Search Menu
Home Novosti Menu
Dodaci

2017: Devet producenata od kojih puno očekujemo ove godine

Ovo će biti njihova godina

  • Mixmag Adria
  • 18 January 2017

2017. godina još je uvijek mlada, a njezina prethodnica nam je pokazala kako su se neki naši regionalni DJ-evi zbilja uhvatili posla i to na razne odlične načine. Neki su izbacili uistinu obećavajuća izdanja, neki su najavili nove suradnje i produkcije, neki nastupali na jakim eventima, uz velike svjetske face, a neki su pak, pronašli i odlične marketinške i promotivne metode.

No, određen broj regionalnih izvođača ima i razne kombinacije navedenog, što ih svakako stavlja u kategoriju onih od kojih, prema trenutnim činjenicama, možemo zbilja puno očekivati u narednoj godini te koje svakako treba držati na oku, ali i u uhu.

Nakon '10 najboljih regionalnih DJ-eva 2016.' te '20 najprobitačnijih regionalnih izvođača u 2016.', ovo je lista onih o kojima ćemo, po svemu sudeći, puno čitatati u 2017. godini, ali i koje ćemo puno slušati.

Ispod pogledajte tko su oni i zbog čega su to baš oni.

Alexandar Ivkovic

Alexandar Ivkovic, beogradski je DJ i producent koji je na sceni od 2002. godine, imao je zanimljivu godinu, koja, iako plodna i uspješna, izgleda kao Alexandrovo zagrijavanje za nešto veće u 2017. Počevši od niza izdanja koje je u protekloj godini izdao, pa sve do njegovih odličnih nastupa uz samu kremu svjetske scene, 2016. mu je bila naklona, no 2017. svakako puno obećaje. U posljednjih nekoliko godina, njegov glavni fokus je produkcija, a kao rezultat toga nastaju izdanja za Loco Diceovu etiketu Desolat, kao i Bitten, Serkal, Sanity i druge. Sva izdanja su podržali Loco Dice, Carl Cox, Umek, Richie Hawtin, Mathias Tanzman, Guti i Anja Schneider.

Osim Desolata, njegovog matičnog labela, na čijoj Various artists kompilaciji, 'X-Sampler' je izašla traka 'B70', imao je izdanje i za Time Has Changed, label Timid Boya, a u 2016. izdao je za Transmit Recordings kolaborativni EP 'Zoning In/Crossing Borders' sa Jean Pierrreom. Njegova traka 'Uncaged', u suradnji s Lowboys, našla se na 'Global Feelings' EP-u, izašlom preko Phobiq labela. Jedno od posljednjih izdanja, koje je izašlo 21. prosinca preko Setabout etikete, Metodi Hristova, koji se umiješao i kao remikser, stiglo je taman pred velike partyje koji su obilježili kraj godine u regiji. 'This Is Hardgroove' EP, upravo je onakav kako mu i naslov nalaže te je plod suradnje Ivkovica i Timid Boya, francuskog DJ-a i producenta, koja je započela susretom u Beogradu, prilikom zajedničkog nastupa, a premijeru trake 'Future' koju smo imali s izdanja možete poslušati ovdje.

Od zapaženih nastupa prošle godine, od kojih izdvajamo nastup na zatvaranju Exit Dance Arene, gdje je deckove podijelio s Ninom Kraviz, Richie Hawtinom, Dave Clarkeom te s Marcom Carolom, nastup uz Gutija u Barutani, Belgrade Techno Festival te posljednji i nedavni s Monikom Kruse u Depo Magacinu, 10. prosinca.

Uz sva ova postignuća koja su plod njegovog dugogodišnjeg rada na sceni, ne možemo se oteti osjećaju kako će 2017. godina biti njegova godina, a šuška se da bi Alexandar uskoro mogao skoknuti i do Azije. Osim toga, sprema veliki projekt s prijateljem i kolegom, o kojem ćete uskoro svakako čitati. Perspektivan artist s perspektivnom godinom pred sobom.

Upravo danas, izašlo je još jedno njegovo izdanje, na vinilu, 'Nbgd' za Digital Traffik, na '10 Years of Digital Traffik' kompilaciji.

