Search Menu
Home Novosti Menu
Recenzije

April: Nova regionalna izdanja #1

Insolate, Vanyano, Andrej Laseech, Ilija Djoković, Stanny Abram, Boško Balos, Tim Jackman...

  • Mixmag Adria
  • 11 April 2018

84Bit

84Bit - Luna (Randewu)

Dvojac kojeg čine A.P. i Jovic Evic (84Bit) dostavlja svoju novu sočnu house traku na Randewu etiketu.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Adnan Jakubović

Adnan Jakubovic - 'Afraid Of Happines' (Suffused Music)

Adnan Jakubovic izbacuje duboku i mističnu traku 'Afraid Of Happiness' za koju remixeve potpisuju Tim Robert i Alinep. Duboko, emotivno i melodično od bosanskog producenta.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Alavux, N-Ter

Juno Lazermachine - 'Pursuit' Remixed (Bass Agenda Recordings)
'Pursuit' (Alavux Remix)
'Pursuit' (N-Ter Remix)

Na ovoj kompilaciji remixeva našla su se i dva regionalna imena - N-Ter i Alavux. Alavux je u svojem specifičnom techno tonu pristupio remixu, dok je N-Ter bio potpuno u svojem potpisnom electro zvuku.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Alen Milivojević

Alen Milivojevic - Defunktion (Subplot Records)

Na ovom izdanju slušamo Alena Milivojevića u nešto blažem techno tonu i s odgovarajućim vokalnim semplom. Moramo priznati da nam se ova promjena sviđa, Alen je melodičniji i fokusiran na groove.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Andrej Laseech

Andrej Laseech - 'Remember' (Red Ember Records)

Andrej Laseech je producent iz Štinjana i rođen je 1995. Andrej je strastveni ljubitelj glazbe od malih nogu. Neki od prvih značajnih nastupa za mladog DJ i producenta dogodili su se na Dimensions Festivalu i Slurp! festivalu a u to vrijeme su krenula i prva izdanja.

S obzirom tko su mu uzori (Loiue Vega, Ron Trent, Kerri Chandler) i od kud vuče inspiraciju, nije čudno nas zvukovi njegove nove trake koja je izašla za australski Red Amber podsjećaju na Kerri Chandlera i Mr. Fingersa.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Avoid

Avoid - Chapter EP (Taish)

Avoid dostavlja novi konceptualni EP nakon svojeg izdanja 'Sektor'. Došlo je vrijeme za 'Chapter', tzakođer u tri dijela. Radi se o tri različita stila techna. 'Chapter One' je repetitivan, mističan i melodičan, 'Chapter Two' je fokusiran na karnevalski ritam, a 'Chapter Three' je definitivno inspiriran Detroitom. Zanimljiv EP s kompletnom pričom. Obavezno poslušajte.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Bilboni

Bilboni - I Wish (I Am Different)

Bilboni dolazi iz Slovenije, a sa sobom nosi odličan komad mračnijeg tech housea za I Am Different. Kako tu ne bi priča stala, na izdanju se pridružuje i Mr. Lekka sa remixom koji je fokusiraniji na groove.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Black Acid

Luca Gaeta & Black Acid - 'Gravity EP (Hydrozoa)

Novi moćan techno EP stiže od Luca Gaete i Black Acida. Mirza se udružio s producentom Luca Gaetom koji je izdavao za etikete poput Tronic, Respekt Recordings, Orange Recordings, Toolrom i drugima, a surađivao je i s imenima poput Spektre.

Dvojac izbacuje odličan i moćan hipnotički techno EP, a mi smo premijerno predstaviti naslovnu traku - 'Gravity'

Cijelo izdanje s tri trake možete poslušati i kupiti ovdje.

