Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Andrologic: "Ova godina je od samog početka jedna velika prekretnica na bolje"

Ekskluzivan intervju povodom proslave 15 godina na sceni

  • Mixmag Adria
  • 12 October 2017

Andrej Božić aka Andrologic producent je rodom iz Zadra, a na hrvatskoj sceni se pojavio prije 11 godina kao DJ i promotor. Još 2006. godine je s DJ Monyem pokrenuo "Manifest Group", za promociju elektronske glazbene scene, organizirajući evente i partyje duž Jadranske obale.

U njegovim setovima većinom se može čuti tech-house, deep house i melodični techno, a doze groovea koje majstorski dodaje, čine plesni podij pulsirajućim prostorom za gubljenje u glazbi. Andrologic vodi i vlastiti label, Andix Records.

Volimo kad se pokaže da su naša predviđanja točna, jer smo Andreja uvrstili na početku godine u 9 producenata od kojih puno očekujemo u 2017., a od tada je izdao suradnju s Petrom Dundovom, izdao za Capital Heaven, nastupao diljem regije, pa čak i na prestižnom Sonus festivalu...No, najbolje će nam Andrej sve sam prepričati...

Ove subote, 14. listopada, slavi 15 godina prisutnosti na sceni, što nam je bio dovoljno dobar razlog da popričamo s njim u ovom ekskluzivnom intervjuu.

Razgovarao Tomislav Brusač

m: Pozdrav Andrej. Ove subote radiš party kao proslavu 15 godina bivanja na sceni. Je li ti se to čini kao dugačak put, ili ti je vrijeme jednostavno proletilo?

Andrej: Pozdrav Tomislav, sada kada pogledam iza sebe ,da...vidim jedan dugi put pun uspona i padova kroz rad. Kao i u svim lijepim stvarima koje radiš sa srcem u životu pa tako i sa glazbom vrijeme prolazi jako brzo te jednostavno ne možes pojmiti da je stvarno toliko vremena prošlo od tvog početka.

m: Kako si krenuo u DJ vode? Koji je prvi klub u kojem si nastupao?

Andrej: Moja cijela glazbena priča kreće kad sam bio dijete te sam se najčešće družio sa starijim naraštajem u kvartu koji je već onda utjecao sa elektronskom glazbom na moj put sve do današnjeg dana. Već u tom periodu sam provodio dosta vremena igrajući se sa softverima za mixanje i redovno servirao kazete na privatnim tulumima. Nakon nekog vremena, sada prije točno 15 godina, dobio sam u priliku u jednom zadarskom lokalu Kult predstaviti se po prvi put pred publikom i očito da sam se nakon te noći jako zaljubio u taj osjećaj koji je danas još puno jači. Poslije toga sam se jako brzo preselio u tada najbolji zadarski club Forum gdje sam nastavio graditi taj osjećaj.

m: Pokrenuo si i svoju etiketu Andix Records. Koje godine je to bilo i što je bila motivacija za pokretanje etikete?

Andrej: Da, prije tri i pol godine sam ušao u priču Andix Records etikete s kolegom Andomalixom s kojim i dan danas gradim taj projekt. Sama ideja se stvorila sa mojim ulaskom u producentske vode te nas potakla da sa svim potrebnim stvarima, idejama i iskustvom krenemo u tu priču. Može se reći da etiketa trenutno stoji na dobrim nogama te da se mogu očekivati nova izdanja uskoro.

m: Koju bi svoju produkciju istaknuo kao najznačajniju?

Andrej: Od svojih 20-tak singlova i remixeva do sada definitivno je najznajčanija suradnja s Petrom Dundovom na singlu 'Another World' koji je izašao za londonsku etiketu Mistique Music te me jos jače pokrenuo i motivirao u ovome sto radim. Tu bih još spomenuo nedavno izdanje 'City Lights' za Rusku etiketu Majestic Family koje također ide dosta dobro.

m: Ove godine si više nego obično nastupao po regiji. Gdje si sve bio i kakvo ti je to iskustvo bilo?

Andrej: Rekao bih da je ova godina od samog početka jedna velika prekretnica na bolje za mene te se to također reflektiralo na moja domaća i regionalna gostovanja. Uz gostovanja po našim klubovima; Crkva (Rijeka),Boogaloo (Zagreb),Depo (Zagreb),Zenta (Split) tu su i regionalni festivali Summer3P u Subotici kojeg bi svrstao u top 3 gostovanja zahvaljujući visokom nivou organizacije i same vibre. Poslije toga nam je došao novopečeni Labyrinth Festival u Omišu kojeg bih svrstao na drugo mjesto zbog same lokacije i ambijenta, te naravno osjećaja koji mi je ostao nakon. Najbolji osjećaj i veliko priznanje mi je priuštio Sonus Festival na kojem sam gostovao po prvi put i doživio jedno prekrasno iskustvo za cijeli život.

m: Kako bi opisao svoj tipičan set?

Andrej: Moji setovi se mogu opisati kao jedno putovanje puno energije i harmonije koja te može odvesti na bilo koje mjesto koje je za tebe lijepo. Set pun dubokih i onako lagano mračnih tonova isprepleten s grooveom i lijepim melodijama.

m: Tvoja baza je u Zadru, kakva je scena elektroničke glazbe bila u Zadru i okolici prije 15 godina, a kakva je danas?

Andrej: Može se reći da je zadarska elektronička scena u zadnjih 15-ak godina doživjela puno uspona i padova kao i scena u cijeloj državi. Scena je u samom početku bila nešto bolja jer je bilo puno više klubova i raznolikosti nego danas te je puno više ljudi pohodilo evente i pratilo cijelu priču. Mislim da je trenutno stanje scene jedna stagnacija i preživljavanje u lošim uvjetima bez adekvatnih prostora i samog kapitala bez kojega cijela priča ne može ići naprijed.Nadam se da će se ta situacija u budućnosti promjeniti te da će nam se ponovno vratiti taj osmjeh na lice koji smo nekada imali.

m: Puštaš li izdanja regionalnih producenata, i ako da, čija? Što bi izdvojio?

Andrej: Od regionalnih producenata bih izdvojio nezaobilazne trake Petra Dundova koje možete naći skoro u svakom mojem setu te odlične deep uratke mladog umjetnika Chrono iz Srbije.

m: Što možemo očekivati od tebe u 2018.?

Andrej: U 2018 godini nas očekuje još više suradnje u producentskim vodama od kojih bih izdvojio suradnju s etiketama 3rd Avenue te londonskom kućom Get Physical. Tu su i već dogovoreni festivali kao što je Sonus festival za iduće ljeto te gostovanja u Europi koja nam tek dolaze.

m: Poruka za ekipu koja dolazi u Q Bar ovog petka?

Andrej: Ovim putem bih pozvao sve drage ljude koji su sa mnom u ovoj mojoj životnoj priči i putovanju zadnjih 15 godina, da se svi zajedno okupimo te proslavimo ovaj lijepi trenutak. Ovo je svakako prilika da obostrano ostavimo svoje srce na podiju i osjetimo ponovno tu energiju u zraku. Vidimo se ove subote u zadarskom Qbaru.

Andrologic 15th anniversary održat će se 14. lisopada u Q Baru.

Load the next article...
Loading...
Loading...