Andrologic

Andrej Božić aka Andrologic producent je rodom iz Zadra, a na hrvatskoj sceni se pojavio prije 11 godina kao DJ i promotor. Još 2006. godine je s DJ Monyem pokrenuo "Manifest Group", za promociju elektronske glazbene scene, organizirajući evente i partyje duž Jadranske obale.

Surađivao je na raznim projektima s imenima kao što su Pascal FEOS, Jack De Marseille, Paolo Barbato, Petar Dundov, Robert G. Roy, DJ Mary, Ian Fet.al. U njegovim setovima većinom se može čuti tech-house, deep house i melodični techno, a doze groovea koje majstorski dodaje, čine plesni podij pulsirajućim prostorom za gubljenje u glazbi. Andrologic vodi i vlastiti label, Andix Records.

Uz projekte u kojima je sudjelovao, poput CMC TV Nuckleus showa pod BitchBlack agencijom, BEACH OPEN AIR Festivala na Murteru, MARASCHINO BAR (Zadar), Jungla (Split), DEEP (Makarska), VS2B (Kicevo, Macedonia) , SIRUP (Zagreb), NOA Beach Club (Zrce), Andrologic je 2014. godine započeo i s vlastitim Andix Records labelom, preko kojeg su izašle njegove prve produkcije, a sve što je do sada napravio, osobito u 2016. godini, čini njegov put obećavajućim u narednoj godini.

Uz nedavni nastup u klubu Crkva u Rijeci te u klubu Alter Ego u Labinu, prošlog je listopada deckove podijelio u klubu Boogaloo s Ramonom Tapiom, u organizaciji Future Scopea, a njegove produkcije koje je izdao tijekom 2016. u najvećoj su mjeri ono što nam ukazuje kako od ovog Zadranina možemo puno očekivati u 2017. godini.

'Art Soul' EP', 'Purpose Of Life', 'Planet Of Dreams' i 'Hope', sva su prošlogodišnja izdanja izašla preko Andix Records etikete, a 'Better World' singl na kompilaciji 'Going Deep Vol.9' za Patent Skillz Records. Prije tri mjeseca izašao je preko Beatality Records, 'Body Language', koji nam je u ovim hladnim danima odmah prizvao ljetnu sliku prepunog plesnog podija uz more, a za posljednje izdanje 'Running In The Rain', Andrologic je omogućio i besplatan download.

Njegova glazba može vas odvesti na razna putovanja, a jedno je sigurno - bez ikakve monotonije. Njegove produkcije njegovo su najjače oružje, što možete provjeriti već ove subote, na All Night Marathonu u zadarskom Qbaru. U narednoj godini već ima ugovorene internacionalne nastupe te izdanje za jedan londonski label, što ga, uz ostalo, stavlja u poziciju perspektivnog imena o kojem ćemo, sigurni smo, čuti puno u 2017.

AudioStorm

Ognjen Vuković aka AudioStorm, crnogorski je producent iz Podgorice, ali i najplodniji crnogorski producent, osobito u posljednje vrijeme. U proteklih nekoliko mjeseci imao je niz uspješnih i zapaženih izdanja. Iako nije ograničen žanrom i producira sve stilove, deep progressive house njegovo je područje. Ono što je obilježilo njegovu 2016. godinu, osobito njezin kraj, su brojna izdanja koja je izdao, za domaće, ali i strane labele.

U njegova najzapaženija izdanja u prošloj godini, koja su dobila veliku podršku od velikih imena, spada 'God Signals' koji je izašao na progressive house imprintu Movement Recordings, kao i 'Immagination Speak' za grčki Dopamine Music label, koje je dobilo sjajnu podršku od Nicka Warrena u njegovom Soundgarden radio showu, kao i na njegovom live nastupu na Ibizi. Traku su puštali i Roger Sanchez, D Nox & Beckers, Marcelo Vasami i mnogi drugi. Uslijedila su izdanja za njegov matični Balkan Connection, beogradsko - štokholmski label One of a Kind, kojeg vode Jelly For The Babies i Bonaca, mađarski Stellar Fountain te kao točka na i, krajem studenog izašao je EP 'Karma' za čiju smo naslovnu traku imali premijeru, preko londonskog Lowbit Records labela. 'Karma' je dobila fantastičnu i multižanrovsku podršku, od Hernana Cattanea, Max Grahama, Guy J-a, The Martinez Brothersa, Cid Inka, Marcela Vasamija, ali i od velikog Laurenta Garniera.

