Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Adoo & Poco Loco: "Znamo tko što radi, poštujemo se, dogovaramo i to je ono što je našu konekciju još više ojačalo"

Pulski dvojac nadogradio je svoje nastupe Model 1 mikserom Richie Hawtina

  • Mixmag Adria
  • 1 February 2018

Adoo & Poco Loco su dvojac iz Pule koji već nekoliko godina radi zajedno i u studiu i van njega.

Nastupali su po cijeloj Hrvatskoj, ali i van granica, što im je i glavni cilj za budućnost. Nedavno su u svoj DJ setup dodali i Richie Hawtinov Play Differently Model 1 mixer za kojeg smatraju da im je omogućio da publici daju nešto više.

Više o ovom DJ / producentskom dvojcu i njihovom Model 1 mixeru možete pročitati u nastavku.

Razgovarao Tomislav Brusač

m: Često nastupate zajedno, kako ste se vas dvoje pronašli i zbog čega ste kliknuli?

Adoo & Poco Loco: Kod nas je od samog početka bilo sve spontano, pa tako i upoznavanje i druženje što je i na kraju dovelo da skupa surađujemo to jest sviramo. Zajedno baš kao b2b sviramo 2 godine, naša povezanost kao najboljih prijatelja se može vidjet i na stageu, ne moramo baš tu previše pričati, znamo tko što radi, poštujemo se, dogovaramo i mislim da je to ono što je tu našu konekciju još više ojačalo.

m: I glazbu radite zajedno. Kako vam leži suradnja u studiu, a kako za pultom?

Adoo & Poco Loco: U produkciji se zna tko tu ima više iskustva, Adoo je već svojom produkcijom privukao oči na sebe samim time što su mu poznati strani artisti svirali trake: Richie Hawtin, Marco Carola, Cristian Varela,Sam Paganini, Chris Liebing, Julian Jeweil, Stefano Noferini, Paco Osuna i izdavao na poznatim etiketama 1605, Toolroom, Selected Rec, IAMT, Set About, Patent Skillz, Stick Rec., ali skupa smo počeli producirati, i povezati zajedničke ideje u jedno. Suradnja u studiu i za pultom nije baš nešto drugačija, nastojimo izvući maksimum iz naše kreativnosti, želimo stvoriti svoj neki zvuk po čemu ćemo biti prepoznatljivi. Kao zajednička izdanja možemo izdvojiti: Cuts EP - Patent Skillz , traka sa tog EP-a (Adoo, Poco Loco - In My Head) završila je na 84. mjesto na to 100 techno charta na Beatportu.

Bilo je tu još zajedničkih traka koje su izdane na Stick Recordingsu (Alberto Ruiz), a izdvojili bi remix za poznatog španjolskog DJ-a Alberto Ruzia, traka je izašla na kompilaciji 'Stick Off Sonar' uoči istoimenog festivala. Traka: Alberto Ruiz - Red Apple ( Adoo, Poco Loco Remix).

m: Kako bi opisali svoj zvuk?

Adoo & Poco Loco: Nas zvuk se bazira na techno zvuku gdje volimo istraživati i u svojim setovima sklapati različite smjerove i podvrste techna. To su jake bas linije, masan "kick" i perkusije koje nam daju groove.

m: Od nedavno u svojem setupu imate i posebnu igračku - Model 1 Richiea Hawtina. Kako ste se odlučili za taj dodatak?

Adoo & Poco Loco: Uvijek smo htjeli na svirkama ljudima dati nešto više, a i izvuči maksimum iz opreme koju imamo, tako smo odlučili da nadogradimo svoj setup s najboljim mixerom MODEL1. Na tu ideju smo došli tako što dosta pratimo Richie Hawtina i Fabia Florida, i htjeli smo još po nečemu biti jedini i da nam se svirke razlikuju od drugih a taj mixer je prava stvar za ostvarenje našeg cilja - 6 kanala, analogni zvuk koji je stvarno moćan, tko ga nije probao svakako mora.

m: Jeste li uspjeli pohvatati sve njegove mogućnosti i prilagoditi svoj nastup?

Adoo & Poco Loco: Model 1 se savršeno uklopio u naš setup i pruža nam da budemo kreativni i slobodni koliko želimo, daje nam ono nešto što smo tražili konstantno da podigne naše svirke na razinu više.

m: Što je jedna stvar na Play Differently Modelu 1 što je nezamijenjivo, odnosno ono što drugim mikserima nedostaje?

Adoo & Poco Loco: Mi smo se zaljubili na prvu u filter koji je nešto najbolje na svijetu i stvarno ni jedan mixer ga nema. Mogućnosti miksanja sa hpf i lpf filterima u kombinaciji sa više traka dobivamo sasvim drugačiju priču i samim time dajemo mašti na volju.

m: Očekujemo li neko novo izdanje od vas uskoro?

Adoo & Poco Loco: U 2018 smo dogovorili izdanje s našom hrvatskom etiketom Decoded Records, naše nove dvije trake koje već sviramo duže vremena i stvarno imaju pozitivan feedback od publike. (ROCKSTAR EP : Adoo, Poco Loco - 'Rockstar', Adoo, Poco Loco - 'El Miguel')

m: Koja vam je najdraža, ili možda najuspješnija zajednička traka?

Adoo & Poco Loco: Sve su trake posebne na svoj način ali sigurno dvije nove trake koje nam trebaju izaći su nam trenutno najdraže i stalno ih sviramo, ali opet treba izdvojiti traku sa našeg prvog zajedničkog EP-a - 'In My Head' koju smo već gore naveli i po toj traci su nas ljudi dosta zapamtili i prepoznaju nas po njoj.

m: Kakvi su planovi za 2018., imate li neke zanimljive nastupe ili izdanja za najavitI?

Adoo & Poco Loco: Planovi za su nam uvijek da što više sviramo što u Hrvatskoj to i u inozemstvu i za sada imamo jako zanimljive datume bookirane i sviramo sa jakim imenima underground scene: Umek, Kevin Saunderson, Christian Smith, Siniša Tamamović i Mladen Tomić.

Odradit ćemo svoje evente Techno Je Na Selu do početka ljeta, u suradnji sa gradom i lokalnim partnerima napravit ćemo svoje evente u pulskim klubovima: Klub Kotač i Uljanik klub te ljetnu sezonu u Fort Bourginonu.

Load the next article...
Loading...
Loading...