Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Eats Everything: 10 ikonskih trenutaka

Sve što možete pojesti

  • Mixmag Adria
  • 19 September 2017

On je šampion klupske scene, bristolski princ rođen za DJ pult, momak koji uvijek traži dobru zabavu. Prepun je zagrljaja, urnebesnih uvreda i vrhunskih traka. Njegovo ime je Dan Pearce, no znate ga kao East Everythinga, poznatog internacionalnog party pokretača, u najčišćem obliku, baš onakvom kakav bi DJ trebao biti. Njegovo raketno uzlijetanje u status legende može zahvaliti svojim vještinama za pultom, ogromnom osobnošću i sklonost velikom zvuku.

S Eats Everythingom je uvijek špica, i zato ga volimo.

Eats Everything i njegov ulazak na "velika vrata"

Nakon mnogo godina nastupanja u klubovima i radeći na probijanju na scenu, napokon je to uspio masivnim debijem u 2011. Traka je prikladno nazvana 'Entrance Song', fuzija odjekivajućih vokala i odskakujuće, reflektivne perkusije koju su zgrabili Catz N Dogz za svoj Pets Recordings. Nakon izdavanja, traka se pronašla u setovima velikana poput Seth Troxler, Carl Cox i Jamie Jones. Claude Von Stroke je kasnije priznao da je dobio demo te trake i da je požalio što ju nije prvi potpisao. Zbog 'Entrance Song' klupska scena je žudila za još toga od "novopridošlog" Eats Everythinga.

Eats se pridružuje Dirtybird ekipi

Kako je njegovo prvo izdanje zapelo za oko Claude Von Strokea, gazda Dirtybirda nije trošio vrijeme te je potpisao njegov sljedeći rad. 'The Size' i 'Tric Trac' su dokazale da su opasni bass bangeri koji su tresli podije do srži. Pearce je propisno predstavljen u Dirtybird obitelj, postajući jedan od ključnih igrača na etiketi, dijeleći čak naslovnicu Mixmaga s Claude Von Strokeom i Justin Martinom iz aprila 2013.

Epski B2B set u trajanju od 9 sati s Claude Von Strokeom

Nastavno na njegovo "bro" druženje s Vonstrokeom, Eats je putovao s kraljem do Ibize kako bi sudjelovao u malom sessionu usred dana za grupu od 40 ljudi u Sandsu. Ono što je krenulo kao malo okupljanje pretvorilo se u epski devetosatni B2B, ekipa je bila sve luđa sa svakom nadolazećom trakom i kraj seta mu je bio jedan od najzapamčenijih nastupa. Stvari su postale toliko divlje na kraju da je promotor kluba rekao kako u deset godina na na bijelom otoku nije vidio tako organsko nevjerojatan party.

Pokretanje XOYO rezidencije u Londonu

Bila je 2014. Klub je bio legendarni londonski XOYO. Novi serijal kluba bila je tromjesečna rezidencija najboljih svjetskih DJ-eva, a Eats im je bio velika inauguracija. Pearce je preuzimao plesni podij svake subote 12 tjedana za redom, prvi odabran od vlasnika kluba, zbog njegovog eklektičnog stila, reputacije odličnog DJ-a koji može konstantno održavati energiju.

Elrow unajmljuje Eats Everythinga za najluđi party na svijetu

Prije četiri godine Eats je bio na Ibizi sa svojim menadžerom kad su čuli da ga novi party serijal Elrow želi bukirati za nastup. Ono što je slijedilo bio je početak jednog od najpoznatijjeg događaja na svijetu, ludnici prepunoj šarenih likova, na kojem se slavi izražavanje, a nastupaju najbolji internacionalni DJ-evi. Elrow je ubrzo naznačen kao jedan od najluđih, najglasnijih, najspaljenijih okupljanja s Eats Everytingom na vodećoj poziciji. Proglašen je jednim od najplodnijih imena brenda, nastupajući kao headliner na nebrojenim globalnim showcaseovima, sa zalihom konfeti topova, tisućama napuhanih igračaka i neon dekorom.

Zauzeo se za njemu bitne stvari

U svijetu gdje su artisti rastrgnuti u komadiće zbog širenja svojih mišljenja, Eats Everything se nikad nije bojao reći ono što mu je na umu. Podijelio je mišljenje o tome na koje artiste treba paziti, klupskoj kulturi i politici konzumacije droge te o trenutnom takozvanom "seronji" dana. Skidamo kapu čovjeku koji je izgovorio ove stvari: "Klabing ni približno nije inkluzivan kao nekad", "Idioti plješću na svaku novu iPhone mogućnost"...i "Ja sam direktor svojeg kurca, jaja i šupka". Reci što te muči Eats!

Slavite J.E.S.U.S.-a

2014. je bila godina kad je plesna glazba bila blagoslovljena supergrupom super likova J.E.S.u.S. Spojila je nevaljalce Jackmastera, Eats Everythinga, Skreama i Seth Troxlera, B2B ekipa iz snova je grantirala da će birati sam najbolje trake uz DJ čarobnjaštvo i solidnu količinu nestašluka.

Legendarni Boiler Room set u lokalnom bristolskom fish n' chips restoranu

Pearce je bristolski dečko u srcu, i nikad ne propušta trenutak biti ponosan time. 2015. gradska ikona je organizirala dvosatni Boiler Room set u svojem lokalnom Fish N Chips restoranu uz izdanje kopilacije na 2 CD-a, 'Fries With That' na Hypercolour etiketi. Bilo je to pravo slavlje s dekovima postavljenim ispred izloga sa hranom, brdom fanova stisnutim u malom restoranu. Od početka do kraja svirali su bangeri jedan za drugim, a energija frajera koji jednostavno voli svoj grad bila je na vrhuncu.

Pokretanje vlastite etikete Edible Records

2015., Eats je napokon pokrenuo svoju etiketu s Nick Harrisom imena Edible Records. Dugoočekivano od ekspertnog selektora čiji je ukus u funky, energični house i bass mu donio debitantsko izdanje producenta iz Cornwalla, Lord Leoparda. Etiketa smještena u Bristolu, tek u ranim počecima, već je imala strogi serijal mikseva nazvan 'Podible', live setovi pod 'edible bEats' i katalog s imenima kao Jasper James, De La Swing i Lauren Lane.

Pripremite se za "Flash"

Jedan od njegovih najvećih trenutaka dogodio se prije manje od godinu dana kad ga je legenda Green Velvet zamolio da remiksira njegov ikonski banger 'Flash' za 21. godišnjicu. Edit je bio treštajuće glasna izvedba klupske himne, uvijajući njezine poznate vokale "bad little kids doing bad little things” toliko dobro, da je postala redovna traka u setovima Chris Liebinga, Carl Coxa i samog kralja Cajual etikete.

Load the next article...
Loading...
Loading...