Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

2018: Top 40 regionalnih izdanja

Naš izbor najboljih izdanja u regiji 2018.

  • Mixmag Adria
  • 3 January 2019

Nakon dugog i teškog istraživanja i višesatnog slušanja donosimo vam i top 40 regionalnih izdanja za 2018.

Na listi se nalaze singlovi, EP-evi ili pojedinačni glazbeni uradci s različitih kompilacija.

Mnoga od ovih izdanja ste već mogli vidjeti u našim mjesečnim top 10 listama, pa će vam biti poznate ako ste nas pratili, a ove godine smo odlučili povećati broj ulaza na ovu listu iz jednostavnog razloga - kvaliteta je prošle godine dobila i kvantitetu, pa smo došli do jednostavnog zaključka da to treba popratiti.

U samom vrhu nalaze se ona izdanja za koje znamo da su postigla značajan uspjeh u obliku prodaje, top lista, air playa, podrške jakih imena sa svjetske scene, no ujedno ona koja su godila ušima naše redakcije. Isto tako, nismo isključivali suradnje s inozemnim producentima.

Pa da ne duljimo, evo 40 najboljih izdanja po izboru Mixmag Adria iz 2018.

40
Kristina Lalić & Steve Shaden - They Call This War (Elektrax Recordings)

39
Stanny Abram - Stop (BLKSL LTD)

38
Marina Karamarko - It's Over (Zoo Lab)

37
Kodin & Logics - Neurotic (Delta9 Recordings)

36
Elvis Xhema - Human Design (Yin Yang)

35
Sytem Divine & Gforty - Yekenelay EP

34
Chipi - Ram 303 (Suara)

33
Andrologic - Metanoia (Stelarr Fountain)

32
DJ Ogi - Katedra EP (Decoy Records)

31
IDQ - Rebels (Stealth Records)

30
Wise D & Kobe - Flash EP (NoExcuse)

29
D.R.N.D.Y & Statique - Panflöte

28
84Bit - Yes I Do (Good For You Records)

27
Bohemian & Typecell - Obsessions (Subplate Records)

26
Viktor - Stranger Thing (My Vision Records)

25
Damir Ludvig - Alexandrian Prognosis (Plattenbank)

24
AudioStorm - Father's Tears (Stripped Digital)

23
Mene - More & More / Soma (Dobar House)

22
Kraundler - Collision EP (Reload Records)

21
Tom Bug & Grooveline feat. Lee Wilson - Something's Takin' Over (Dobar House)

20
Mladen Tomić - Gate EP (Tronic)

19
Petar Dundov & Marc Romboy - Caper Train EP (Systematic Recordings)

18
Brigado Crew, Crisstiano, Space Motion - Persian EP (Eleatics Records)

17
Rahmanee - Get You (Born On Road)

16
Deftone - Mono Skillz (Blockhead Recordings)

15
Reblok - Cirkular (Sola Records)

14
Tomy DeClerque - Accident EP (Intec)

13
Alex Ranerro & Lucio Agustin - Tatooine (Bondage Music)

12
Siniša Tamamović - Green Light EP (Mindshake Records)

11
Ilija Djoković - Pandora+s Box (Terminal M Records)

10
Filip Motovunski - THE STREET/BURP (Subtitles Music)

Legenda drum & bassa DJ TeeBee iz dvojca Calyx & Teebee potpisuje dvije trake Filipa Motovunskog na svom Subtitles Music labelu gdje se Filip našao među artistima kao što su Noisia, The Upbeats, Break, Audio, Spor, Icicle, Commix...

Obje pjesme sa izdanja odvrtio je Rene LaVice u svojem BBC Radio 1 showu, a pjesme su dobile i službene uploadove na vodećim dnb YouTube kanalima DNB Arena i Skank & Bass.

9
Mirko & Meex - A Jam (Monoside)

Mirko & Meex su dvojac iz Beograda koji posljednjih par godina dižu svoj status na svjetskoj house sceni s brojnim house, jackin i tech house izdanjima.

'A Jam' je izdanje koje su potpisali za label poznatog aktualnog talijanskog house majstora Angela Ferrerija. Ovo glazbeno djelo završilo je na prvom mjestu Traxsource najprodavanijih traka u vrijeme kad je izašla, a dobrim dijelom baš zbog ove trake ih je i Traxsource uvrstio i na 28. mjesto najboljih house producenata u 2018.

8
DJ Jock - The Binding Of Fernir (Phobiq)

Malo tko iz regionalnog clubbing svijeta ne zna za DJ Jocka, a njegova izdanja nisu strana niti nekim od najvećih na globalnoj sceni.

Sve tri trake s ovog EP-a završile su u top 100 listi techno žanra na Beatportu, a u svojim setovima su ih podržali Joseph Capriati, Alan Fitzpatrick Sasha Carassi, Ilario Alicante i mnogi drugi.

7
Mark Funk & Danny Cruz - Superlovin' (Cruise Music)

Imati broj jedan na Traxsourceu je velika stvar, a još kad to uključuje izdanje na vlastitoj etiketi, onda je još slađe!

