Search Menu
Home Novosti Menu
Recenzije

2019: Top 15 remixeva

Odabrali smo najbolje remikseve 2019. godine

  • Mixmag Adria | FOTO: PROMO
  • 10 January 2020

Nakon što smo odabrali i predstavili vam 50 najboljih izdanja iz regije, vrijeme je da vam predstavimo i naš izbor top 15 remikseva iz 2019.

Na ovoj listi se nalaze producenti iz regije koji su ovim svojim remiksevima ostavili dojam na nas, bilo da se radi o komercijalnom uspjehu nekog izdanja ili općenitoj kvaliteti produkcije.

Pa krenimo redom.

1 PEZNT

Todd Terry feat Jocelyn Brown & Martha Walsh - Keep On Jumpin (PEZNT Remix) (Phoenix Music)

Svima poznati regionalni dvojac PEZNT definitivno je zaslužio ovo prvo mjesto s fenomenalnim i recentnim house remixom za legendarnu stvar još legendarnijeg producenta Todda Terrya.

'Keep On Jumpin' obilježavaju vokali diva Jocelyn Brown i Marthe Walsh, a PEZNT dostavljaju pravu ljetnu piano house bombu! Poslušajte u nastavku, a ako ju pak želite imati u svojoj kolekciju, skoknite do Traxsourcea i kupite ju ovdje.

2 Tom Bug

Didier Sinclair - Lovely Flight (Tom Bug Original Feel Remix) (Serial Records)

Drugo mjesto zapalo je još jednom regionalnom majstoru Dobrog Housea, Tom Bugu.

Bug je ovo ljeto izdao službeni remix za 'Lovely Flight', legendarni underground klasik pokojnog francuskog pionira Didier Sinclaira. Serial Records je izbacio niz remixeva Didierovih traka kao tribute tom velikanu, među kojima se našao i Harisov remix, ali Tom Bugova verzija je ona koja je pridobila pažnju clubbera, DJ-eva, a i francuskih radio postaja, pogotovo Radio FG, koji je Tomov remix uvrstio na svoju službenu top 50 ljestvicu na kojoj se zadržao četiri mjeseca i popeo na visoko sedmo mjesto.

Stvar poslušajte u nastavku, a kupiti ju možete ovdje.

3 Filip Motovunski

Hempress Sativa - Rock It Ina Dance (Filip Motovunski Remix) (Bad Taste Recordings Free Download)

Treće mjesto zauzima drum and bass krema - Filip Motovunski. Njegov zvuk se već godinama razvija i kvalitetom je bez sumnje došao uz bok svjetskim dnb zvijezdama. Ovog puta radi se o free download remixu za Bad Taste Recordings, za koji je izdao već nekoliko puta. U ovom energičnom remixu miješaju se reggae, jungle i drum and bass, a mi ne možemo prestati se mrdati u našim stolcima dok 'Rock It Ina Dance' razbija membrane naših zvučnika.

Poslušajte i besplatno preuzmite u nastavku.

4 DJ Jock

Foto: Central the Club

Hollen, Fabio Neural - Grain Phaser (DJ Jock Remix) (Prospect Records)

Ova lista ne bi bila potpuna da se na njoj ne nalazi big room techno majstor DJ Jock. Iako svi već znate kako njegove trake masovno podržavaju velikani poput Carl Coxa, Jon Rundella i Jospha Capriatia, spomenut ćemo to samo kako bi ponovili gradivo. Jedan od najboljih techno producenata s ovih prostora ujedno je i odličan DJ koji vodi svoju klupsku večer Roots, a na četvrto mjesto stiže s odličnim big room remixom trake 'Grain Phaser' za Prospect Records.

Ugasite svjetla, upalite lasere i stroboskobe i pojačajte. Slušaj ispod, kupi ovdje.

5 MATRODA

Armand Van Helden - You Don't Know Me (Matroda Remix)

Ova lista ne bi bila potpuna kad u nju ne bismo uključili ovaj moćni Matrodin G-House remix legendarnog klasika Armand Van Heldena 'You Don't Know Me'. Matroda nas ovdje bombardira moćnim zvukom koji će doslovno potrgati vaše zvučnike ako pretjerate s glasnoćom. Pritom, u ovom futurističkom remixu ipak ostaje zvuk originalne pjesme.

Poslušaj u nastavku!

6 Andrea Ljekaj

Insolate - Nada (Andrea Ljekaj Remix) (Get Physical Music)

Ovaj fenomenalni duboki melodic house remix već se pojavio u našim mjesečnim top listama u kompletu sa Croatia Gets Physical EP 2 izdanju za jedan od najcjenjenijih labelova elektroničke glazbe - Get Physical. Andrea Ljekaj nas navigira kroz niz zvukova koji prate hipnotički groove na kojeg bi se vječno mogli gibati. Insolate daje materijal svojeg originala, Andrea ga odvodi u mistične dubine. Divota!

Slušaj ispod, kupi ovdje.

