Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

DJ pod krinkom: "Pravi DJ dobro selektira i dobro miksa!"

Naš misteriozni DJ nastavlja s vodičem do DJ uspjeha

  • Mixmag Adria
  • 14 October 2017

Znate kako znate da ste DJ? Sanjate o tome. Svi imaju anksiozne snove; u mojima sve ode u krivom smjeru. Nastupam i ne mogu naći traku koju tražim dok ona koja svira curi. Ili netko slučajno isključi kabel i publika misli da sam ja. To su kombinacije stvari koje su se ustvari dogodile, no uvećane tisuću puta strahom. Neki psiholog bi mogao još toga reći, no shvaćate što želim reći.

Strah je normalna stvar kad imate posla s masom ljudi. Strah od pogreške nema smisla. Svakako će se pogreška dogoditi. Nikad neću zaboraviti kada je slavna DJ-ica nastupala i kada sam svojim očima vidio lika kako se spotiče o glavni kabel za napajanje na Space parkingu i kada se sve zamračilo. Nekoliko dana kasnije, publikacija koja je rival Mixmagu objavljivala je pisma ljutih pojedinaca koji su govorili o njezinoj 'pogrešci' te kako žene ne treba puštati blizu kabela, jer njihove vagine sve polome.

Ne živite u strahu. Ako ste uplašeni od lošeg miksa, bit ćete uplašeni selektor. Onaj jedan posto publike koji primjećuje stvari, vidjet će da nešto ne valja s vama. Morate shvatiti da će uvijek postojati mržnja. Ustvari, mržnjom se u show biznisu vode više nego ljubavlju. Ako se počnete raspravljati s hejterima, neće proći dugo i zarazit će vas svojom negativnošću. Budite zen. Ignorirajte ih. To zbilja, zbilja mrze. Ako ste slučajno fulali u miksu, nema razloga da ostatak seta ne bude odličan. DJ koji nastupa uživo ima više zajedničkog s radijom, neko snimanjem. To je nešto što se pomiče naprijed, a pogreške su izgubljene u vremenu. Ostavite to i nastavite dalje. Ionako nitko neće upamtiti osim hejtera. Ostavite im to poput poklona.

Pogreške su ok. Ustvari biste trebali biti vrlo sumnjičavi ako ih nema uopće. Vidite te bangere, videe i topove konfeta? Ne možete tako sinkronizirati zvuk ako je glazba DJ-a live. To je jasan znak varanja, ako se miks bez mane miješa sa spektaklom. Pogreške su znak stvarnosti. Nemojte ih se bojati.

Next Page »
Loading...
Loading...