Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

B2B intervju: Alex Ranerro i Ressless

Intervju povodom njihovog nadolazećeg nastupa na Vibri

  • Mixmag Adria
  • 6 February 2018

Bliži se Vibra Tribe Carnival koji će se održati 9. veljače u Klubu, a povodom tog događaja, o svojim produkcijama, DJ-ingu i ostalim stvarima popričala su dva glavna gosta, jedan od top producenata 2017. i jedan od breakthrough producenata 2017., Alex Ranerro i Ressless.

Alex Ranerro je slovenski DJ, producent i jedan od osnivača SolvdMag portala koji na mjesečnoj bazi organizira i uspješne SOLVD događaje u ljubljanskom klubu K4. Redovnim izdanjima na etiketama kao što su MadTech (Kerri Chandler), Flashmob, Bedrock, Glasgow Underground, e1even, i Nite Grooves, predvodi novi val Ex-Yu umjetnika. Svojim prethodnim nastupima u Zagrebu oduševio je zagrebačku publiku i osigurao si novu pozivnicu.

Ressless na Vibru stiže po prvi puta. Nastupao je i u poznatom klubu Blue Marlin na Ibizi, a ubrzo nakon toga, stiglo je izdanje na etiketi Undr The Radar (Roger Sanchez), Safe (The Deepshakerz) te Flashmob Records. Upravo se vratio s nastupa u Beču na kojem je puštao prije Anje Schneider, a sada se očekuje njegovo predstavljanje zagrebačkoj house publici.

Podršku kao i uvijek pružaju rezidenti Full Ferry & Flaneur.

U nastavku pročitajte B2B intervju ovih uspješnih regionalnih producenata.

Ressless: Što ti je draže, DJ-ing ili produkcija?

Alex: Prvo sam se počeo baviti s produkcijom, a tek nakon par godina sam počeo puštati muziku. U posljednje vrijeme sve više i više uživam nastupati u klubovima, festivalima ali moja prva ljubav ipak ostaje produkcija. Meni je kreiranje muzike oduvijek bila nekakva terapija, pa možda zato ne mogu zamisliti sebe samo kao DJ-a.

Ressless: Pripremaš li set ili su ti setovi spontani?

Alex: Pa u principu se baš ne pripremim nešto specijalno za set. Par dana prije seta pokupim nove trake, I onda na samom mjestu događaja odlučim što bih puštao. Ponekad mi se čini, da se možda i premalo pripremim za set haha.

Ressless: Smatraš li da je bitno s kojeg “izvora” DJ pušta glazbu? Pritom mislim na vinile, CD-e, USB, kontroler…

Alex: Meni su iskreno te priče oko DJ opreme, odnosno svira li netko s vinila, CD-ova, USB-a, kontrolera, sasvim bespotrebne. Svaki DJ ima svoj omiljeni setup, i ako mu taj setup omogućuje maksimalan učinak koje se rezultira u zadovoljstvu publike, onda stvarno nema veze koji “tool” koristiš. Ja sam počeo na CDJ-evima, pa kasnije s Traktorom, a sad sam već par godina opet na CDJ-u u kombinaciji sa vinilom, jer ima dosta vrhunske muzike koja izlazi samo u tom formatu.

Ressless: Što misliš o Hrvatskoj obali kao party destinaciji i što bi promjenio kada bi mogao?

Alex: Hrvatska obala je posljednjih 10 godina u porastu i mislim da je već sada u samom svjetskom vrhu pogotovo festivalskog partijanja. Svake godine strani festivali dolaze u regiju i na taj način dižu kvalitetu programa, a lokalnim ljudima omogućuju da čuju i vide omiljene DJ-eve praktički na kućnom pragu. Volio bih svakako vidjeti vise domaćih artista na lineupovima jer vjerujem da imamo hrpu talenata u regiji ali nemamo dosta pouzdanja u njih.

Ressless: Za koji record label ti je najveća želja izdavati glazbu?

Alex: Hmm… mislim, da mi se ta lista svakih pola godine promjeni haha. Trenutačno baš gotivim lejblove poput Eastenderz, Politics Of Dancing, Visionquest, Beste odus, … pa bih naravno volio izdavati trake kod njih.