Znate ono praznovjerje da će vam godina biti onakva kako počne? Za AudioStorma se nije pokazalo kao praznovjerje jer je jedan od najzapaženijih nastupa koji su obilježili njegovu 2016. godinu, definitivno bio s Hernanom Cattaneom u DEPO Magacinu, prvog dana 2016. godine. Godina mu je zbilja otišla u tom smjeru, jer osim brojnih uspješnih izdanja koja je imao te između lokalnih nastupa u Crnoj Gori i Srbiji, nastupio je i sa Sister Bliss na prošlogodišnjem Seadance Festivalu, u The End klubu u Novom Sadu, na adi Bojani s Guy Mantzurom te nedavni s legendarnim Dave Seamanom u kotorskom klubu Maximus, gdje je kao kod kuće.

AudioStormu je 2016. evidentno bila naklonjena, a mi mislimo da ćemo u 2017. vidjeti puni potencijal 'crnogorske progressive oluje'. Možda bismo bacili i okladu, al' nam to nije praksa.

Bonaca

Petar Šuškić aka Bonaca je hrvatski producent rodom iz Pule, a s bazom u Stockholmu. Bio je uistinu vrijedan protekle godine,a iako fizički nije prisutan često na regionalnoj sceni, njegova glazba definitivno jest, pa su njegove produkcije zapele za uho i Petru Dundovu, koji je protekle godine remiksirao naslovnu traku Bonacinog 'Our Story' EP-a. Izdanje je izašlo preko Reworck etikete, a traka 'Nada" je završila na prvom mjestu 'Must Hear progressive house' charta u srpnju, dok je 'Our Story' u listopadu imala isti uspjeh. Niz se nastavio i u prosincu, kada je njegov remiks Frameworka, 'Chimes', završio na sedmom mjestu već spomenutog charta.

Uz to što je i jedan od šefova vlastitog One Of A Kind labela, koji vodi s beogradskim producentom Jelly For The Babies, Bonacin nastavak plovidbe u deep i progressive vodama izgleda obećavajuće i u 2017. godini.

Nakon što je prošle godine predstavio svoje dvije trake, 'Adriatica' i 'Forgotten Language', koja je uvrštena i u tjednu top 10 listu internacionalnog Proton radija, Bonaca je imao niz solidnih izdanja, od kojih su neka 'The Remixes EP' za Making You Dance label, preko kojeg mu je u electronica žanru na 'Various Artists' kompilaciji izašao i singl 'Wish' za koji smo imali premijeru.

Uz to što je potpisao za ROMB Records iz Stockholma, preko kojeg mu na vinil kompilaciji uskoro izlazi techno izdanje, Bonaca za 2017.godinu već ima dogovorene gigove u Danskoj, Grčkoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Dubaiju, kao i cijeli niz nastupa po Švedskoj. Iako je u 2017. odlučio zaploviti i vodama techno produkcije, posvetit će se slaganju live acta u svojoj, progressive varijanti, no svakako očekujte nove bangere orijentirane prvenstveno na plesni podij.

Bonaca će se pojaviti uskoro i kao dio Balance evenata u Hrvatskoj, a sve ovo, definitivno je indikator kako bi 2017. mogla uistinu biti njegova godina. Mi mu želimo mirno more s olujnim nastupima i kvalitetnim kompasom. Producent kojeg valja imati na oku, i uhu!

Ispod poslušajte 'Our Story' original i remiks Petra Dundova.

Depth Perception

Beogradski duo kojeg čine Goran Starčević i Andrija Antić, susreo se 2015. godine i odmah se posvetio predanom studijskom radu. Obojica imaju svoje projekte i rezidenture, no u Depth Perceptionu, sve su se kockice posložile te iako nisu dugo na sceni s ovim projektom, njihov zvuk inspiriran berlinskim i koketiranje s više glazbenih pravaca, već osvaja klubove u regiji.

