Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

AudioStorm: "Opsjednut sam bas linijama i moćnim grooveom!"

Intervju pred Wire walk w. Mixmag u Lazaretima

  • Mixmag Adria
  • 14 June 2018

Iako žica ako po njoj hodate mora biti zategnuta, mi ipak volimo opuštenije varijante. Ipak, nema labavo!

Zato smo u dubrovačke Lazarete, 16. lipnja/juna u goste pozvali majstora progresivnih beatova i jednog od najboljih regionalnih progressive house producenata - AudioStorma. Njegova izdanja za respektabilne etikete kao što su Movement, Bonzai Progressive, Balkan Connection, Lowbit, Stripped i mnoge druge redovito ste mogli vidjeti u našim Novim izdanjima koja izlaze svako 10 dana, a slušati ste ga mogli diljem regije, bilo na festivalima kao što su Exit, Sea Dance, Adriatic Perception i drugima, bilo na raznim partyjima.

Njegove produkcije u svojim setovima diljem svijeta puštaju Hernan Cattaneo, Nick Warren, Guy J, Darin Epsilon i mnoge druge face progresivnog žanra, s kojima je AudioStorm dijelio deckove. Sada, pred nastup u Lazaretima, 16. lipnja, Wire Walk w. Mixmag porazgovarali smo s AudioStormom koji nam je otkrio mnoge novosti.

Razgovarala: Lucija Brailo


m: Kako si Ognjene? Kako provodis početak ljeta?

AudioStorm: Pozdrav Mixmag, hvala na pitanju, nije loše, radno uglavnom.

m: Usporedba: ovo vrijeme prošle godine i ove?

AudioStorm: Pa nema neke prevelike razlike, konstantan rad, nova muzika, bukinzi ...ljeto će biti prilično radno, kako u stvaranju muzike, tako i performingu. Jedina razlika je 8% više turista nego prošle godine, hua hua!

m: Kakva je 2018. bila do sada prema tebi?

AudioStorm: Prilično uspješna. Bilo je odličnih svirki, zaista. Pomenuo bih poslednju u Beogradu, sa legendom Bedrocka i Digweedovim mentorom, Nick Muirom, Darin Epsilonom i Migazzom, sjajan event, na prelijepom mjestu, u utrobi Kalemegdanske tvrđave, prepun dobre muzike i još bolje energije. Takođe, bilo je puno dobrih svirki, počevši od Nove Godine u Podgorici, zatim uvijek fenomenalna atmosfera u Zagrebu u SoundFactory-ju, Luke Slater u Maximusu, podrška John Digweeda u njegovom legendarnom Transition show za Inner Eye, Nick Warrena za Father's Tears, itd...idemo još bolje i jače u drugu polovinu!

m: Spremaš li kakva nova izdanja i koje ti je najuspješnije do sada ove godine?

AudioStorm: Mislim da odavno nisam imao kvalitetnijih trekova. Pripremam ih za album, ali ima tu još dosta posla, ne želim da ih izdam bilo gdje. Malo sam uozbiljio pristup i poboljšao neke fundamentalne detalje u miksu. Kao neko ko je opsjednut bas linijama i moćnim grooveom, meni najvažniji dio u konstrukciji trake, na to sam posebno obratio pažnju. Imam par novih traka koje zvuče izuzetno dobro. Najbolje izdanje je definitivno Analogue Agenda & Inner Eye, koje je dobilo fantastičnu podršku, prošlo jako zapaženo i dobilo mjesto u play listama najveće progresiv trojke na planeti, John Digweeda, Hernan Cattanea i Nick Warrena. Jos samo Sasha fali :D

m: Gdje te se sve može slušati ovog ljeta?

AudioStorm: Pa imam već par dogovorenih nastupa, jedno lijepo okupljanje na obali Lima, četverodnevni fest u Priboju, open air u Puli krajem jula, vjerovatno domaći festivali kao i svake godine, iako još ništa konkretno nije dogovoreno...međutim objavljivaću svakako na svojim socijalnim mrežama.

m: Ima li neko regionalno izdanje koje te oduševilo u zadnje vrijeme?

AudioStorm: Ima ih nekoliko, prvo naravno je Jockov novi EP na Phobique koji je odlican, Stipe nesumnjivo ide ka vrhu produkcije, želim mu samo da ovako nastavi. Moram da pohvalim našeg drugara Darka Miloševića, koji je izdao takođe jako dobar EP za Steyoyoke, onda vrhunski remix Pacco & Rudija za traku Voices od Vitali Sturma, Popi Divine za A MUST HAVE...

m: Koja je tvoja neispunjena želja vezano za produkciju?

AudioStorm: Pa recimo, volio bih da radim neki ambijentalni / etno zvuk za neko kvalitetno filmsko ostvarenje, isključivo evropske kinematografije. To mi je onako izuzetno privlačno. Drugo, da izdam na velikim lejblovima poput Bedrocka i Cocoona, Soma Recordsa.

m: U kojem smjeru ide tvoj zvuk trenutno?

AudioStorm: Pa volio bih da bude prepoznatljiv, nadam se da mi dobro ide. Radim neki upgrade na sopstvenoj percepciji progresivnog, onako kako mislim da će ostati upamćen po kvalitetu samog zvuka, ali i samoj muzičkoj strukturi.

m: Voliš li hodati po žici?

AudioStorm: Uvijek i hodam.

m: Što od tebe možemo očekivati u Lazaretima u subotu?

AudioStorm: Vrhunsku muziku i energiju, pozivam ljude da dodju, bice sjajno zezanje

Load the next article
Loading...
Loading...