7 Mike Vale

Lost Fields - Africa (Mike Vale Remix) (Double-Up)

Mike Vale se već našao na trećem mjestu naše liste 50 najboljih izdanja iz 2019., a s ovim remixom za Lost Fields definitivno zaslužuje i ovu poziciju u listi najboljih remikseva. Mike dostavlja groovy, tvrdi i plesni tech house remix trake 'Africa' uz koji teško da nećete zaplesat.

Slušaj u nastavku, kupi ovdje.

8 Andrew Meller

Tom Bug & Grooveline feat. Lee Wilson - Something's Takin' Over (Andrew Meller Remix) (Dobar House)

Kad tražiš vrhunski tech house originalnog zvuka, uvijek možeš potražiti što je novo skuhao Andrew Meller. Ovdje ga slušamo u remiksu pjesme 'Something's Takin' Over' za hrvatski label Dobar House. Jedan od najuspješnijih regionalnih DJ/producenata nas vodi u dubine i mračne zvukove potpuno originalnog zvuka tech housea. Stvar idealna za after uvjete koja će vas dobro provozati.

Slušaj u nastavku, kupi na Beatportu.

9 Veljko Jović

Murat Uncuoglu - The Distance (Veljko Jovic Remix) (Raving Society)

Veljko Jović je u posljednjih nekoliko godina svojim produkcijama istraživao techno i tech house, a u posljednje vrijeme fokus mu je definitivno u melodic technu i progressive prizvuku koji mu po našem mišljenju najbolje i leži. Dokaz tome je i ovaj remix trake 'The Distance' za Raving Society label u kojem moćan ritam prate zarazne arpreggio melodije. Stvorio je atmosferu zvuka kakve se ne bi posramili ni top imena tog žanra.

Poslušaj u nastavku, kupi na Beatportu.

10 Mirko & Meex

Silver Ivanov, Elaine - Summertime Remix (Mirko & Meex Remix) (World Up Records)

Nije tajna da su Mirko & Meex majstori funky, disco i jackin zvuka house glazbe, ali ove godine su to definitivno potvrdili brojim uradcima. Među njima je i ovaj odličan funky remix za Silver Ivanova. Klaviri, orgulje, vokali i funky bas linija dominiraju ovim remiksom tjerajući nas na ples i maštanje o ljetu.

Remix možeš poslušati u nastavku, a kupiti na Traxsourceu.

11 Bilboni

Solander - Personal Performance (Bilboni Remix) (Natural Rhythm)

Bilboni je slovenski producent čije ste ime već mogli zapaziti u brojnim mjesečnim top listama koje izbacujemo. Na treće mjesto ove liste dolazi zbog izrazite kvalitete svojeg tech house uradka za traku 'Personal Performance' koja je izašla rano početkom 2019.

Poslušajte u nastavku, a kupiti ga možete na Beatportu.

12 84Bit

MVZZIK & SAMO - Your Kisses (84Bit Late Night Summer Remix) (Let There Be House Records)

84Bit je dvojac koji je definitivno u neprestanoj uzlaznoj putanji, o čemu više možete saznati i u našem novom članku o njima.

Jedan od istaknutijih remikseva koje su izbacili ove godine (a bilo ih je) je definitivno ovaj za pjesmu 'Your Kisses'. Još jedna odlična funky house numera koaj nas u mislima baca u ljetno i pješčane plaže. Da vas to ne zavara, ovaj remix će itekako napraviti dobar posao i na bilo kojem house plesno podiju.

Slušaj u nastavku, kupi na Traxsourceu.

13 Stanny Abram

Santiago Rojas - Dancer & Prankster (Stanny Abram Remix) (HardCutz Recordings)

Uvijek nam je drago za poslušati što Stanny Abram ima za reći, s obzirom da je jedan od najkonzistentnijih producenata u regiji s odavno potvrđenom kvalitetom. Ovdje ga slušamo u minimal house remix izdanju za HardCutz Records. Ovo je stvar za one koje nalaze zadovoljstvo u jednostavnoj strukturi uz vrhunski groove.

Poslušaj u nastavku. Kupi ovdje.

14 Adnan Jakubovic

Chris Sterio & Alex Y - Different Direction (Adnan Jakubovic Remix) (Another Life Music)

Adnan Jakubović je jedno od onih imena koje uvijek možemo spojit s dobrim zvukom i mističnim melodijama te progressive zvukom. Njegov remix za traku 'Different Direction' je upravo to. Duboko i mistično plovljenje kroz melodije i ugodan groove. Ljubitelji progressivea, ovo je definitivno za vas.

Poslušaj u nastavku, kupi na Beatportu.

15 Mr. Lekka

Kennedy - Danger (Mr. Lekka Remix) (Blockhead Recordings)

Na 15. mjestu je Mr. Lekka, crnogorski majstor tech house / house glazube s kojim nikad ne možete promašiti ako volite sirovi groove koji će vas baš svaki put pokrenuti. Ovdje predstavljamo remix trake 'Danger'.

Poslušajte u nastavku i kupite na Traxsourceu.

Load the next article
Loading...
Loading...