"Mi živimo za muziku i isključivo ljubav prema istoj prenosimo ljudima", moto je beogradskog dua koji isporučuje glazbu s puno jakog i toplog bassa s minimal grooveom, a kombinacija perkusija, etno motiva i vokala, ono je što je karakteristično za njihova izdanja.

Pored nekoliko izdanja koja su izašla na etiketama kao što su Safe Music, The Purr i druge, u najavi su izdanja koja su već isprobana na plesnim podijima, a Depth su prošle godine rasprodali izdanja u startu. Njihovo posljednje izdanje, 'Narrowness', koje je izašlo preko Tesla Records labela, možete poslušati ovdje.

Vrhunska produkcija i poseban zvuk smjestili su Depth Perception na listu umjetnika kojima će 2017., uvjereni smo, biti prilično blagonaklona, a tome u prilog idu i već potpisana dva nova izdanja: jedno za Blacksoul Music, a drugo za Fukai Music (Ramon Tapia, Djuma Soundsystem, Aki Bergen). Jako fino za sam početak godine, a nedavno ste ih mogli poslušati u beogradskom KPTM-u za doček Nove godine, ali i 14. siječnja, kada su u organizaciji Space Motiona doveli Mattiu Pompea (Sincopat).

Samo naprijed Depth Perception!

Forest People

Dragan Lakić aka Forest People je bosanskohercegovački DJ i producent čija je karijera započela prije 10 godina, kad je instalirao Reason i počeo sastavljati prve beatove. Kroz to vrijeme postao je važna figura na BiH techno sceni, no mi ga u 2017. vidimo kako izlazi iz dosadašnjih okvira. Zašto? Ne samo zbog niza izdanja za etikete kao što su Planet Rhytm, Flash Recordings, Driving Forces, Tic Tac Toe, Credo, Green Fetish, Arts već i zbog njegovih setova koji vas jednostavno odnesu, pa vrate.

Forest People nam je na radaru zbog mnogih stvari, uključujući i novi projekt, Olēka, koji je pokrenuo i s kojim radi tvrđi, industrial zvuk s puno distorzija i živih zvukova. Za manje od godinu dana, s njim je uspio potpisati i nekoliko digitalnih i vinil izdanja, za Genesa Records, Power Vacuum, Planet Rhythm, Newrhythmic, Darkfloor, Konstruktiv. Posljednje Forest People izdanje izašlo je preko Genesa Records, koji vodi Nikola Grebović aka Scalameriya, a radi se o duplom VA vinil izdanju s artistima kao što su Perc, VSK, Scalameriya, Blush Response, Kastil.

Njegova izdanja već su dobila podršku od velikih faca, kao što su Green Velvet, Dave Clarke, Speedy J, Richie Hawtin i mnogi drugi, a nastupi na Moondance Festivalu u Trogiru prošle godine te onaj u kultnom Tresoru, svakako su, između ostalog, pokazatelji da je 2017. godina u kojoj će njegov mračan, prljav i dubok sound doći do izražaja više nego ikad prije.

Homeboy

Marko Pelaić aka Homeboy hrvatski je producent čiji je glazbeni put započeo produkcijom u akustičnom drum'n'bass bendu Bilk. Na sceni je od 2006. godine, kada je njegov moniker Homeboy preuzeo Markovu glazbenu osobnost te mu dozvolio da se fokusira na zaraznu, zaigranu i plesnu glazbu koju od tada stvara.

Homeboy je od samih početaka bio posvećen stvaranju vlastitog potpisa i zvuka, na koji ogroman utjecaj ima house glazba, što mu sada, kada ga ima, ostavlja puno prostora da na razne načine eksperimentira sa svojim zvukom. Kvalitetu koju ovaj producent isporučuje i koju je izgradio, prepoznale su etikete kao što Speak Recordings, Hypercolour, Burek, a Marko je s Janis i Oliver Achatzom pokrenuo i vlastiti label, House Is OK.

Nedavna izdanja za House Is OK, kao što je 'Kaprije' EP te posljednji EP koji je izdao, znakovitog naziva 'Home Is Where Homeboy Is', materijal su kojim Homeboy ide čvrsto naprijed.

