Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

April: 15 house izdanja koja morate poslušati

Citizenn, Austin Ato, Amberoom, Riva Starr i drugi.

  • Mixmag Adria
  • 12 April 2017

Kompilacija mjeseca

Jazzanova 'The Remixes 2006 - 2016' (Sonar Kollektiv)

Njemački kolektiv Jazzanova slave 20 godina impresivnih remikseca s kompilacijom u tri dijela, svaki od kojih pokriva različito razdoblje u njihovoj karijeri. Ovaj posljednji nastavak gdje su bili posljednje desetljeće s house remixevima koji su nam posebno ulovili pažnju.Njihova svileno glatka verzija Outlineovog 'Listen To The Drums' zvuči kao rani rad Maye Jane Coles, dok njihova ogromna prerada Atjazzovog 'Parallels' sadrži gitarske "lickove" i dramatične padove. Ostalo uključuje balearički pristup Ayaneinom 'Dimentica Domani' i remiks Paul Randolphovog 'Believer' koji "budi" Theo Parrisha

9/10

Traka mjeseca

Amberoom 'Rhit' (Ovum)

Amberoom je novi projekt starih prijatelja Manuel Tura, Adriana Hoffmanna i Ramina Nouyana. Naslovna traka njihovog EP-a je postepena vatra čvrstog ritma koji bi samostalno mogao rasplesati plesni podij, no tu su i svjetlucavi padovi i živahan piano. 'Hover' je basom napucana "late night" traka s zaraznim wood semplom, a 'Machine' odaje počast hardwareu na kojem je rađena ova kvalitetna produkcija.

9/10

Adam Shelton/Subb-an feat Isis Salam 'Only Now/Self Control' (One Records)

One Records šefovi Adam Shelton i Subb-an udružuju se na ovom podijeljenom izdanju, s trakama 'Only Now' i 'Self Control' obje koje sadrže vokal Isis Salama (koji je i prije radio sa Subb-anom na izdanju za Beste Freunde). Prvo, Adam dostavlja trening s Roland 808 ritam mašinon koja kad se spoji s Isisovim vokalom čini napadnu acid traku za kasnu noć. Subb-anov sparni doprinos, pak, zvuči kao Derrick Carterov cjelonoćni set s nepriličnim vokalom koji poskakuje iznad čvrstog beata.

7/10

Riva Starr 'The Basement Shit' EP (Snatch Raw)

Riva Starr dugo je dominirao ljestvicama sa svojim ozbiljnim ubojitim dancefloor trakama za Hot Creations, Crosstown Rebels, Cajual i Moon Harbour. Glavna traka njegovog novog 'The Basement Shit' EP-a, koji je izdan za Snatch Raw, sadrži rastući svemirski synth koji nastavlja eskalirati kroz cijelu traku; dodaj još malo hi hop vokalnih izrezotina i tvrde beatove i imaš party. Tu je također i burni tech house remix od Skreama, kao i korisni DJ tool s kojim se možete poigrati. 'The Flame' ima drzak diva vokal, silan ritam i jazz stabove, a sve to zvuči kao Kerri Chandler koji "jama" s Eats Everythingom.

8/10

Sean Branton 'Night Mode' EP (Virtue Records)

Sean Branton prije je izdavao glazbu za etikete poput Hot Creations i Electronique. Naslovna traka njegovog posljednjeg izdanja (koje izlazi isključivo na vinilu Virtue Recordingsa) kreće melankolično prije nego oživi s bas linijom i živahnim sintevima. Organske perkusije podižu na sljedeći nivo, a pridružuju im se stringovi visokog tona zbog kojih ćete htjeti nekoga zagrliti. 'Flights' kombinira škljocajuće beaatove i živahne perkusije u otmjen house, dok 'Lead' zatvara ovaj snažan EP skraćenim sintevima i elegantnih padovima.

8/10

Andre Salata 'Magnetism' EP (Get Physical)

Andre Salata stiže na Get Physical sa solidnim inauguralnim izdanjem. Naslovna traka sadrži bijesne arpove, čvrst ritam, mračne padove i mehaničke efekte - sve što je potrebno za efektivnu traku za kasno u noć. Sljedeća na redu je 'Symbols' koja stiže kao mamurni Funk D'Void sa svojim teškim beatovima, turobnim tonovima i dubokom vibrom. Posljednja na redu je Dubspeeka verzija koju bi bez problema mogli čuti u Berghainu.

6/10

Matt Caine 'Like A Fool' (Nordic Trax)

Kanadski producent Matt Caine se vraća na Nordic Trax s EP-em svilenog deep techa. 'Like A Fool' se kotrlja sa staccato stabovima, hrskavim beatovima i sočnim vokalima, no tek kad se pojavi bogat pad stvar dolazi do vrhunca. 'Needin' You' ima samouvjeren synth koji poduprijet ljupkim padovima uz diva vokal, dok je 'Feel The Heat' natrpan zaparanim vokalima s analognim synthevima i hrskavim beatovima. Izdanje zatvaraju nešto mračnija 'Walk Don't Run' i 'Cave Dweller', koja je jazzom dodirnuta divota.

