Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Deset najvećih festivalskih himni od '98 - '08

Bangeri koji su ostavili trag na eri ljetnih proslava glazbe

  • Mixmag Adria
  • 8 March 2018

Nedavno smo se prošetali stazom sjećanja, te potražili ključne trenutke šarene povijesti partyjanja. Palo nam je na pamet kako sigurno postoje pjesme koje su spojile određene trenutke, trake koje su ostavile trag na čitavoj godini, pa čak i dekadi u kojoj su nastale.

Ovo je dio u kojem bismo obično rekli nešto o sunčanom vremenu, festivalskoj sezoni i ostalome. No, nakon 'Zvijeri s Istoka', zime kako su je popularno mediji nazvali, nekako još više jedva čekamo ljeto i sve što ono nosi. Stoga smo se odlučili pronaći top selekcije iz festivalskih sezona od '98 do '08.

1998
DAVID MORALES PRESENTS THE FACE FEAT. JULIET ROGERS ‘NEEDIN’ YOU’

Johnny Lee, dopisnik Mixmaga s Ibize, opisao je kao "masivnu house himnu koja se emitirala na radiju, Manumissionu, Pachi i u cijelom San Antoniju usred big-room, Ibiza Uncovered ere". 'Needin' You' je stari klasik zbog kojeg plesni podiji zagarantirano podivljaju od 1998. Osjetite najfiniju dobru glazbu.

1999
FATBOY SLIM ‘PRAISE YOU’

1999 je bila odlična godina za ljetne plesne himne. Od uistinu mnogo njih za odabrati, (osobito između Chicane 'Saltwater' i 'Xpander' od Sashe), klasik iz ove godine je definitivno 'Praise You'. Hit broj jedan i njegov popratni video, bio je nešto što je razveselilo plesače diljem svijeta kada je traka izašla, a njezino neoporecivo naslijeđe, danas ne treba posebno naglašavati.

2000
SONIQUE ‘IT FEELS SO GOOD’

Još jednom, 2000. se pokazala još jednom velikom godinom za legendarne trake plesne glazbe. Od 'Sandstorm' do 'Supersonic', niz traka iz svih kuteva elektronskog spektra, pogodilo je scenu. Ova pjesma od koje se mnogi naježe, upotpunjena zaraznim refrenom, 'It Feels So Good', ponovno je izdana 2003 te je provela tri tjedna kao broj #1 na chartovima, a još je možemo čuti u klubovima i danas.

2001
IAN VAN DAHL ‘CASTLES IN THE SKY’

Trance. Voljeli ga ili mrzili (ponovno je postao moderan ako ste propustili...), to je zvuk koji je izvršio utjecaj na cijelu generaciju artista i publike, koji su plesali na euforičnu snagu ovog žanra. Zarazna traka 'Castles In The Sky' je pobjednik iz trance ere ranih 2000-ih, koja je spojila pop s hard tranceom, kako bi kreirala istinsku himnu.

2002
BASEMENT JAXX ‘WHERE’S YOUR HEAD AT?’

Moramo li uistinu istraživati omiljenost ovog hita? Izašao 2001, londonski duo Basement Jaxx i njihova ‘Where’s Your Head At?’ je istinski klasik plesne glazbe, koji je pomogao definirati i oblikovati novu eru elektronske plesne glazbe ranih 00-ih.

2003
PAUL OAKENFOLD ‘STARRY EYED SURPRISE’

Ikona s Ibize, Paul Oakenfold ima cijeli niz ljetnih festivalskih hitova, no sa svojom je ubojitom trakom ‘Starry Eyed Surprise’, zajedno sa Shifty Shellshock iz Crazy Town ušao u novootkriveni tech-pop teritorij, što je rezultiralo s više od tri i pol minute uistinu odličnog plesnog materijala.

2004
SHAPESHIFTERS ‘LOLA'S THEME’

Ova traka je broj jedan od britanskog DJ dua, Shapeshifters, koja je dominirala plesnim podijima i chartovima podjednako. Dovodeći festivale do ludila , 'Lola's Theme' je poslala Shapeshifterse do neslućenih visina na sceni, signalizirajući početak njihove dugoročne karijere u plesnoj glazbi.

2005
CHEMICAL BROTHERS ‘GALVANIZE’

Nije neka tajna da smo u Mixmagu veliki fanovi Chemical Brothersa. 'Galvanize' sadrži i vokale američkog repera Q-Tipa, čineći ju bezvremenskom fuzijom transatlanskog utjecaja i tradicionalne produkcije Chemical Brothersa.

2006
JUSTICE VS SIMIAN ‘WE ARE YOUR FRIENDS’

Prije jedva 12 godina, Justice su ponudili ikonski remiks 'Never Be Alone' od Simian. Savršeno se uklapa u party, after party i naravno, u after-after-party, a ovaj nemilosrdni techno banger jednako je hipnotičan danas, kao što je bio onda.

2007
AXWELL FEAT. MAX C ‘I FOUND U’

Još jednom, 2007 je još jedna istaknuta godina za himne za toplije dane. ‘I Found U’ je još uvijek jedna od najboljih Axwellovih traka, dosegnuvši broj #6 na UK Singles Chart. Traka je dokazala koliko je moćna postala plesna glazba, odijelivši se od više mainstream radio zvukova.

2008
UTAH SAINTS ‘SOMETHING GOOD ‘08’

Završavamo s još jednim klasikom. Remiks Utah Saintsa, ‘Something Good’ vratio se s krajem 00-ih. Zahvaljujući svom pamtljivom videu, i naravno istom takvom semplu Kate Bush, traka je osvojila srca ravera diljem svijeta, kada se pojavila na svakom festivalu tog ljeta.

Next »
Loading...
Loading...