Search Menu
Home Latest News Menu
Blog

DJ pod krinkom: Hodajući po rubu između cool i komercijalnog

"Stvar je u tome što cool nije zabavno!"

  • Mixmag Adria
  • 4 February 2018
« Read this article from the beginning

Oba kraja su smiješna, svaki na svoj način; i prirodno, ideal leži negdje u sredini, između ova dva ekstrema. Biti zarobljen u ijednom je jednako bolno. Pravi DJ treba biti pripremljen suočiti se s ekstremima, i svime između. U svakoj profesionalnoj situaciji morate pitati: koja je moja funkcija ovdje? Amateri DJ-ing vide jednoobrazno. Za njih postoji samo jedna postavka, a to je ona da rade što žele, bez obzira na sve. No, profesionalci koji se bave DJ-ingom imaju puno tipova set-upa, obično nemaju pojma u što ulaze, sve dok ih se ne gurne na stage dok njihovu zbunjenost prikrivaju laseri.

Nedavno sam bio bukiran kao podrška bolno popularnoj mega zvijezdi. Veliki klub je imao program line-upa s raznoraznim stilovima. Glavni tip je bio popularno eklektičan, kako i ja volim puštati kada mogu. Podrška je puštala sva cool sranja koja ja inače puštam. Odlučio sam reći menadžmentu da ću onda ja puštati neke pop raritete 80-ih, jer iskreno, koja je poanta pokušavati se natjecati sa svojim kolegama na istom mjestu: Ukratko, odlično sam se zabavio, a zabavili su se i svi ostali.

No onda, sljedećeg tjedna, počelo je neizbježno sranje. Pričalo se da sam bio 'ljigav'. Bože! Da sam imao novčić svakog puta kada je netko rekao da sam bio ljigav, u situaciji u kojoj je dio publike stariji DJ-evi, koji su čuli sve i nisu plesali, a ostatku se sviđali...pa, imao bih gotovo tri dolara.

Next Page »
Loading...
Loading...