Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

DJ godine: The Black Madonna

Proveli smo vikend s najboljim selektorom 2016.

  • Mixmag Adria
  • 24 December 2016

Mixmag DJ godine nije samo fantastična, eklektična selektorica, sposobna da digne plesni podij do euforije, ona je sila pozitive i promjene u vremenu kada nam to treba više nego ikada.

Što se tiče rođendanskih poklona, oni dolaze, a ulov Black Madonne ne izgleda uopće loše. Već pet minuta je u svom setu, u liverpulskom Invisible Wind Factory, a sat vremena u 39. rođendanu.

Možete reći da su fanovi Black Madonne demonstrativni, ali i ona je . Bilo da radi piruete sladunjavog disca ili da ponire ekipu na plesnom podiju u 5 sati ujutro s 'Pump Up the Jam', Marea Stamper može pretvoriti većinu rezigniranih agnostika od 1 sat iza ponoći u vjernike do vremena zatvaranja kluba.

No, dok je pleše traži repete rođendanske torte iz Mixmagovog backstagea, ona zna svoje granice. "To je posljednja godina mojih prljavih tridesetih godina", kaže ona te mudro odbija slavljeničku bocu burbona. "Ne morate završiti svaki rođendan s ispovraćanim cipelama."

Black Madonna: Ako je itko spasio dance kulturu od "povraćanja po cipelama" onda je to ona. odjednom ambasadorica, mješalica i glavna autsajderica, uzdigla se od ruba zaborava do pozitivne i moćne sile elektroničke glazbe u 2016.godini.

Triangulirajući zlatnu sredinu između techno, disco i house, Marea crpi fond od 50 godina plesne glazbe i njezinih izvornih poruka jedinstva i radikalizma - i na kraju stvoriti DJ set za danas.

I više ne možemo. Ovo ljeto smo vidjeli kako je osvojila sve, od Dekmantela do DC 10. Njezin auditorij je postajao sve veći uspostavljen njezinim maratonskim setovima u Panorama baru, zemljotresni Boiler room i izdanje za Home Taping , Is Killing Music, Stripped & Chewed and Argot. Sada, nakon što se prašina spustila od pobjeda u 2016. godini, evo jedne vječne istine: elektronička glazba je bolja s njom.

Dok smo se vozili na posljednji vikend naporne europske turneje primijetili smo njezinu toplinu i smisao za humor. Ona tvrdi da su joj ove osobine pomogle u uspjehu.

Marea je inverzija neemotivnih tehno tipova, ona je emotivna, artikulirajuća i majčinski nastrojena. "Znaš, postoji i malo mame u tome. Totalno! "Ali, ako je ona mama plesne glazbe, onda je ona jedna čudna, odlučna, ali ipak cool mama. Odjevena u crnu vestu, sa svojim tetovažama i kratkom izblajhanom kosom, ne spada u grupu formalno odjevenih ljudi koji se upravo motaju po lobiju hotela.

Također je halapljiv čitač i katolik – njen alias odnosi se na jednu od najstarijih europskih ikona, opisujući Mariju s mračnim značajkama, napravljenu od tamnog drva ili kamena, potamnjelih dimom svijeće: simbol spiritualnosti i ženstvenosti.

Next Page »
Loading...
Loading...