Search Menu
Home Latest News Menu
Blog

Acid Flashback: Danny Rampling

Vrtimo film nazad na 1989. kada je u feature članku bio osnivač Shooma kao novi umjetnik

  • Mixmag Adria
  • 12 May 2018

Ovaj se članak u orginalu pojavio u izdanju Mixmaga za prosinac 1989. Ponovno ga objavljujemo online u sklopu naše proslave 30. obljetnice Ljeta Ljubavi.

U nešto više od dvije godine Danny Rampling je prešao iz relativno nepoznatog DJ-a u najboljeg DJ-a u Velikoj Britaniji, a to je prije nego uzmemo u obzir njegove najnovije studijske podhvate, remikseve i sl. Uistinu, njegova priča je jedna od onih koji bi svi DJ-evi današnjice trebali znati.

"Počeo sam nastupati kao DJ utorkom navečer 1981. u Julie's Piano Baru i za to sam bio plaćen osam funti." ispričao nam je Danny. "To je bila moja prva gaža ikad. "Nakon toga sam prošao mnoge pubove na Old Kent Roadu poput: The Dun Cowa, Buglesa, Jilly’s Sampsonsa i drugih. Napredovao sam na zabave i vjenčanja, te sam se potom upetljao s Nickyem Hollowayom u Special Branhcu, pomalo sam se navikao na evente i usput mu pomogao oko organiziranja istih. Naučio sam poprilično puno o opremanju i organiziranju klubova u to vrijeme, sve dok nisam dobio posao u The Projectu u Streathamu sa Paulom Oakenfoldom 1986."

Nešto prije toga, 1985. Danny se pridružio londonskom Radical Radio Kiss FM-u tijekom drugog tjedna postojanja tog radija. Nakon toga je pošao u Ameriku na godinu dana. Po njegovom povratku natrag, shvatio je da je teško naći posao, najblaže rečeno, pa je svu svoju energiju usmjerio u lansiranje vlastitog kluba Shoom.

Pitali smo Dannya kako je napravio prijelaz s više nezavisne soul scene na house glazbu. "Bilo je to u periodu kolovoz-rujan 1987. kada sam to stvarno osjetio, jer sam vidio kako ta glazba treba izgledati na Ibizi" odgovorio je Danny. "To je bio taj period kada sam se navukao na house i sve manje svirao nezavisnu soul glazbu."

Ostatak je, kao što kažu, povijest. Shoom je postao goruća tema u Londonu a Dannyeva karijera je na uzlazu od tada. U zadnje vrijeme se probio i u svijet remiksa kada mu je izdavačka kuća dala šansu da remiksa traku koju je konstantno podržavao i svirao, Illusionov ‘Why Can’t We Live Together’. On se potom povezao s John Marshom iz The Beloveda, koji je bio u Shoomu, te mu se svidio remix. Danny nastavlja "Rekao sam mu da se izdavačke kuće moraju potruditi da više ljudi iz Velike Britanije remiksira glazbu, jer ovdje ima jako puno talenta. Ne treba ti neko poznato globalno ime, imamo dovoljno talenta i iz domaćeg uzgoja koji samo nije otkriven. The Beloved stvar je prošla dosta dobro, a bilo je u međuvremenu i još par drugih stvari, poput D Mobovog ‘A Rhythm From Within’ ili ponude da se odradi novi singl Boy Georga. Remiksanje je zabavno ali umara. Želim raditi i svoje trake,.

Na kraju, priupitali smo Dannya gdje, odnosno što, on planira raditi u slijedećih nekoliko godina. Hoće li i dalje nastupati kao DJ ili će se više posvetiti remiksanju/produkciji?

"Ne želim prestati biti DJ. Tek sam se ostvario na sceni u zadnje dvije godine i mislim da je predamnom dug put. Vidim DJ-eve poput Tony Humphriesa kao standard i to je moj cilj, da moj standard bude jednak njemu, tada ću reći da je bilo dosta. Prije pet godina moj je cilj bio doći na piratski radio i došao sam na njega i uživao. Moj odgovor na to pitanje je : 'Koliko god treba, toliko ću dugo biti DJ!'

Next Page
Loading...
Loading...