio četvrto mjesto u najprodavanijim trakama godine na istom sajtu. Uz to, 14. je DJ na Traxsourceovoj jackin house top 100 DJ-a. Našu pažnju je definitivno pridobio.

9 Jean Pierre & Alexandar Ivković - Crossing Borders (Transmit Recordings)

Alexandar (na slici) udružio se s Jean Pierreom kako bi ove godine napravio ovu techno bombu koja je ujedno i njegova trenutno najprodavanija traka na Beatportu.

8 Mladen Tomić - 7 30 (Night Light Records)

Mladenu je ovo bila odlična godina, a zauzeo je i drugo mjesto na našoj listi top regionalnih DJ-eva. Traka '7 30', osim što mu je jedna od najprodavanijih ove godine, ujedno je uvrštena u Richie Hawtinov Essential Mix.

7 D.R.N.D.Y. & Ilija Djokovic - Rave Machine (Driving Forces Recordings)

D.R.N.D.Y. i Ilija su se udružili u ovoj techno bombi koja od samog početka prelazi na stvar. Moćno i energično na sedmom mjestu.

6 Mike Vale & Alex Ranerro - Moody (Undr The Radr)

Funky vokal preko groovy tech house podloge Mikea i Alexa smjestio se na višetjednu prvu poziciju tech house charta na Traxsourceu. Zahvaljujući tome, traka je zauzela visoko 13 mjesto na najprodavanijim izdanjima tech housea na istom sajtu, a i njihova imena su među 100 najprodavanijih artista navedenog žanra u 2016.

5 Siniša Tamamović - Confused (Yoshitoshi)

Ova odlična traka jedna Siniši je od najprodavanijih na Beatrportu, a osim što ju sviraju brojne face, Richie Hawtin osim što ju pušta, uvrstio ju je i u after video svoje večeri Enter. Izašla je na Sharamovom Yoshitoshiju

4 Mark Funk & Danny Cruz - Givin' My Love (Guesthouse)

Mark Funk (na slici) i Danny Cruz ovu godinu su definitivno obilježili svojim velikim hitom na Guethouse etiketi, 'Givin' My Love'. Obrada je to poznate pjesme, a na Traxsourceu je zauzela prvo mjesto među najprodavanijim jackin house trakama, i 11 mjesto u 200 najprodavanijih u godini, a na svoje DJ chartove ih je uvrstilo više od 50 DJ-eva.

3 RanchaTek - On The Floor (Nervous)

RanchaTek je definitivno ove godine imao veliki uspjeh sa svojim izdanjima, a posebno sa trakom 'On The Floor' koja je nekoliko tjedna držala prvo mjesto na techno ljestvici na Traxsourceu, zahvaljući čemu se našla i na 73. mjestu najprodavanijih techno traka u godini. Nedavno je za nas napravio intervju i ekskluzivni miks.

2 DJ Jock - Old Tape Stories (Intec)

'Tunnel' EP koji je Jock izbacio za Intec ove godine primio je veliku podršku na chartovima imena poput Carl Coxa, Jon Rundella i Sashe Carrasija koji su njegovu traku 'Old Tape Stories' puštali na velikim festivalima i partyjima diljem svijeta. To je i njegova najprodavanija traka do sada, što uopće ne čudi s obzirom na moć ove big room techno trake..

1 Underworld - Born Slippy (Andrew Meller Reincarnation Remix)

Na zasluženom prvom mjestu definitivno se našao Andrew Meller, potpisnik jednog od najpopularnijih, najtraženijih i najsviranijih techno remikseva u svijetu ove godine. Njegov remiks za Underworldov 'Born Slippy' puštali su Paco Osuna, Nicole Moudaber i Nakadia, koja sama kaže da joj je to traka godine, a možda jedan od najupečatljivijih setova ove godine, onaj Carl Coxa i Nicole Moudaber na zatvaranju Spacea sadržavao je i Mellerov remiks.

Bravo Andrija i samo nastavi!

Load the next article...
Loading...
Loading...