Alex Ranerro: Koje je tvoje najdraže sjećanje u tvojoj karijeri do sada?

Ressless: Ima ih više no jedan se zaista ističe a to je moment kada sam prvi puta u životu dobio odgovor od record labela da žele izdati moje demo trake. Bio je to zaista veliki hype u meni jer sam zakoračio u, za mene tada, nešto potpuno novo i nepoznato. Osjećaj je bio kao razbijanje ogromnog zida ispred mene.

Alex Ranerro: Koji te artisti trenutno inspiriraju i s kim bi najradije ostvario suradnju?

Ressless: Jako puno glazbenika me može inspirirati, ne samo iz svijeta elektronike tako da na to pitanje mi je, iskreno, teško odgovoriti konkretno ali prvi tko mi pada na pamet, u moru producenata je, vjerovali ili ne, Kanye West. Inspirira me na način da konstantno pokazuje nepresušan izvor inspiracije i mogućnosti da ostaje svjež sa zvukom, nekima čak i neshvatljiv.

Što se tiče suradnje, to gledam kroz prizmu stjecanja nekog novog iskustva tako da kada bih surađivao s nekime to bi bio netko od koga bih naučio nešto novo. Mislim da bi to bili Maceo Plex i Nick Curly. Mislim da oni imaju puno toga za reći :) Sori, morao sam odabrati dvojicu, zaista mi je teško odlučiti se :)

Alex Ranerro: Kako si došao do imena Ressless?

Ressless: Mislim da je to bilo 2013. godine, kada smo Danijel i ja odlučili raditi zajedno, iako tada još nije ni postoja realizacija glazbene produkcije nego samo ideja. Preslušavali smo glazbu i naletili smo na traku Cevin Fishera i D Ramireza - Restless. Vokal nam se toliko svidio da smo bez razmišljanja odlučili nazvati se Restless. No prvo što mi je padalo na pamet nakon odluke imena je - koliko je zapravo preopćenita riječ i ako ideš googleati nećeš nas lako pronaći. Zato sam odlučio napraviti gramatičku grešku koja bi nas istaknula.

Alex Ranerro: Kako bi opisao lokalnu elektroničku scenu?

Ressless: Zeznuto pitanje. Što god da odgovoriš, pod povećalom si i na nišanu :) Ali gledajući onako, prosto iskreno… s više međusobnog supporta, iskrene sreće za tuđim uspjehom i pomaganjem da se zasluženi rad, trud i rezultati promoviraju više, mislim da bi svima bilo puno bolje. Energija se jednostavno širi i prenosi, bila to pozitivna ili negativna. Kome je ikada išta dobroga donijela negativna energija? Mislim da u prvom redu, veći broj angažmana i prilika da se pokažu na sceni, zaslužuju pravi artisti, oni koji koji dišu glazbu, koji se svakodnevno odriču, sjede u studiju i rade satima, izdaju glazbu na stranim i domaćim etiketama, oni kojima je glazba prvi i jedini prioritet. Što se tiče glazbenih evenata tokom ljeta na našoj obali zaista nemam primjedbe i mogu reći da možemo biti sretni što su nas stranci prepoznali kao novu clubbing destinaciju koja će se sve više razvijati ako ćemo se i mi sami tome prilagoditi kao turistička destinacija. Koliko mogu primjetiti, za sada su to u pitanju samo festivali. Volio bih u skoroj budućnosti vidjeti i suradnju lokalnih klubova sa nekim od već razvijenih glazbenih brandova koji su na Ibizi, neki već i godinama, rezidencijalni klupski programi.

Alex Ranerro: Gdje vidiš Ressless za 10 godina?

Ressless: Iskreno, ne volim govoriti o planovima i željama ali definitivno jednoga dana, kada ću za to biti potpuno spreman, volio bih razviti svoj vlastiti record label.


Što ovi momci imaju za ponuditi provjerite 9. veljače u Klubu.

Load the next article...
Loading...
Loading...