Bosko Balos

Bosko Balos - 'Wretty Poman' (84Bit Music)

Mislim da bi vam po nazivu trebalo biti jasno da se ovdje radi o svojevrsnoj parodiji, no zvuk je ozbiljan i plesan. 'Wreety Poman' koja će vam prirodno odgovarati na plesnom podiju. Bosko Balos napreduje svakim novim izdanjem.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Buba, Pacco & Rudy B

Alejandro Conde & Albano Bastonero - 'Ciudad Del Cabo' (Mallam)
Buba Remix
Pacco & Rudy B Remix

Novo izdanje Mallam etikete bilježi i dva remixa regionalnih producenata, Bube i Pacco & Rudy B-a. Buba je usporen i melodičan, baš kao i njegovi kolege Pacco & Rudy B, iako su oba remixa dala svoju, međusobno drugačiju viziju ove trake.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

CELEC

Celec - 'Ekstazija' (THR Records)

Matej Celec aka CELEC je 20-godišnji producent iz Slovenije zaljubljen u techno glazbu i rave. Njegova trak 'Ekstazija' je izašla na THR Records s mnoštvom remixeva uključujući i onaj od Veztaxa čija ste izdanja također mogli pratiti u našim regionalnim izdanjima. Radi se o tvrdom i minimalnom technu.

Cijelo izdanje poslušajte ovdje.

Circle Of Life

5 Years Lauter Unfug (Lauter Unfung)
Circle Of life - 'Tesna Koza'

Circle Of Life izdaje svoju traku 'Tesna Koza' na kompilaciji Lauter Unfung etikete. Radi se o mističnoj progressive house traci punoj melodija i atmosferičkih zvukova i rtimova.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

D.R.N.D.Y

D.R.N.D.Y & Statique - 'Panflöte' (A Must Have)

Suradnja D.R.N.D.Y & Statique na traci 'Panflöte' donosi zvuk ispunjen moćnim i grubim synthevima koji su odlično ukomponirani u generalni zvuk i osjećaj trake. Tu su i dva odlična remiksa koje potpisuju David Di Sabato i Shane Robinson.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Last Of Me & Dejan Mladenović

Vasily Umanets - 'Backgrounds' (Last Of Me & Dejan Mladenović Remix)

Zajednički remix Last Of Me i Dejana Mladenovića pokazao se kao dobra kombinacija. Momci su dostavili dubok, lagan i melodičan remix koji zvuči kao da je idealan za neka bezbrižna gibanja na povjetarcu uz more. Preporučamo za izlazak ili zalazak sunca.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Drzneday

Diction - 'Unknown Status' (Drzneday Remix) (Society Music Recordings Limited)

Drzneday je kroz svoj remix pokazao da zna vladati techno zvukom koji spaja moderni zvuk i old shool zvuk.

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

Filthy Kid

Abilities VI (Phobiq)
Filthy Kid - 'Elevate'
Filthy Kid - 'Substance'

Prvo izdanje Filthy Kida na poznatoj etiketi Phobiq bilježi dvije trake na kompilaciji 'Abilities VI'.

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

Ilija Djokovic

Ilija Djokovic - Pandora's Box (Terminal M)

Ilija Djokovic ne izdaje prečesto, ali uvijek volimo poslušati njegov techno zvuk. 'Pandora' i 'Serpent' su dvije nove trake koje su izašle na njegovom EP-u za Terminal M Monike Kruse, a na remix zadatku našao se i veliki Olivier Giacomotto.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Insolate

Insolate - 'Obscure Object Of Desire' (User Experience)

Insolate je u posljednje vrijeme počela više raditi na svojoj produkciji, pa su tako uslijedila i nova izdanja. Najnovije stiže za User Experience, s dvije trake 'Obscure Object Of Desire' i 'Fallin Apart' te JoeFarrov remix prve trake. Radi se o mračnijem techno zvuku kakvog možemo zamisliti na Sunčicinim Traum večerima.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Lag

Lag - Unrest (Them Recordings)

Kad slušate Laga, uvijek možete očekivati nešto tvro, moćno i drugačije. I ovog puta se radi o takvom slučaju s njegove dvije nove trake na Them Recordings. Kao što i sam naziv EP-a govori, radi se o "nemirnom" zvuku i isprekidanom ritmu koji će moćno odzvanjati velikim prostorima.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Mike Vale & Angel Anx

Mike Vale & Angel Anx - Believe EP (Haze Records)

Nova tech house bomba stiže od slovenskog dvojca Mike Vale & Angel Anx. Njihov zajednički EP podržali su Hot Since 82, James Zabiela, Riva Starr, Max Chapman, Roger Sanchez, Sindey Charles, Huxley, Eli Brown, Reelow, Jacky, Anek, Davina Moss, Paolo Martini, Pirupa, Mark Jenkyns i drugi. Izdanje je ušlo i u top 10 tech house izdanja na Beatportu.

