Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Adria Crews: Sindikat

Plesnu poslasticu pripremaju već ovog vikenda

  • Mixmag Adria
  • 31 January 2018

Adria Crews je naša nova kolumna u kojoj ćemo predstaviti razne crewove, kolektive i klupske večeri iz regije. Prvi na listi je Sindikat, čije događaje i istančanu selekciju deep house i techno traka pravi 'čageri' iščekuju tjednima.

DJ dvojac Sindikat nastao je prije nekoliko godina iz puke slučajnosti, a sada im se već smiješi i inozemni uspjeh. Sindikat čine dva zagrebačka DJ-a, Denis Beifuss i Mate Čeko, a njihova glazbena 'zvukovnica' okupila je mnoge obožavatelje kvalitetnog elektroničkog zvuka i neumornog plesanja do zadnjih stotinki partyja. Ništa ne bi bilo isto da Denis nije, jedno slučajno večer prije nekoliko godina, svog današnjeg kolegu izborom glazbe 'pogodio u žicu'. Tako su se upoznali, a njihova druženja koja su se nastavila u budućnosti uskoro su prerasla u suradnju. Kako u klubovima pale i žare svojim hipnotizirajućim i izrazito plesnim setovima, malo je onih koji ne znaju da ovaj dinamični duo iza sebe broji mnoge uspješno i kvalitetno organizirane događaje čiju su vrijednost podizali mnogi domaći i inozemni gosti.

Nakon drugog za redom 'Rave-Bal'-a u dvorcu u Lukavcu, ekipa iz Sindikata udružila se s dalmatinskom scenom i u Zablaću kraj Šibenika bila dijelom Blast Festa, dvodnevnog elektronskog festivala na plaži zakrivenoj od pogleda. Svoj angažman iskazali su i uspješnim partyjem u Das Hausu u listopadu, 'back to back' nastupom za doček Nove godine u Mastersu, a pred njima je novi događaj na kojem će Denis i Mate ugostiti DJ-a i producenta Shoxyja.

"Mislim da nas u subotu očekuje klasični Sindikat party - puno dobre čage i finog zvuka - i to, napokon, s nekim gostom iz susjedstva nam, ujedno i prvim profesorom za elektronsku glazbu na Sveučilištu u Beogradu", otkrio je Mate Čeko i ujedno najavio party koji pripremaju već ove subote, 03.02.2018. u Mastersu.

Shoxy, pravog imena Nenad Petronijević, svoj je portfolio kroz nekoliko proteklih godina obogatio produkcijskim komadima koji su svoje mjesto našli u setovima mnogih najpoznatijih imena na elektronskoj sceni. Tako su velikani poput Dubfirea, Chrisa Liebinga, Loco Dicea i Marca Carole Shoxyja podržali i prezentirali puštajući njegove trake u svojim miksevima. Mate je imao sreće slučajno naići na headlinera nadolazećeg Sindikatovog partyja.

"Shoxy sam čuo u Ljubljani na partyu u K4 gdje je i svirao te smo se upoznali tamo. Kroz priču s njim sam shvatio da ne bi bilo loše da ga ugostimo i od tada punim Denisu glavu s njim! Nije nas još kupio, ali valjda hoće s par promica ili čega već :)", ispričao je 32-godišnjak koji, kada nije za DJ pultom, radi kao doktor dentalne medicine.

Kako uglavnom samostalno organiziraju događaje i partyje koje pohode mnogobrojni ljubitelji vrsnih provoda, dečki su objasnili koliko DJ-ing olakšava ovaj posao. "Često su DJ-evi ujedno i event menadžeri i obrnuto. Tako je puno lakše, jer na taj način moderiraš party prema svojim idejama", ističe Denis Beifuss. "Iako mislim da je lakše biti event manager ako si DJ, to ne mora biti uvjet. S obzirom na to da smo specifična zajednica, bitno je da se event manager koji radi događaje našeg ukusa barem kreće među ekipom. Ipak, smatram da je preozbiljno za nas / mene reći da smo event menadžeri".

"Mi se više vodimo entuzijazmom za glazbom, dobrom zabavom i plesom prije svega!" dodaje Mate.

Autor: Antonija Senjak

Load the next article...
Loading...
Loading...