Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Egzotika DJs: "Imamo jako sličan ukus pa si moramo slati narudžbe u inbox da ne kupujemo iste ploče"

Razgovor povodom njihovog gostovanja na Dobrom Houseu

  • Mixmag Adria
  • 28 May 2018

Egzotika DJs se sastoji od egzotičnog dvojca Denis Štefanića (Stefanic) i Marko Kalauza (Halaus) koji su u proteklih godinu dana širili su egzotične zvukove na različitim dnevnim, klupskim i festivalskim događajima.

U njihovim stilski neopterećenim setovima možete uživati u disco, funk i jazz derivacijama sa svih strana svijeta te klasičnom house zvuku kojeg redovito začine dubokim i sirovim ritmovima.

Uskoro bilježe i svoj drugi nastup na Dobrom Houseu, ovoga puta u Mastersu gdje će "izvući najegzotičnije house ploče iz svoje kolekcije".

Povodom njihovog nastupa i Dobrog House Podcasta kojeg su nedavno izbacili, s momcima smo kratko popričali.

m: Pozdrav momci, zašto baš ime Egzotika i kako je došlo do vašeg spajanja?

S: Unazad par godina počeo sam biti fasciniran house, disco, funk i soul glazbom koja potječe iz različitih zemalja diljem naše planete kao što su japanski, soviet, ex-yu disco, brazil boogie, afrobeat, house rariteti itd. S obzirom da ljudi nikada nisu čuli tako nešto htio sam pokrenuti projekt i približiti im tu glazbu. S obzirom da nekome tko cijeli život sluša engleske tekstove u pjesmama ovako nešto zvuči egzotično odabir imena za projekt bio je logičan. Nakon začetne ideje tražio sam nekog s kim bi mogao realizirati projekt i nakon što sam čuo Halausa u jednom bircu javio sam mu se s idejom i on je bio oduševljen.

m: Jel se vaši zasebni setovi kao Stefanic i Halaus drastično razlikuju od Egzotike?

E: U zadnje vrijeme Halaus više naginje klasičnom houseu 90-ih, a ja modernijem s puno jazz i disco semplova. No, čim više puštamo zajedno shvaćamo da imamo jako sličan ukus što se tiče glazbe ikad puštamo B2B nam se odlično ''stapaju'' trake. Došlo je do toga da si moramo slati narudžbe u inbox da ne kupujemo iste ploče.

m: Disco glazba i disco utjecaj je kod sva tri imena dosta zastupljen, od kud ta fasciniranost discom?

S: Kad sam počeo slušati house glazbu oduševilo me korištenje različitih funk, soul i disco semplova pa sam počeo tražiti koje su to orginalne pjesme i na kraju shvatio da i originali odlično zvuče i mogu se pustiti u klubu (kao što su se nekada i puštali).

H: Kroz svoje školske dane prošao sam kroz vjerojatno sve faze i žanrove, no otkad sam iskopao stare disco ploče iz podruma me i dalje drži ta groznica. Smatram da kod disco glazbe ima najviše interakcije među ljudima na podiju, puno emocija i visok nivo pozitivne energije i nije ni čudo da su kroz povijest najbolji partyji bili npr. u Paradise Garageu…

m: Da nikad disco i house nisu bili izmišljeni, koju biste glazbu puštali? Biste li se uopće bavili ovim poslom?

S: Soulful techno haha, vjerojatno bi puštali funk i soul. Trenutno nam ovo nije posao već hobi koji obožavamo, Halaus je još u najboljim studentskim danima a ja radim svakim danom od 8-16h.

M: Stefaniceva izdanja smo već zapratili, očekujemo li Egzotiku i u zajedničkom produkcijskom projektu?

S: Halaus još uči produkciju i revno kopa semplove za edite tako da će se zasigurno dogoditi u budućnosti zajednički projekt.

m: SF ili Fantasy?

S: Uf, fantasy ne podnosim haha.

H: Dobar SF.

m: Što definira dobar house za vas?

E: Sirove ritam mašine i bas linije sa soulful vokalom ili dobrim jazz/disco semplom.

m: Imate li neku zajedničku ili zasebnu gažu koja vas je oduševila?

E: Na prošlogodišnjem Velvet festivalu smo se odlično zabavili, bila je to prva naša gaža pred većom publikom. Ekipa je bila šarena i otvorena za različitu glazbu i to je bilo presudno za opako čaganje.

m: A neku koja je bila neizdrživa?

E: Srećom još uvijek ne.

m: Gdje Egzotika DJs možemo poslušati osim na nadolazećem Dobrom Houseu i koja je vaša poruka za ekipu koja vas dolazi slušat u Masters?

U lipnju bi trebali raditi warmup za gore spomenuti Velvet festival ali o tome kad dođe vrijeme. Za sters pripremamo mješavinu klasičnog i modernog underground house zvuka s pokojim egzotičnim izletom.

Load the next article
Loading...
Loading...