Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

8 DJ-eva govori o mentalnom zdravlju

Skream, Heidi, Patric Toping i drugi.

  • Mixmag Adria
  • 24 November 2016
« Read this article from the beginning

5 MOXIE

"Ovu godinu putovala sam puno više i pazila što unosim u svoje tijelo, bilo da se radi o hrani ili alkoholu. Kod kuće uglavnom jedem jako zdravo i trudim se vježbati koliko god mogu. Nekada sam trčala polu-maratone, ali što više putujem, to mi se manje trči, no trudim se to promijeniti. Sama putovanja me ne muče toliko, pogotovo dok letim, jer mi omogućava da odradim i neki posao. Sad kad to kažem, nisam vidjela svojeg dečka već mjesec dana jer smo konstantno u drugim gradovima.

Ako se želim opustiti, uvijek imam neku TV seriju i nekoliko filmova sa sobom. U nekim situacijama ostala sam „zarobljena“ na aerodromu i to me spasilo mnogo puta. Trenutno gledam Sopranose po drugi put. Uvijek ih je zadovoljstvo gledati.Slušam i podcaste poput onog Adama Buxtona i The Combat Jack Show je odličan ako volite hip hop.

Moja rutina je piti puno vode i nakon odlaska iz kluba uvijek „maznem“ još par bočica. U torbi uvijek imam bar četiri boce i pijem prije spavanja. Preostale uzmem sa sobom na aerodrom, vjerujte mi, spašavaju život.“

6 KORNÉL KOVÁCS

"Što više putujem, to mi je bitnije brinuti se sam o sebi. Izbivati od kuće vikendima znači da želim uzeti ponedjeljak slobodan, a ponekad i utorak jer trebam odmor. Bez obzira što se možeš opustiti na letovima, i dalje je to posao ako si DJ. Odmor je bitan i shvaćanje da je putovanje dio posla. Ako sviram petak i subotu, to znači da se kući vraćam u nedjelju, što znači da mi je ponedjeljak dan za odmor. Samo nekoliko sati opuštanja i izolacije. Tek sam nedavno počeo o tome razmišljati.

Počeo sam se bolje brinuti o svom stanu u Stockholmu i planirati stvari. Trudim se održati balanas jer se osjećam kao da sam na sve strane. Koristim teretane u hotelima, ali da bi zasita mogao vježbati trebam razviti svoju rutinu. Uskoro krećem na turneju po SAD-u, zemlji koja je meka za gym kulturu. Definitivno mislim posjetiti teretane tamo. Kad sam bio mlađi, bio sam super fit i dizao sam utege non-stop.

7 ECLAIR FIFI

"Ulažem u dobru prtljagu ne bi li ostala organizirana, inače mi je glava na sve strane. Želim dobru torbicu za kupaonu sa svim bočicama označenim, inače se sve razleti po hotelskom podu. Volim prtljagu s džepovima. Naučila sam lekciju na svojoj Australskoj turneji, jer mi je sve bilo razbacano i pucalo po šavovima. Sada sam razvila svojevrsni OKP. Naučila sam se i spavati na letovima. Mislim da nije isplativo raditi za vrijeme leta, jer je premalo vremena, a san će mi omogućiti da bolje radim kasnije kada će mi više trebati. Čim poletimo, ja spavam, što je super, jer ponekad nema vremena za odmor u hotelu.

Dan nakon partyja, koliko god bila mamuran, posjetim botanički vrt bilo kojeg grada u kojem se nalazim. Vidjela sam ih toliko puno. Oslo, Antwerp, Pariz. To me jako osvježi. Što se hrane tiče, volim jesti lagano, ali jedem dosta proteina. Moja najdraža hrana je odrezak, espresso i čaša crnog vina. Moram promijeniti svoj rider, trenutno u njemu stoji „bez meksičke hrane, pizza i burgera“. Dosta promotora koji me upoznaju misle da sam diva, ali objašnjavam im da samo želim dobro odraditi set za njih. Uz to, nosim bočicu tekućeg B-12 vitamina sa sobom. Održava me na životu i pomaže kad ne stignem pojesti. Kod kuće pokušavam ostati fit, ali na turneji sam grozna. Louisahhh!!! iz Bromancea može puštati do pet ujutro i onda ići trčati u sedam. Ne znam kako joj to uspijeva.

8 MUMDANCE

"U čudnoj sam poziciji u kojoj nisam navikao imati rutinu, ali sad se trudim. Malo da, malo ne. Ovisi gdje sam, pola vremena idem u teretanu, pola jedem doručak i izlazim iz hotela. U Americi je rutina uglavnom DJ-anje, par pića, možda malo sna i pravac na aerodrom. No ako sete u Australiji ili Aziji, nekad imate i potjedan dana slobodnog jer se nastupa samo vikendima.

Ne mogu raditi glazbu dok putujem. Možda odsviram koju notu, ali generalno trebam svoj studio da bi radio glazbu koju želim raditi. Ono što radim na turneji – snimam dosta zvukova iz prirode. Logos i ja smo nedavno otišli u Detroit i posjetili smo onu poznatu tvornicu automobila gdje su radili techno partyje. Bilo je kul otići na mjesto koje je bilo dio povijesti techna i uhvatiti ambijent i iskoristiti to u svojoj glazbi. Ako je nastup u UK, nekad pripremam set na putu. Stignem jako kasno u hotel. Ako me nema cijeli vikend, volim „upiti“ što više grada koliko mogu. U UK sam nastupao samo pet puta ove godine, van Londona. Mnoge moje gaže bile su u Europi. Dobra strana turneje je upoznavanje promotora koji znaju sve o svom gradu. Mogu ti pokazati grad kakav je, ne samo turističke atrakcije. Rijetko idem u neki grad a da već ne poznajem nekoga. Imam internacionalnu mrežu prijatelja zahvaljujući tome što sam DJ. U svaki grad koji odem imam nekog s kim se mogu podružiti. Kada sam krenuo, bilo je dosta usamljeno, ali sada to više nije slučaj.“

Load the next article
Loading...
Loading...