Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Deset pjesama kao soundtrack putovanja ljudske vrste na Mars s Elon Muskom

Do beskonačnosti i natrag

  • Lucija Brailo
  • 2 October 2017

Prije nekoliko dana, Elon Musk je pri australskom astronautičkom kongresu u Australiji najavio svoj ažurirani plan o misiji putovanja ljudske rase na Mars.

Devet godina nakon što je njegova korporacija SpaceX gotovo bankrotirala, međunarodno poznati inovator izbacio je vijest da će u idućih pet godina poslati minimalno dva svemirska broda na Mars kako bi izgradio energiju, rudarstvo i sustave za održavanje života kao pripremu za naseljavanje.

Brodovi koji prevoze stvarne posade slijedit će dvije godine kasnije, 2024., kako bi započeli prve ljudske civilizacije.

Mixmag je oduvijek bio jako zaintrigiran svemirom, sa strašću prema elektroničkim umjetnicima inspiriranim nepoznatim. Tu je mračni, intergalaktički, uvinut bubanj i tihi, usamljeni zvuk techno cross-žanra, koji se povezuje i kombinira s velikom, raskošnom ljepotom našeg svemira.

Evo 10 pjesama s kojima se možete izgubiti u zapanjujućim slikama svemira, predočavajući naš put prema Crvenom planetu.

Stimming 'Trains Of Hope'

Eterični početak pun nade za počinje sa zadivljujućim originalnim uradkom Stimminga, popunjujući vječnu tišinu svemira s uplifting, razvodnjenim akordima.

Extrawelt 'Dark Side Of My Room'

Vrijeme je da krenemo u mračne vode. Zaista mračne. Ovdje je Extraweltov 'Dark Side Of My Room', traka izdana na albumu 'Schone neue Extrawelt' 2008.

Vibirajući sa tmurnim slojevima i repetitivnim "hook-om", slijedi rotirajući techno beat dok vam se oči odbijaju između klastera razbacanih po galaksiji.

Tale Of Us 'North Star'

Kako da niste ovu predvidjeli.

'North Star' od Tale Of Us je bio njihov rani magnum opus.

Ogromna traka iz 2015 stavila je Mattea i Carmina na mapu kao definitivan, dramatičan novi techno dvojac, omogućujući im čak i naslov Mixmagovih DJ-eva godine.

Traka se savija iz guste crnine do udarnog visokog ritma, estetično i graciozno.

Plastikman 'Mind Encode'

Richie Hawtinov Plastikman predstavlja jednu od njegovih bezvremenskih svemirom inspiriranih produkcija.

'Mind Encode' počinje sa zaprepaštenom energijom koja lebdi u onome što se može zamisliti kao mirna opskurnost, prije nego što neprimjetno zaroni u metalnu, cirkulirajuću napetost.

Âme 'Doldrums'

Innervisions duo plovi kao svijetlo beskonačnom ništavnosti koja se vidi diljem svemira. S Ameovim očaravajućim 'Doldrums', ne možemo si pomoći a da ne zamišljamo male čarolije svemira poput širenja nebule.

Maceo Plex 'Sparks Of Life'

Ah, evo nas. Maceo Plexova 'Sparks Of Life' djeluje više kao himna putovanja svemirom nego maestrov iznenadni techno cross-žanr.

Prekrasan rad istražuje emociju i dramu, pravo glazbeno putovanje s velikim zaokretom.

Recondite 'Poised'

Ne bismo bili mračni bez malo Reconditea.

'Poised' je ta jedna smrtonosna pjesma koju ste čuli u bezbrojnim techno setovima širom svijeta, ali nikada ne bi mogli dobiti prokleti ID trake jer je toliko opskurna da ju ne biste mogli opisati.osobu na stazi jer je to bilo dovoljno nejasno da to niste mogli opravdati.

Glatka je i sumorna i savršeno minimalna, baš kao i svemirska letjelica koja mirno lebdi, s neodređenim sjenama i slabim, izoliranim blijeskom svjetla.

Adriatique 'Womb'

Adriatique je debitirao vlastitu etiketu Siamese s trakom 'Womb', đavolskom techno baladom koja je označila etiketin neprozian, provokativan stil. Ova traka će vas dirati ravno u kralježnicu.

UNER & Fideles 'Blade (Strings Version)'

Ekspedicija se približava kraju. Ovo su UNDR & Fidelesovom sa sjajnom verzijom 'Strings Version' svoje originalne trake 'Blade'.

Slučajno proklijala s albuma 'Last Night On Earth', melodija je niz zvukova koji vas ostavljaju bez daha. Njezina progresija zasljepljuje emocijama dok se vaš vid zamagljuje usred buketa boja unutar vječne tame svemira.

Sasha 'Linepulse'

Nažalost, finale našeg putovanja kozmosom završava jednim od naših najdražih legendi: Sashom.

'Linepulse' uvodi hladne teksture i elastičan žamor niskog zvuka koji dokazuje kako minimalni, ambijentalni zvukovi mogu sadržavat onoliko energije koliko i njegovi techno duplikati.

Traka je zbunjujuća i sjajna

Opipljiva, senzacionalana.

Jako jako daleko.

Load the next article...
Loading...
Loading...