Mark Funk i Danny Cruz su imena iza Cruise Musica, 2. najboljeg labela u regiji prema našoj listi najboljih regionalnih etiketa.

Superlovin' su vrtili The Shapeshifters, J Paul Ghetto, Husky, Danny Howard s BBC-a i mnogi drugi, a tvorci ove uspješne house stvari su se našli i na Traxsourceovoj listi najboljih producenata. Danny Cruz na 6. mjestu kao jackin producent te 32. kao house producent, a Mark Funk na 34. mjestu house liste.

6
Mike Vale - No Good (Start The Dance) (Glasgow Undergorund)

Mike Vale je imao odličnu godinu iza sebe punu izdanja za velike etikete i brojne nastupe, no ovo izdanje je ono s kojim je postigao najveći uspjeh.

Obrada/remix The Prodigya pogodio je clubbere točno tamo gdje trebao - podsjetivši ih na popularni klasik uz moderni big room tech house zvuk.

Jedna od najprodavanijih stvari etikete Glasgow Underground na kojoj je izašla, ova traka je ujedno visoko kotirala na Beatport i Traxsource ljestvicama.

5
Umek - Collision Wall EP (Tronic)

Ako volite tvrdi big room techno, teško da vam je ove godine 'Collision Wall' promakao.

Umek je za Tronic izdao ovaj EP s kojeg je naslovna traka završila i na prvom mjestu Beatport techno žanra u vrijeme kad je izdana, a njezine acid linije nas svaki put dovedu do ludila prije moćnog dropa.

4
Coeus

Od kad smo primjetili Coeusa, njegova produkcija svakih nekoliko mjeseci dostigne neki viši nivo.

Za sada je na vrhuncu s ovim odličnim afro house EP-em s tri trake, od kojih smo naslovnu 'Elysian' mogli vidjeti kao treću najprodavaniju na Beatportovoj listi afro housea u vrijeme izdavanja. 'Elysian' nije bilo problem zavrtiti ni facama poput Tale Of Us, a uz njih su podršku dali i Oliver Koletzki, Adriatique, Brina Knauss, Trikk, Santiago Garcia, Luke Garcia, Djuma Soundsystem i drugi.

Duboko putovanje koje vas neće ostaviti ravnodušnim!

3
Ilija Rudman - Lovers Change Minds

Ilija Rudman nije tip od kojeg možete očekivati brdo izdanja, ali kad ih napokon čujete, možete očekivati samo kvalitetu.

'Lovers Change Minds' njegovo je drugo izdanje za Classic Music Company Luke Solomona na kojem se nalazi i odličan Hot Toddy Remix.

Nakon vrhunskog albuma 'Paradigma' koji je zauzeo 2. mjesto naših najboljih regionalnih albuma, stigao je ovaj vokalni disco uradak koji nismo mogli ignorirati. Retro zvukovi, fantastičan vokal i odličan groove čine ovu stvar zaista izuzetnom.

2
PEZNT - Down Under (DFTD)

Ovo već, u najboljem smislu, "izlizano" izdanje PEZNTa i dalje visoko kotira ako ćemo gledati cijelu godinu i izdanja koja su iza nas.

Ovdje smo lako mogli uvrstiti njihov 'Breakfast' s Dirtybirda, no kako smo odredili jedno izdanje - jedan izvođač za ovu listu, ipak smo odabrali ovaj EP koji jednostavno nije moguće ignorirati. Rijetko kad možete kupiti EP s dvije stvari a da ni sami ne znate koja vam je bolja. 'Down Under' je odličan tool za pokrenut stvari na danceflooru, dok je 'Toxic Love' već provjereni radio hit, koji je između ostalog osvojio Ambasadora za najbolji singl i dostigao u top 10 na Traxsourceu.

1
Andrew Meller - Godfather's Dance (Saved Records)

Na ovo mjesto su bez problema mogla doći i neka druga njegova izdanja koja su bolje kotirala i bolje se prodavala, poput obrade 'Insomnia' ili reincarnation mixa 'Born Slippy' (koju smo već okrunili s prvim mjestom 2016. dok još nije imala službeno izdanje i prvo mjesto na Beatportu - što i objašnjava zašto ove godine nije na ovoj listi), no odlučili smo se za ovaj "kulerskiji", super groovy EP- 'Godfather's Dance'.

Andrew Meller je prizemljeni lik koji radi hitove kojima "sky is not the limit". Iako je 'Honey' sasvim pristojna tech house stvar, naslovna 'Godfather's Dance' je ta koja je pomela dancefloorove diljem svijeta a i Beatportove ljestvice. Vrtile su je brojne face poput Franky Rizarda, Matthias Tanzmanna, Technasie, Richy Ahmeda, Andree Olive, Steve Lawlera i mnogih drugih.

2019. će tek biti njegova godina, u to uopće ne sumnjamo!

Next Page
Loading...
Loading...