Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Âme razlažu proces nastajanja svog novog albuma 'Dream House'

Studijski ugođaj sa neponovljivim njemačkim duom

  • Mixmag Adria
  • 15 July 2018

Što je inspiriralo album i kako je sve počelo?

Kristian Beyer: Trebalo nam je poprilično puno vremena da napokon započnemo. Na početku smo samo sjeli i pričali o tome koju vrstu atmosfere želimo za naš projekt. Sastavili smo listu inspirativne glazbe iz 70'ih i 80'ih. Odlučili smo da nesmije zvučati kao rekonstrukcija zvuka iz tog vremena ali da bi trebali biti bazirano na duhu i atmosferi tog perioda. Naravno da su za 70'te tu bili bendovi poput Cluster, Harmonia i Popol Vuh, a za 80'te Fad Gadget. Trake su slojevite jer bi rijetke trake odmah završili pa su tako kroz vrijeme evoluirale. Glazba ima jedan romantičan dodir, ali govorim o Njemačkoj romantici iz 19. st, a ne o novoj romantici 80'ih.

Kako ste napravili album i koje ste instrumente koristili?

Frank Wiedemann: Našli bi se preko tjedna i između vikend gaža., ali negdje prije dvije godine napravili smo si vremena da radimo kontinuirano na albumu. Samo bi jam-ali sa analognim instrumentima, stvarali ritam, svirali melodije i snimali duge, duge sesije u studiju. Čim bi nam se neki element svidjeo na njemu bi radili i stvarali daljne strukture kroz isti proces. Nakon godina zapisivanja i brisanja elemenata pjesme su se same počele graditi.

Kada smo destilirali sve te sesije dobili smo samu srž albuma. Vrlo rano smo shvatili da želimo na njemu i doprinose vokalnih umjetnika i drugih glazbenika.Stvarno smo sretni što su ljudi pristali na to i svoj doprinos našem albumu odradili na tako moćan način. Nemoguće je navesti sve instrumente koje smo koristili ali oni ključni su Yamaha YC-45 D, Ibanez Les Paul kopija i Casio CT-410V klavijatura. Svi su oni pružili jedan čist i pamtljiv zvuk. Koristeći te instrumente bili smo inspirirani za stvaranje novih melodija i dubljih slojeva glazbe koja se na kraju pretvorila u album.

‘Dream House’ od Âme dostupan je na Innervisionsu

MemoryMoog

Roland D-50; Yamaha DX7; Sequential Circuits Prophet 5

Yamaha CP-35; Yamaha CS-70M

Roland PG-1000; Casio CZ-101; Hawk HR-40 stereo spring reverb

Korg Arp Odyssey; Toft Audio Series ATB

Pultec Equalizer EQP-1A

Load the next article...
Loading...
Loading...