Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

DJ Jock: "Vikendom sam trebao učiti, a ja bi išao svirat pa bi učio u busu i vraćao se na faks..."

Čekaju ga nova izdanja uoči bukirane ljetne sezone

  • Roberta Novosel
  • 3 June 2019

Splitski DJ Jock, odnosno Stipe Škokić, ljubav prema glazbi otkrio je još u ranoj dobi, pa već sa 17 godina postaje rezident u Pineta Beach Baru. Ubrzo potpisuje za etiketu Pornographic Records čiji je vlasnik jedan od njegovih najdražih DJ-eva Cristian Varela čiju je ploču prvu kupio. Osim što mu se ostvarila želja za suradnjom s Cristianom Varelom, istoga je i izdvojio kao DJ-a sa kojim bi volio odraditi B2B nastup. No, mladi Stipe ne staje samo na tome pa tako svoj EP Raw Love izdaje na Carl Coxovoj etiketi Intec Records. Nakon toga vjerujemo da znate da su uslijedila brojna izdanja na mnogim respektabilnim labelovima.

Prije samoga zatvaranja Sea Star Festivala, gdje je svirao na Nautilus Areni, uzbuđeno je izjavio kako očekuje da će biti pravi šou. I, bio je - odradio je to sa stilom odvrtivši, među ostalim, i „Clap Your Hands“ od Ramira Lopeza i Coyua te old school acid traku Emmanuela Topa „Acid Phase“ što je posebno razveselilo okupljene na podiju. Za njega nema odmora pa je tako odmah nakon nastupa na Sea Staru izdao novi remix za pjesmu Prologue od AM:PM-a.

A treba napomenuti da je uz razvijanje karijere DJ-a paralelno i studirao. Kaže, nije bilo lako…

DJ Jock: "Najteže mi je bilo to što bi vikendom trebao učiti, a ja bi išao svirat pa bi učio u busu i vraćao se onda na faks. Nemam pojma kako sam uspio, ali prošlo je."

m: Tvoja traka „Tunel“ koja je izdana za Carl Coxovu etiketu iskorištena je za službeni Time Warpa. Kako je došlo do te suradnje?

DJ Jock: Da ti budem iskren, ja sam to vidio tek kad je izašlo na Facebooku jer su mi ovi iz labela zaboravili javiti. Vidio sam najavu za Time Warp i da je tu moja pjesma. Rekli su mi da su je uzeli za dva videa, tako nekako… Ne mogu se točno sjetiti, al’ bio je to šou totalni.

m: Osim što su tvoj talent prepoznala velika imena, dobio si i nagradu Ambasadora za najboljeg DJ-a. Koliko ti znače takva priznanja?

DJ Jock: Pa znače, pogotovo jer je glasala struka, odnosno DJ-evi koji su svirali kad sam ja imao valjda dvije ili tri godine. Tako da, ako oni to kažu, to puno znači!

m: Izmjenjivao si pult sa velikim imenima poput Ben Klocka, Cristiana Varele, ima li neki izvođač sa kojim bi volio odraditi back to back?

DJ Jock: Možda Sasha jer mi je on najdraži DJ. Možda i Varela… ima ih puno.

m: Osim što se baviš DJ-ingom, začetnik si i Roots večeri. Koliko ti pomaže u karijeri to što se baviš i organizacijom partija?

DJ Jock: Pomaže, da, ali te partije radim svega dva, tri puta godišnje jer mi to oduzima dosta vremena pa onda ne mogu raditi muziku. Za party trebaš ići na svirke, nabavljati papirologiju da bi sve bilo legalno… Dosta me to iscrpi, zato ih i radimo samo par puta godišnje, pa onda bukiram uvijek i neka konkretna imena.

m: Kakvi su ti planovi za ljeto?

DJ Jock: Evo već mi je skoro cijelo ljeto bukirano. Bit ću svugdje, početkom šestoga mjeseca idem u Amsterdam, kasnije na neke festivale u Hrvatskoj, pa nešto u Crnoj Gori… Ima posla, vikendima ali i preko tjedna sigurno. Ne mogu niti sve zapamtiti, sreća pa sam zapisao…hahaha.

Load the next article
Loading...
Loading...