Search Menu
Home Novosti Menu
Cover Mix

Cover Mix: Jayda G

Jayda G nas vodi kroz svoj cover mix

  • Mixmag I PHOTO: RHYS FRAMPTON | STYLING: KAREN BINNS | HAIR: LOUIS SOUVESTRA | MAKE-UP: ADAM DE CRUZ
  • 31 March 2019

Jayda G se bavi samo najradosnijim glazbenim izborima koji postoje. Ona zrači energijom iza pulta u kojej se ne možete ne izgubiti, krećući se kroz r'n'b, disco i house komade s elektrificiranim duhom.

Sada je certificirana zvijezda s debitantskim albumom 'Significant Changes' koji izlazi na Ninja Tuneu, a mi smo oduševljeni što Jayda G krasi naše travanjsko izdanje i što nam je isporučila ekskluzivni Cover Mix kako bismo obilježili tu prigodu. Pojačajte ga i lansirajte se u stratosferu.

Poslušajte njezin ekskluzivni mix i pročitajte njezine komentare kojima nas vodi kroz svoju selekciju.

1. Fonda Rae ‘Heboah’

"Htjela sam započeti mix sa pozitivnom "uplifting" disco pjesmom. Na ovoj pjsemi pjeva Fonda Rae - koja vam je možda poznatija s pjesmom ‘Over Like A Fat Rat’ koju je producirao Darryl Payne. Ne sjećam se kako sam naletjela na pjesmu, no ima groove koja me puni veseljem"

2. Beckie Bell ‘Music Madness’

"Bila sam nevjerovatno sretna kad je ova traka dobila novo vinil izdanje na Favorite Recordings. Klasični disco velikog Pierre Berjota. Producirao je toliko mojih najdražih disco traka poput 'Get Another Love' Chantal Curtis.

3. Carol Williams ‘You Have Reached the Bottom Line’

"Sjećam se da sam otkrila Carol Williams kad sam živjela u Los Angelesu. Otada sam zapela s njom. Zapravo smiješno - Carol Williams je navodno odbila 'Over Like A Fat Rat' s Darryl Payneom koju je na kraju otpjevala Fonda Rae (referenca na komentar prve pjesme ovog mixa). Malo disco trivije za vas!"

4. Matrix ‘Stay (I Need Your Love)’

"Od talijanskog producenta Sangya koji je također producirao Firefly (valiki sam fan njihove pjesme 'Love [Is Gonna Be On Your Side]'). Volim gitarski solo i sintesajzer bas. Ima nešto u ranom 80s zvuku disca gdje su stvari malo "cheesy", no taman dovoljno za mene, a i brijem na ubojite slap basove."

5. Con Funk Shun ‘Get Down With It’

"Bacamo se par godina unazad u kasne 70e: Manje sintesajzera i više funky groovea. Verziju vinila koju ja imam je odštampana u Kanadi."

6. Johnny King & The Fatback Band ‘Peace Love Not War’

Ovo sam pronašla u New Yorku prije nekoliko mjeseci. Ovo je extended mix Kenny Dopea, ali pjesma je izvorno iz kasnih 60-ih. Obožavam gitarski solo te građenje prema kraju trake. Stvarno gravitiram prema pjesmama u kojima se pjevač potpuno otpusti, to vam samo pomaže da osjetite energiju trake."

7. Innerzone Orchestra ‘Bugs In the Bass Bin’ (Jazz mix)

“Ovo je traka od Innerzone Orchestra aka Carl Craiga. Nevjerojatan miks jazza i elektroničke glazbe."

8. Herbert ‘Fat King Fire’

"Postoji nešto u melodiji ove trake što me čini super nostalgičnom. Slušala sam puno ovakvih čudnih kombinacija deep housea s laganim melodijama oko 2010-ih (iako je ova traka iz 1996.)"

9. Janet Rushmore ‘Joy (Kaoz Gone Insane)’

"Nabavila sam ovu ploču tijekom svojeg prvog posjeta u A1 Records, od čega je sada dosta vremena prošlo. Klasik 90-ih po mojem mišljenju. Trag Kerri Chandlera se definitivno osjeti."

10. Mike Grant ‘The Struggle Of My People’ (Mr G’s There’s Hope mix)

"Velik sam fan Mike Granta i Mr. G-a - i još veći fan velike Maye Angelou koja je semplirana u ovoj stvari”

11. Unreleased/Untitled

“Čekirajte!”

12. Thaddeus Nelson Jr ‘Wild Inn’

"Usporila sam ovu traku poprilično. Daje malo dublji osjećaj, što mi se sviđa. Malo dublje i mračnije."

13. First Choice ‘Double Cross’ (Traxx mix)

"Obožavam piano akorde! Generalno sam veliki fan First Choicea. Volim pronalaziti house obrade disco klasika iz 90-ih. Skroz je zabavno!”

14. Peven Everett ‘Feelin’ You In and Out’

“Ima nešto u ovoj pjesmi što prati moju zamisao kako bi trebao izgledati kraj seta. Zatvoriti oči i plesati."

15. Aaron-Carl ‘Sky’

"Od nevjerojatne Mahogani Music. Progresija akorda daje deep house, uplifting osjećaj.”

16. N’Dambi ‘Call Me (Re-Edit)’

"Volim ovo - tjera moje srce na pjevanje! Odlična stvar za završiti set, N’Dambijevi r’n’b vokali su tako glatki. Vraćaju me u život!”

U svakom slučaju, nadam se da ste uživali u miksu, prijatelji moji! Šaljem vam puno ljubavi, J.

PHOTO: RHYS FRAMPTON | STYLING: KAREN BINNS | HAIR: LOUIS SOUVESTRA | MAKE-UP: ADAM DE CRUZ

Next Page
Loading...
Loading...