Search Menu
Home Novosti Menu
Dodaci

Regionalni umjetnici obilježili prvi dan Balkan Advanced Music konferencije

Pozitivna energija i nasmijana lica u RTV domu

  • Mixmag Adria | Naslovna fotografija: Studio Spektroom
  • 26 April 2019

U četvrtak 25. travnja / aprila održao se prvi dan Balkan Advanced Music konferencije (BAM-C), na čijem su panelima i predavanjima sudjelovala mnoga imena iz regionalne glazbene industrije.

Pozitivna energija vladala je RTV domom, a dobro raspoloženi umjetnici i predavači su uzbuđeno krenuli u prvi dan konferencije.

Konferencija je otvorena projekcijom nagrađivanog filma 'Aždaja' kojeg je režisirao Ivan Ramadan, koji se bazira na bosanskoj legendi o zmaju koji obitava u zabačenim bosanskim planinama.

Nakon projekcije, pozdravile su nas glavne BAM-C moderatorice koje vrlo dobro poznaju puls ove kulture, a to su novinarka i producentica televizije N1 i nekadašnja prezenterica MTV Adria, Naida Kundurović, te Ida Prester, pjevačica grupe Lollobrigida, koja je u okviru noćnog dijela BAM-C programa predstavilla i svoj projekt Frau Casio.

Foto: Kanita Polimac

Na dnevnom dijelu konferencije predavanja i paneli su se održavali na dvije pozornice, Main Stage i SMS stage.

Na Main Stageu smo prvo pogledali nastup Space Luftera koji nas je pobliže upoznao sa live codinogm, procesom stvaranja glazbe kroz direktno kodiranje u softwareu Sonic Pi.

Foto: Kanita Polimac

Zatim je službeni ambasador BAM-C-a, Haris Čustović, profesor na SAE Istitutu u Londonu, u svom opusu na konferenciji pripremio diskusiju pod nazivom ‘Klasični elementi u modernoj glazbi’, kao i predavanje / radionicu posvećenu novim tehnikama i trendovima u audio produkciji danas. Na panelu su mu se pridružili Damir Imamović, kompozitor tradicionalne bosanske glazbe, secdaha i sevdalinki te Mirza Tahirović, filmski i TV skladatelj. Raspravljalo se i educiralo o autorskim pravima, tzv. sound-alike pjesmama te plagijatima i semoliranju glazbe.

Predavanje Futura održali su Adi Sarajlić i Samir Čulić, predstavljen je film 'Symphony of Now' redatelja Johannes Schaffa koji predstavlja skrivenu perspektivu noćnog Berlina, u re-imaginaciji nijemog filmskog klasika ,,Berlin - simfonija velikog grada''.

Main Stage je zavšio s programom za četvrtak sa predavanjem o Future Nestu i Sonemus Music festivalu koje je održao Alšeer Sijarić.

Na SMS stageu mogli ste poslušati predavanja o labelovima, produkciji, distribuciji, nastupima i slično, a predavači su bili Adis Vuga za temu Audio Form - Time Progession, Ensar Zgodnić, Irmin Imamović te Boris Boras za temu Oscilator - E-Distribution Pioneers, Nikola Jovićević i Miloš Rakonjac poznatiji kao 84Bit su predstavili svoj label 84Bit Music i njihovu priču, Frau Casio Vs Decay aka Ida Prester i Nemanja Rančić su imali 1ON1, a još jedan Label Story imao je label Gestalt Records kojeg je predstavio Željko 'Zeljektor' Dejanović.

U četvrtak 25. aprila, nakon dnevnog programa u RTV domu, održat će svečano otvaranje BAM-C konferencije u zgradi napuštenog kina Imperijal, danas poznatijeg kao Brew Imperial Society.

Hibrid Live
Foto: Studio Spektroom

Nakon dnevnog programa u RTV domu, održalo se svečano otvaranje BAM-C konferencije u zgradi napuštenog kina Imperijal, danas poznatijeg kao Brew Imperial Society.

Gosti, a i mi smo uživali na premijernom nastupu već spomenutih Frau Casio vs Decay (Ida Prester i Nemanja Rančić, Hrvatska/Srbija) koji su plesni podij doveli do usijanja u samo nekoliko minuta, novo lice scene Kezz Live (Tamara Ristić, Srbija (naslovna fotografija)) koja nas je vrlo ugodno iznenadila svojom glazbom i nastupom i Hibrid Live (Dino Aganović, BiH). od kojeg smo ionako očekivali nastup na visokom nivou, što smo naravno i dobili.

Tulum se nastavio u klubu hotela Holiday Inn uz odličan house koji su dostavili Felipe Gordon, Željko Dejanović i Mr. Mehikano.

Drugi dan je već "debelo" započeo, a mi jedva čekamo podijelit ga s vama!

Load the next article
Loading...
Loading...