Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

6 velikih klupskih zajeba

Ne ide uvijek baš sve kako treba

  • Mixmag Adria
  • 15 June 2017

Ne tako davno smo objavili članak o festivalskim zajebima koji su razbjesnili ekipu.

I klubovima se događaju pogreške, iako na manjoj razini u većini slučajeva. No to ne znači da je utjecaj na ljude slabiji.

Od lošeg osoblja i organizacije do neispunjenih sigurnosnih standarda, evo kratke liste klupskih zajeba.

Rušenje stropa u Factory 251 - dva puta

"Ako nije slomljeno, ne popravljaj", ili barem tako kaže poslovica. No ako je slomljeno, definitivno bi trebao. Mančesterski klub Factory 251 u suvlasništvu bivšeg člana New Ordera, Petera Hook, očito nije bio upoznat s tim pravilom, jer se u njihovom klubu strop rušio ne jednom, već dva puta. Prvi put 2014. kada se usred noći, komad stropa odvojio i ozlijedio 7 ljudi. Nekoliko godina kasnije, u veljači ove godine, ista se stvar ponovila s istim dijelom stropa. Ovog puta nitko nije bio ozlijeđen bez obzira na urlike i plač. Plesna glazba je zajednica, a to je dokaz ovdje jer je cijeli dancefloor pridržavao odvojeni panel.

Dstrkt optužen za rasističku politiku ulaza

Blistavi londonski klub DSTRKT osramotio se u rujnu 2015. nakon tvrdnji da osoblje na ulazu nije pustilo četiri žene u klub koje su bile "pretamne" i "predebele". Klub je to porekao, naravno, izjavivši da je klub bio potpuno pun. Nakon toga je uslijedio veliki protest u kojem ih se prozivalo da su "rasistički ološ" uz hashtag #racistclub na Twitteru. Noćni klub u West Londonu opet je bio na tapeti u liričnom aperkatu Stormzya koji je rekao "jebeš DSTRKT, jebeš sve te klubove i jebeš davanje novaca svim tim ljudima kojima se ne sviđamo" na njegovoj pjesmi 'First Things First'. Auč.

B2B set Job Jobsea i Dixona otkazan

Još jedan strop, još jedna skraćena večer. Nizozemski DJ Job Jobse i šef Innervisionsa Dixon bili su duboko u pet sati njihovog sedmosatnog planiranog seta u amsterdamskom dekadentnom Concertgebouw kada su dijelovi krova počeli otpadati. Kako prostor originalno nije dizajniran za house i techno partije, smatra se da se to možda dogodilo zbog toga. "Istražuje se da li je šteta nastala radi održavanja događaja", rekli su na Facebook stranici prostora. Srećom nitko nije bio ozlijeđen. Možda da se držite orkestralnih gaža ubuduće, ha?

BCM Mallorca nije prošla sigurnosne standarde te je zatvorena

Kraj jedne ere za najveći klub u Mallorci u "pijanom" party gradu Magaluf. Zbog zgrade loše kvalitete BCM 2015 je otkazan, a okrug Calvia nije dozvolio da klub ostane otvoren u travnju. Zatvaranje je dobilo zeleno svjetlo mjesec dana nakon što je vlasnik BCM-a, Bartolome Cursach zatvoren radi 16 optužbi, uključujući ucjenu i ubojstvo. Vijećnici su izgubili svoje poslove zbog pokušaja zaustavljanja istrage. Znači još jedan klub manje za DJ-eve poput Judge Julesa i DJ Sammya...

Venus koji nije imao osnovnu opremu

Klubovi bukiraju DJ-eve, a DJ-evi ponekad koriste gramofone. Za očekivati je dakle da klubovi imaju opremu i da su spremni za one koji će im vrtit muziku, zar ne? Nažalost, to nije uvijek slučaj i vinil DJ Riz La Teef je to saznao kad je došao u birminghamski Scru:club u ožujku. Odgovarajući na tweet Mumdancea, koji je i sam imao neke probleme s klubom, Riz je rekao: "Pojavio sam se u tom klubu i nisu imali gramofone, pa nisam mogao nastupiti". Dobio je lovu, pa i nije tako loše.

Zvučni inžinjeri bezobrazni prema ženskim DJ-evima

U idealnom svijetu, sve glazbenike bi trebalo tretirati jednakim respektom. Nažalost, postoji neuka manjina koja ima namjeru ići protiv toga. Seksizam u glazbi postoji od Björk i njezinog otvorenog pisma, do Jackmastera koji je dao svoje mišljenje o tome. Londonska DJ-ica i NTS rezidentica Throwing Shades posljednja je koja se oglasila o problemu, izdvojivši klub u Francuskoj i rekavši da su sranje. "Kad tehničare boli ona stvar i to zato jer sam žena", tweetala je prije nego je postala video. Opisuje spomenute sound tehničare nesposobnima i naglašava činjenicu kako jedan CDJ nije bio spojen na mikser. Svašta. Muški DJ je nastupio nakon nje i kao da su tehničari odjednom bili prisutni kako bi sve bilo u redu. Hmmm.

Load the next article
Loading...
Loading...