8/10

Rogerio Martins '300' EP (Piston Recordings)

S Piston Recordingsom koji se sprema izdati 300-to izdanje, šef etikete Rogerio Martins priskače zgrabiti čast za sebe. Posljednje desetljeće, portugalski producent držao se kvalitetnih house izdanja, a i ovdje je isti slučaj. 'No Gimmicks' je vesela traka moćnih organ stabova, dok je 'Find The Love' gladak house s filtriranim pianom, vokalnim rezovima i sočnim padovima. Neka mu je još 300!

8/10

Tube & Berger 'We Are All Stars' (Kitball)

Uzeta s njihovog istoimenog albuma, 'We Are All Stars' s ovom trakom Tube & Berger idu na sve. Par ima pozamašan katalog izdanja, no vodje se udaljuju od klupskih korijena i prebacuju fokus prema mainstream publici. Ova traka ima sve potrebno za komercijalni uspjeh: disco loopove, velike dizalice, gitarske "lickove" u stilu Chica, odvažne vokale i uvrnuti bas.

6/10

Burnski 'DNA Remixes' (Constant Sound)

Nakon izdavanja prošlogodišnjeg albuma, Burnski izlazi s kolekcijom remikseva nekih od najboljih traka s albuma. Francuski trio Mandar su se pozabavili trakom 'Another Sauce' u space-tech remiksu, a Diego Krause dostavlja tutnjavi dubirani miks trake 'Cosimic Warefare'. Laura Jones preuzima 'I Like You' u breakbeat stilu, a originalna verzija trake 'Another Sauce' također se nalazi na izdanju - čisto da ju ne bi zaboravili.

7/10

JeanGa & George T 'Compromise' (Greco Roman)

Besprijekorna Greco Roman etiketa donosi iskren, nisko profilni dragulj od JeanGa i George T.-a. Veliki smo fanovi Georgea zahvaljujući njegovim izdanjima na NRK etiketi, Farris Wheelu, Honchos i njegovoj vlastitoj Pohm Pohm etiketi, a njegov napredak s Trik etiketom ga je doveo od maestra na flooru do izdavačke zvijezde. Ovo je midtempo jam s live syntom i prekrasnim melankoličnim pianom, filmskim vokalnim isječcima i efketnom atmosferom. Savršen soundtrack za fashion show.

8/10

Saull & Unknyo 'Les Bains' (Origine)

S obzirom da je Origine francuski projekt koji pokriva umjetnost, odjeću, izdavanje plača i dizajn, oprostili bi vam kada biste pomislili da bi glazbi koju izdaju moglo nedostajaati fokusa. Srećom, to nije slučaj. Standardi su uvijek visoki u Origineu, što dokazuje i ovo vinil izdanje EP-a s četiri trake Saulla i njegovog prijatelja iz djetinjstva, Unknyoa. 'Les Bains' kopa duboko s natečenim basom, preskakujućim bubnjevima i odličnim synthom. Saullova solo traka 'Jut La' je tipična house traka sa floor s velikim beatom, elektroničkim piskutanjem i uzvišenim padovima, dok Unknyova traka ima metalične tonove i vozeći bas. Tu je i remiks Terenca Terrya koji bubnjevima pruža bijesan trening.

8/10

Citizenn 'Songs Of Praise' (And Worship)

Citizennov album ‘Human Interface’, izdan na Crosstown Rebels 2015. bio je zadivljujući rad. Ovdje izdaje za Waze & Odsseyevu Street Tracks etiketu - traku u tri dijela 'Songs Of Praise And Worship'. 'Part 1' je snažna perkusivna traka sa jednostavnim ali očarvajućim pianom. 'Part 2' ide malo dublje, i poslužit će kao warm up traka. 'Part 3' je "peak-time" tech house s kotrljajućim grooveom, nabrijanim brejkom i dizalicama.

8/10

Austin Ato 'All I Want' (TMT Records)

Austin Ato postepeno je skupljao popularnost s izdanjima na etiketama poput Eton Messy i TMT, kao i što je prikupio podršku utjecajnih imena poput Pete Tonga. Vrijeme je da talentirani producent napravi sljedeći korak u veliku ligu s ove dvije pouzdane za-klub-spremne trake. 'All I Want' je banger za špicu s retro bubnjevima i repetitivnim synthom koji se gradi. 'Say Something' zvučki kao Steve Bug koji jama s Josh Winkom uz suptilne padove i vrištajuća zavijanja koja vode to napetih dizalica.

8/10

James Curd 'I Get Up (To DC)' (Exploited)

S vremenom koje je proveo kultivirajući impresivan katalog na Classsicu, DFA i Permanent Vacationu uz rad na Greenskeepers projektu, James Curda nikad ne možemo optužiti da je lijen. 'I Get Up (To DC)' se hvali starinskim analognim Synthom s elastičnim basom, tekućim acidom, elektroničkim stilom i narezanim vokalima (postoji i remix Red Rack'Ema, također iako se ne udaljava previše od originala). 'Disco Fool' daje neosporan disco osjećaj, a Curd uspije ubaciti audio Derricka Cartera u razgovoru s publikom.

8/10

Load the next article
Loading...
Loading...