Uz česte nastupe u klubovima kao što su Masters, Sirup, kao i regionalni klubovi, Homeboy se preselio nedavno u Berlin, gdje također bilježi uspješne nastupe, a vjerujemo kako ovaj posljednji korak, je samo početak onoga što nam Homeboy ima za ponuditi u budućnosti.

John Belk

Matija Sokić aka John Belk, DJ i producent iz Beograda već je dugo na sceni, no tek odnedavno pod John Belk aliasom. Tijekom svoje karijere DJ-a i producenta promijenio je nekoliko aliasa, kao što su John Jogurt, ali i D0ne2v2wR. 2001. godina je bila kad je kupio prvi gramofon, sempler i miksetu, a pod John Belk aliasom nastupao je u gotovo svim relevantnim beogradskim klubovima. U njegovim setovima možete čuti širi raspon žanrova, no uglavnom se radi o technu, houseu i electronici.

Do sada je imao izdanja za etikete kao što su Knee Deep In Sound, Bedrock i Get Physical, a zapaženija izdanja izbacio je u obliku remiksa Majesty, 'The Beat' te 'Burger Life' za Blue Dye. No, 2017. će, po svemu sudeći biti njegova godina. Ono što nam je otkrio je planirani EP za Knee Deep In Sound, a započeo je i jedan projekt s prijateljem na kojem možemo očekivati čak 15 izdanja u 2017. godini.

Osim toga, prošle je godine započeo suradnju s Dušanom Strajnićem, pjevačem Stray Dog benda, s kojim je napravio EP, koji čeka na izdanje. Znatiželjni smo kako zvuči novi materijal, osobito zato jer su krenuli i s radom na još jednom, drugačijem konceptu, koji će biti Live.

Osim obećavajućih izdanja, John Belk je imao zapažene nastupe na Exit Dance Areni, Raveolutionu gdje je nastupao uz Nastiu i Traumera. Za njega je to bio prijeloman nastup jer je nakon njega, poslije 10 godina prestao koristiti laptop. Uz to, nastupao je i na dnevnim partyjima u beogradskom KPTM-u i na After posle Art Departmenta u klubu The Tube.

Što reći nakon ovoliko pozitivnih noviteta od Belka, nego da će 2017. definitivno biti njegova godina.

Reblok

Goran Paradjina aka Reblok rođen je u Splitu, a trenutna baza mu je u Novom Sadu. Izdavao je za etikete kao što su prestižna Suara, Definitive, Beef, a posljednje izdanje mu se nalazi na Witty Tunes etiketi.

Njegov glavni glazbeni cilj svodi se na brisanje granica između žanrova, a njegov glazbeni put započeo je s DJ-ingom, što nije dugo držalo njegov fokus, pa je odlučio prevesti svoje ideje u svoje vlastite produkcije. Utjecaji na njegovu glazbu najviše dolaze iz house i new wave zvuka, a njegov prvi važan gig bio je na Exit festivalu.

'Centerfold' EP za Audiophile Deep, 'Hot Alley' EP za Witty Tunes, 'Octagon' za Twisted Fusion s podrškom od Nathana Baratta i Sam Divine, 'All The Way' i 'Decadent' za Flashmob Records, samo su neka od odličnih izdanja koja je Reblok isporučio nedavno, a ova dva posljednja za Flashmob, već su podržali umjetnici kao što su Nic Fanciulli, Sante, Steve Lawler, Wally Lopez.

Singl 'Jel Me Varas' s 'Hot Alley' EP-a, bio je i naš izbor na listi najboljih regionalnih izdanja za studeni prošle godine, a njegov repetativni house fino nas je poljuljao u stolcima. Čeka ga izdanje i za Hippie Records. U svakom slučaju, umjetnik kojeg treba držati na oku.

Reblok je, osim nastupa po regiji, u protekloj godini zabilježio i turneju po Meksiku, Beef Records Showcase u Pragu, a samo nam ostaje pričekati što nam sprema za 2017. godinu. Znamo da je dobro, to nam je dovoljno.

Load the next article
Loading...
Loading...