Search Menu
Home Novosti Menu
Tech

Bacite pogled na studio legende Rona Trenta

Razgovorom nas je proveo kroz njegov remix za Cassy i traku 'You Gotta Know'

  • Mixmag Adria
  • 24 June 2018

Što je bila inspiracija za remix i kako je krenuo?

Završavao sam svoju remix kompilaciju za BBE kad sam dobio e-mail od Cassyinog tima s upitom hoću li remiksirati njezino nadolazeće izdanje. Iako sam bio skoro gotov sa svojom kompilacijiom, pomislio kako bi dobro bilo imati i Cassy na njoj. Imao sam izbor između nekoliko pjesama i odabrao sam 'You Gotta Know' jer sam volio osjećaj vokala. Stvarno sam zainteresiran za eterična raspoloženja i teme i mislio sam da mogu koristiti vokal kako bih ispričao svoju priču..

Kako si završio traku?

Moj pristup remixiranju je razumjeti i osjetiti energiju iza izvornika. Tada počnem graditi strukturu oko elemenata koje mogu izvući iz pjesme. Ovdje sam izabrao Cassyjin glas kao fokus. Složio sam modificirani 909 bas-bubanj iz mojeg Maschinea i složio ga s arpeggiranim synthom. Zatim sam izvukao moje Arp i Juno libraryje kako bih pronašao pravu kombinaciju basova i padova. Mužikalnost je važna čak i u ponavljanju, a moje se produkcije igraju s različitim nijansama kako se pjesma gradi. Na vokalu sam koristio sam hall reverb i delayeve kako bih stvorio anđeoski vibe i kombinaciju Logic, Waves i UA za efekte.

Onda je preostalo samo podesiti pravu količinu kompresije i EQ-a po instrumentima kako bi sve bilo u svojem pretincu. Zadnji dodatak je solo na kraju, pa sam tražio pravi sound s kojim bih sve zalijepio zajedno. Moj library starinskih patcheva je najbolje odradio posao; kao učenik Wally Badroua (zapadno afrički producent i klavijaturist) i Island Recordsa, imam sklonost prema Moogovima i Prophetima.

Post produkcija je najvažniji dio procesa. Imam prilagođenu konzolu s Bozak nixerom, GSA izolatorom i sistem crossoveran u tri dinamike. Škola mojih misli datira u dana kada su se ploče pažljivo slušale te kada su se pronalazile razne nijanse i artikulacije u snimkama.

Ron Trentov remix Cassy x Pete Moss ‘You Gotta Know’ trenutno je vani Kwench

01. Akai MPC2000 XL
02. Maschine Studio
03. Shure SM57 mic
04. Apple iMac
05. Yamaha HS5 & Yamaha HS8 studio monitors
06. M Audio Keystation 61
07. Sennheiser HD-8 DJ headphones
08. Pioneer EFX 500
09. Tascam FW-1884
10. Gon Bops Tubbao Series bongos
11. Sterling Audio ST55 mic
12. Sennheiser HD201 headphones
13. Simmons SD350 drum kit (tom)
14. Simmons SD350 drum kit (foot pedal)
15. Pioneer HDJ-2000 headphones
16. M Audio Keystation Mini 32

Load the next article
Loading...
Loading...