Search Menu
Home Latest News Menu
Blog

DJ pod krinkom: "Pazite se ostalih DJ-eva, neki će reći ili učiniti bilo što kako bi zauzeli vaše mjesto!"

Top savjeti našeg tajnog selektora

  • Mixmag Adria
  • 25 November 2018

Dragi DJ-u pod krinkom, sada kada sam osigurao sebi odličan gig, koji su trikovi, savjeti i tehnike da se takvi bukinzi i nastave? DT

Teško pitanje! No, zanimljivo. U nekim slučajevima posve uzaludni. Potrošio sam mnogo godina čudeći se i pitajući se što sam dovraga krivo činio, da bih godinama nakon otkrio da ti promotori imaju striktnu politiku nebukiranja istog DJ-a dva puta. To je uobičajenije nego što mislite, osobito u današnjem vremenu hiper življenja. Jednom sam nastupao u važnom klubu na sjeveru Engleske, došavši tamo nakon jake sezone na Ibizi, a klub je bio pretrpan istim klincima koji su me slušali i na otoku. Rulja je uzvikivala moje ime i bio sam uvjeren kako ću smjesta postati rezident DJ. Iz tog kluba više mi se nisu javili. Na određenom nivou počinje se više raditi o čistom poslu i jako ima veze kako ćete se gibati kroz taj posao - ili oni koji vas predstavljaju. Rijetko to ima veze s glazbom koju puštate.

To mi se dogodilo više no jednom. Da sam konačno dobio gig u klubu iz snova, pa potom otkrio da promotor uopće nije na tom partyu. Kasnije sam otkrio i da je šef pitao rezidenta kakav sam bio, a da je taj drugi DJ bio više ekonomičan nego realan s istinom o brojkama na plesnom podiju i općenitim zadovoljstvom publike. Jedan drugi put sam izgubio rezidenciju kada je ljubomorni mladi DJ rekao šefu da sam napravio / rekao nešto potpuno imaginarno. Pazite se ostalih DJ-eva, neki će reći ili učiniti bilo što kako bi zauzeli vaše mjesto.

Na neki način, odgovor na gore postavljeno pitanje....ono govori kako biti zapamćen. No zapamćen po onome što je vrlo, vrlo važno. Primjerice, određeni klub uvijek o noći govori blago uvrijeđenim tonom! Navodno sam pojeo 22 ecstasya i uspio završiti set. Ponavljaju priču dosta često, no i dalje me, što je čudno, ne bukiraju. Još jedan vrlo vrlo mračan i cool klub govori o tome kako sam razvalio njihov godišnji event otmjenih haljina (nisam bio u otmjenoj haljini) - no kada pričaju tu priču uvijek zaborave moje ime ili me bukirati ponovno.

Next Page »
Loading...
Loading...