'Believe' koju smo i premijerno predstavili, je moćna, groovy traka koja će, prema našem sudu, razvaliti svaki house podij na kojem se pronađe.

Cijelo izdanje s još dvije trake možete poslušati i kupiti ovdje.

Miloš Pešović

Milos Pesovic - Hit It EP (Raw Forms)

Miloš Pešović dostavlja nove tri trake na svojem EP-u za Raw Forms. Minimal zvuk kakvog Miloš preferira odzvanja kroz sve tri trake i tjera na hipnotički ples bez prestanka.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Mystic

Mystic - Spiralisana EP (Modelsynth)

Dalibor Brkić aka Mystic dolazi iz Rijeke, i po prvi put se nalazi na našim regionalnim izdanjima. Izdavao je za Synthrec, Proton, Technodrome i Outta Limits, a melodičan i dubok techno je zvuk koji opisuje njegovu produkciju.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Nemy

Nightmares Vol. 1 (The Dreamers Recordings)
Nemy & Missing - 'Human Chemicals'

Drum n' bass DJ iz Srbije, Nemy, ovog puta je udružio snage s Missiongom na traci 'Human Chemicals' koja je izašla na 'Nightmares Vol. 1' kompilaciji. Nemojte dozvoliti da vas naziv kompilacije preplaši, ipak se radi samo o dobrom d'n'b-u na koji se možete dobro razbacati.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Razbibriga

Razbibriga - Desolation EP (Genesa Records)

Tri nove techno trake stižu od Razbibrige, uz jedan remiks kojeg potpisuje Oleka. Očekujte nemilosrdne zvukove i žestinu. Nije za one slabog srca!

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Space Motion

Brigado Crew, Crisstiano, Space Motion - Persian EP (Elatics Records)
Brigado Crew, Crisstiano, Space Motion - Voznja

'Voznja' je nova stvar s Persian EP-a koju potpisuje ovaj trojac među kojima je i Space Motion, DJ i producent koji je u regiji poznat po tome što njegovu glazbu redovito pušta sam Solomun. 'Voznja' je melodična progressive traka koja će vas odvesti na pravo putovanje.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Stanny Abram

Stanny Abram - 'Stop' (BLKSL LTD)

Jedan od najdugovječnijih i producenata i DJ-eva iz Slovenije, Stanny Abram, dostavlja svoje novo izdanje za BLKSL LTD, novu ali prilično uspješnu pod etiketu Blacksoul Musica koja bilježi brojna izdanja regionalnih umjetnika. 'Stop' i 'My Home' već osvajaju chartove na Traxsourceu, a zašto je tomu tako, poslušajte u nastavku.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Tim Jackman

Tim Jackman - Star Pulse (CZ)

Tim Jackman na novom izdanju za CZ izbacuje tri moćne i beskompromisne techno trake koje će vas natjerati da plešete zatvorenih očiju.

Cijelo izdanje s tri trake možete kupiti i poslušati ovdje.

Vanyano

Departure - Jetlag (Vanyano Remix (One Of A Kind)

Nakon što smo njegov prošlogodišnji album smjestili u top 5 regionalnih albuma, Vanyano se pojavljuje s novim remiksom za regionalnu One Of A Kind etiketu. Vanyano ostaje u svoje prepoznatljivom progressive zvuku, i kao obično, ne razočarava.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Vlajic & Dedic

Vlajic & Dedic - 'Keys' (Disco Records Croatia)

Za kraj, došao je na red i singl na kojem su sudjelovali brojni hrvatski glazbenici, uključujući Ambasadorom nagrađene Jakšu Jordesa te Surku. Duo Vlajić & Dedić je nova suradnja poznatih umjetnika na hrvatskoj glazbenoj sceni. Matija Dedić naš je proslavljeni jazz pijanist, a Goran Vlajić poznat je publici elektroničke scene kao DJ Go Cut. U novom projektu Vlajić & Dedić spajaju elektroničku bazu klupske glazbe sa jazzom, stvarajući u neiscrpnoj glazbenoj slobodi vlastitih žanrova.

Njihov prvi singl je izašao prije nešto manje od godinu dana, a sada slušamo 'Keys', duboku, jazzy i melodičnu house pjesmu. Kako zvuči sraz iskusnih glazbenika, poslušajte u nastavku.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...