Search Menu
Home Latest News Menu
Foto Report

Recenzija: Dirty Warehouse Ploče miriše na još!

Pokradeni za sat, želimo još puno sati u šporkom skladištu

  • Mixmag Adria
  • 28 March 2018

Kada bismo stali i razmislili koji grad u Hrvatskoj ima najviše potencijala za industrijski, znojni, warehouse rave, nekoliko bi nam ih palo na pamet, no nakon proteklog vikenda, bez puno razmišljanja - definitivno Ploče. Možda bi netko pomislio kako je to premali grad da bi se okupilo dovoljno publike za veliki warehouse party, no opet krivo, opet iznenađenje.

U Pločama uistinu ima lokaliteta ostalih iz vremena Jugoslavije, kada je taj grad bio važno vojno i lučko središte južnog dijela bivše države, a ostaci nekad korištenih prostora, danas stvaraju savršene 'settinge' i ugođaje privlačne rejverima.

Tako su se YOUniverse Division i Jolly Joke odlučili pružiti publici jedinstven doživljaj te velikim trudom preobrazili staru Tehničku radionicu Ploče u warehouse party prostor, kojeg se ni berlinsko podzemlje ne bi posramilo. Iako smo ih posjetili nekoliko puta za vrijeme pripreme i trajanja radova, ono što nas je dočekalo protekle subote, najugodnije nas je iznenadilo te smo shvatili da je pred nama jedna fenomenalna noć, prepuna odlične glazbe, dobrih vibracija te prijatelja pristiglih iz okolnih mjesta i gradova.

I bili smo u pravu. Više nego što smo mislili da jesmo.

Dirty Warehouse bio je dupkom pun i prije ponoći, a Jolly Joke je sipao techno po okupljenima, određujući tako smjer noći, koja nas je odvela na put bez povratka i bez zaustavljanja.

Edy C., koji je kroz Project Vojarnu nedavno Šibenčanima predstavio fenomenalnog Gary Becka, spremno je preuzeo i pokazao kako se u 'warehouse' ugođaju osjeća kao kod kuće. Šef Decoded Recordsa isprobao je i neke nove svoje produkcije te se prije izdavanja materijala, uvjerio da dobro rade na flooru.


A onda je došlo vrijeme za beskompromisnog Pera Fullhousea u Skeptik varijanti, stvorenoj upravo za ovakve prostore. Pločanski zet tako je isporučio set u kojem je vješto izbalansirao omiljene mu trake s prostorom i vibrom te tako stvorio savršenu, uzavrelu atmosferu za headlinera Alexandra Kowalskog, s kojim smo porazgovarali prije samog eventa te koji nam je dostavio i svježi, ekskluzivni mix.

Ranih 90-ih Kowalski je uhvatio vjetar prvih techno izdanja koja su pronašla put iz Detroita, a ubrzo nakon toga nastupao je već u legendarnom Tresoru, na čijem je labelu izdao i svoja prva izdanja pod pseudonimom DisX3. Svoju ljubav prema sofisticiranim bas linijama, dubokim beatovima i izazovnim aranžmanima, pokazao je u Pločama, a svoju reputaciju koju je počeo graditi prije više od 20 godina, definitivno opravdao. Dijelić seta možete čuti i vidjeti u Live videu koji smo snimili.

A onda je došlo vrijeme za završni set, onaj DJ Jocka, koji je jednostavno nepogriješiv kada se radi o zatvaranju partyja.

Vidjeli smo to u puno situacija, kao i na prošlogodišnjem Adriatic Perception Festivalu, kada je s Jolly Jokeom u b2b setu zatvorio festival. No, ako bolje promislimo i prisjetimo se njegovog warm-upa za Moniku Kruse na Future Scope eventu, nije ni važno u kojem se slotu nalazio DJ Jock, jer Stipe uvijek isporuči doživljaj.


Tako je bilo i ovog puta, osim što nas je vrijeme pokralo. Prelazak na ljetno računanje vremena oduzeo je dragocjeni sat ovog 'warehouse' partyja, ali neka je, jer sada od Jollya možemo zahtjevati novi party što prije, a kako se čini, u tome nismo ni najmanje usamljeni. Publika pristigla iz Dubrovnika, Splita, Makarske, Šibenika, pa i iz BiH želi još 'Dirty Warehousea' i to su jasno dali do znanja.

Vidimo se u 'šporkom skladištu' i prije nego što mislite da hoćemo!

Next Page
Loading...
Loading...