Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Blitz razgovor s Vojkom V

“Snimio bih duet s Ghostface Killahom”

  • Roberta Novosel
  • 11 June 2019

Vojko V, odnosno Vojko Vrućina ili, kako piše na osobnoj, Andrija Vujević, trenutačno je jedno od najpoznatijih imena na glazbenoj sceni. Ovaj splitski reper i glazbeni producent karijeru jepočeo u hip-hop grupama Dječaci i Kiša Metaka da bi prošle godine, singlom “Zovi čovika” započeo svoj solo projekt. Njegov prvi album, “Vojko”, na ovogodišnjem je Porinu nagrađen za najbolji album klupske glazbe te je proglašen albumom godine, a pjesma “Ne može” nagrađena ju kategoriji za najbolji video za spot „Ne Može“.

S Vojkom smo razgovarali nakon njegovoga nastupa na Sea Staru, u Umagu. Taj festivalski nastup otvorio je pjesmom „Ne Može“ u kojoj je jedan dio posvećen odnosu organizatora i izvođača, odnosno kašnjenju isplata. Zanimalo nas je koliko je on zadovoljan domaćim organizatorima koncerata: „Trebam imat dobar i ispoštovan rider, honorar treba biti plaćen na vrijeme i onda sam zadovoljan i bit će sve super“ objasnio je i dodao kako mu je svejedno nastupa li na festivalima ili u klubovima, bitno mu je samo da je backstage dobar i da ima dobar - WC.

Nakon njegovog albuma prvijenca „Vojko“ planira objaviti albume „Dvojko“ i „Trojko“ a koliko je odlazak u solo vode bila dobra odluka, govori i činjenica da je spomenuti prvi singl “Zovi čovika” pregledan više od 700 000 puta u prva četiri mjeseca. Zanimalo nas je kako je bilo započeti solo karijeru, odnosno izgraditi specifičan rap u Hrvatskoj po pitanju kritika.

„Nije me bilo strah kritika već hoće li biti prihvaćeno od publike. Ima puno ljudi koji su kao kritičari loše prošli. Publiku je najteže pridobit, kritičare malo lakše“.

Većina njegove publike su pripadnici mlađe generacije pa smo ga pitali smatra li da svojim pjesmama može formirati njihovo mišljenje: “Ne bih rekao. Za to je najzaslužniji roditeljski odgoj od prve do pete godine. Ja nemam nikakav utjecaj na to”.

S prvog albuma izašlo je dosta hitova a jedan od njih je i „Pasta Italiana“ koja je snimljena u suradnji sa Tončijem Huljićem. Iako zvuči kao nemoguća kombinacija, pjesma je bila itekako prihvaćena od strane publike a nastala je tako što je uzet sample iz dijela pjesme „Gamele“ Huljićevog benda Madre Badessa a i sam Huljić se okušao kao reper. No, bez obzira što je pjesmu posvetio pasti, Vojko nam je priznao da ipak od talijanske kuhinje više preferira pizzu.

Osim Vojka, na Sea Staru nastupali su i Wu Tang Clan. Na pitanje da ima priliku snimiti pjesmu sa Wu Tang, otkrio je kako bi ju snimio samo sa jednim od članova, Ghotsface Killahom. “Definitivno bih snimao s Ghostfaceom a pjesma bi se zvala - „Black Pussy“.

Load the next article
Loading...
Loading...