Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Komadić raja: izložba fotografija slavi zlatno doba disca u New Yorku

Glitterbox predstavlja izložbu fotografija plodnog umjetnika iz 70-ih Billa Bernsteina

  • Mixmag | FOTO: BILL BERNSTEIN
  • 12 April 2022

Početkom 1970-ih, nešto posebno se rađalo u noćnom životu New Yorka. Novi zvukovi disca proželi su soul i funk scenu i došli do publike željne veselja. Do kraja desetljeća, disco je osvojio neke od najpoznatijih noćnih klubova do sada: Studio 54, Paradise Garage i Better Days.

Fotograf Bill Bernstein pomogao je obilježiti te uspješne slavne dane rođenja disca. Zahvaćajući srž svakog popularnog plesnog podija u New Yorku, Bernsteinov rad slavi pionire, partijanere i veličanstvena mjesta koja postoje u sjećanju na New York 70-ih.

Bill Bernstein se udružio s pod-etiketom Defecteda, Glitterboxom, kako bi ugostio izložbu na kojoj će biti prikazane najupečatljivije fotografije iz njegove kolekcije. Od 19. do 29. travnja, Last Dance otvara se u Defected HQ u istočnom Londonu i posvetit će veliku pozornost subkulturama njujorških plesnih podija, kao i slaviti nasljeđe scene.

“Postoji očita veza između filozofije Glitterboxa i kreativnog, čarobnog i inkluzivnog duha New Yorka 70-ih. Potpisano posebno izdanje moje knjige 'Last Dance' bit će dostupno posjetiteljima i istinski je dokument o sceni koja je ujedinila mnoge”, rekao je Bernstein o izložbi.

Kurator izložbe je David Hill Gallery, a poznato je i da će sadržavati Q&A s fotografom te virtualni obilazak. “Bill Bernstein je donio svjesnu odluku da snimi cijeli teatar koji je evoluirao kroz te slavne njujorške zabave. Plesni podij je bio duša ovih klubova - arene fantastične borbe, gdje su i oni slavni i oni marginalizirani osjetili slobodu da zablistaju”, rekao je Simon Dunmore iz Defecteda.

Izložba Glitterbox Presents Last Dance otvara se 19. travnja. Više o tome saznajte OVDJE a u nastavku pogledajte neke od fotografija.

Next Page
Loading...
Loading...