Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Dennis Quin: "Dobar House je za mene odlična vibra i topla publika"

Razgovor pred nastup na trećoj godišnjici Dobrog Housea

  • Mixmag Adria
  • 11 March 2019

Na treću obljetnicu Dobrog Housea stiže Dennis Quin, jedan od vodećih nizozemskih house imena u posljednjih par godina s izdanjima za Simma Black, Snatch! Records, Madhouse Records i mnoge druge, čiju glazbu podržavaju i velika komercijalna imena poput Calvina Harissa.

Dennis je energičan za pultom koliko je to i u studiju. Njegova produkcija kombinacija je modernog s bezvremenskim elementima ranih dana housea. 2016. se našao među top 20 najprodavanijih house umjetnika na Beatportu, a 2017. ga Traxsource na sličnu top house listu smjestio na četvrto mjesto te 2018. na 14. Dennis je producent i DJ koji još ima puno za ponuditi, a i ove godine ga čekaju zanimljiva izdanja među kojima je i ono za Strictly Rhythm.

Na samom tulumu u Operi vas još očekuju Full Ferry i Tom Bug, a intervju s Dennisom možete pročitati u nastavku.

m: Pozdrav Dennis, hvala ti na ovom razgovoru. Počeo si izdavati pod imenom Dennis Quin 2015. Jesi li producirao pod drugim imenom prije? Reci nam više o tome i o tvojem početku kao Dennis Quin.

Dennis Quin: Hvala! Baš mi je zadovoljstvo raditi ovaj intervju. Počeo sam producirati 2011. kada sam bio dio dvojca Mavgoose and Quin. Producirali smo afro beats i latin house. Polako sam razvio svoj house stil produkcije i 2015. sam odlučio krenuti u solo vode s imenom Dennis Quin kako bih se fokusirao na svoju glazbu. Quin je zapravo dio mojeg prezimena. Počeo sam izdavati za Simma Black 2015. kad mi je Low Steppa prišao.

m: Voliš biti energičan u studiju i za pultom. Pokušavaš li ikada raditi lakšu ili malo opušteniju glazbu?

Dennis Quin: Da, svakako, i dalje volim redovito raditi warmup setove. Mislim da je to najvažnija stvar - biti u toku sa širokim spektrom glazbe i imati mogućnost puštanja i ponovnog otkrivanja glazbe koja nije nužno tvrda. Također imam i puno svoje neizdane dublje glazbe koje ću možda izdati jednog dana.

m: Što je najbitnije što ti se dogodilo vezano za glazbu u posljednje četiri godine?

Dennis Quin: Vjerojatno dobivanje poštovanja za glazbu koju radim. Sjećam se prošle godine kad sam pričao s Kerri Chandlerom u backstageu na festivalu na kojem smo oboje nastupili. Kad sam završio svoj set, poslao mi je poruku da je bio sretan što me je upoznao i rekao je da je bio zahvalan za svu moju glazbu. To je bio jedan od istaknutijih trenutaka u mojoj karijeri.

m: Nastupit ćeš na trećem rođendanu Dobrog Housea. Kako bi ti opisao što je za tebe Dobar House?

Dennis Quin: Veselim se nastupiti na Dobrom Houseu što će biti moj prvi nastup u Hrvatskoj! Dobar House bi za mene bila odlična vibra, topla publika koja upija glazbeno putovanje i ostaje u grooveu sa mnom.

m: Tvoj glazba, iako energična, često je raznolika unutar house žanra. Zašto je to tako?

Dennis Quin: Odrastao sam ranih 90-ih, uz house glazbu u Amsterdamu, pa je ona u mojoj DNA. Pod utjecajem sam mnogo pod žanrova i zvukova, ali brzo mi dosadi raditi jedan specifičan zvuk, zato volim raditi različite stilove dokle god osjećam kao da zvuči kao ja.

m: Možeš li nam ispričati kako je nastao 'Move Out Of My Way'? Misliš li da je to tvoj najveći hit do sada?

Dennis Quin: Radio sam sa Shermanology prije nekoliko godina kao koproducent i tada su mi dali brdo originalnih snimaka vokala kako bih vidio mogu li nešto s njima napraviti. Sjećam se da sam imao sat vremena kad nisam radio na projektu, i tada sam razrezao vokal iz Move Out Of My Way (koji je harmonijski bio blizu) i odsvirao par nota sa zvukom organa. U tom trenutku nastala je ta stvar. U početku nisam baš bio siguran u nju, no kad sam napravio sirovu verziju, sve je sjelo na mjesto. Nije bila namjera da to postane hit pjesma, no kad su ju usvojili MTV UK i Calvin Harris stvari su se otele kontroli haha. I još uvijek dobivam video klipove na kojima ju DJ-evi vrte.

m: Tko ti je najdraži DJ i producent trenutno?

Dennis Quin: Teško je spomenuti samo jednog, gotovo nemoguće. Nabrojat ću ih par nasumičnim redoslijedom ako je to ok: Riva Starr, Kerri Chandler, Loco Dice, Benny Rodrigues. Zato što me uspijevaju iznenaditi svojom produkcijom i setovima.

m: Većina DJ-eva su "geekovi" ove ili one vrste. Kakav si ti geek u slobodno vrijeme? Patiš li na DJ opremu? Stripove? PlayStation? Star Wars figurice?

Dennis Quin: Nekada sam skupljao vinile sa specifičnih labelova, nabavljajući ih sa eBaya ili iz second hand shopova. Trenutno volim nositi baršunaste majice, nemoj me pitati zašto. Volim taj materijal i stil.

m: Kada bi mogao ponoviti jedan trenutak iz svojeg života, koji bi to bio i zašto?

Dennis Quin: Volio bih imat 16 opet i da tada počnem producirat. Kasno sam počeo, no bolje ikad nego nikad!

m: Izdao si na brojnim labelovima, izdvojit ćemo Simma Black, Madhouse i Snatch! Records. Sve su to etikete koje volimo, kao i tvoju glazbu na njima. Što je sljedeće? Nešto što možeš možda podijeliti s nama?

Dennis Quin: Hvala! Krenulo je to s mojim prvim izdanjima za Simma Black etiketu koju vodi Low Steppa, na koju se vraćam ponovno ovog ljeta, no trenutno mi je vani izdanje za Riva Starrov Snatch! Records. Nakon toga slijedi izdanje za Strictly Rhythm sa Shermanology kao nastavak na već spomenutu 'Move Out Of My Way'.

m: Od vlastite produkcije, koja traka ti je najdraža?

Dennis Quin: Uf, mislim da je to 'Heal Me' koja će izaći ove godine (ne mogu još reći kad izlazi i za koga). Ta stvar prikazuje house onakvim kakvim ga ja vidim, melodičnim, grooveom vođen i jednostavnim aranžmanom.

m: Ovo je prvi put da ćeš nastupiti u Zagrebu ili Hrvatskoj, ali jesi li ikad prije bio ovdje?

Dennis Quin: Ovo će mi biti prvi put i stvarno se radujem dolasku! Čuo sam da je Zagreb lijep grad u kojem se može fino jesti i izaći, a ja srećom ostajem do nedjelje. Jedva čekam upoznati grad!

m: Što može publika u Operi očekivati od tebe?

Dennis Quin: Energiju, groove i puno novih traka!

Load the next article
Loading...
Loading...