Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Ekskluzivni Mix: Lioness u sklopu DJ seta predstavlja novi EP

Štokholmska producentica Nikki Pryke pod monikerom Lioness objavljuje novi nosač zvuka koji je uvrstila u svoj DJ set

  • Mixmag Adria
  • 27 November 2018

Nikki Pryke iz Stockholma je profesionalni DJ već gotovo 15 godina, a već se cijelu dekadu bavi i glazbenom produkcijom. Nikki i njena kolegica Victoria Koulaeva zajedno vode etiketu Envelope Audio, koja upravo najavljuje novo vinilno izdanje. Radi se o EP-u 'Artresia', koji je producirala Pryke pod pseudonimom Lioness.

m: Što trebamo znati o novom vinilnom izdanju?
Kao i uvijek s izdanjima na našoj etiketi, naša je misija spojiti dva umjetnika s izrazito različitim glazbenim izražajima - primjerice nekog tko producira house s nekim čija je glazbena domena avangardna

Na A-strani uvijek originalna verzija istaknutog umjetnika, dok je na B-strani remiks drugog autora, uz još jedan dodatni, uglavnom eksperimentalni original. Cilj je svim umjetnicima koje predstavljamo dati što više slobode kreativnog izražavanja.

Novi EP predstavlja moj alias Lioness na A-strani s djelom 'Artresia' koje je temeljeno na osjećaju bespomoćnosti koji završava novom nadom.

m: Što nam možeš reći o glazbi u svom setu?

Budući da sam u zadnje vrijeme radila dosta podcastova isključivo s techno glazbom, trenutno sam više raspoložena za nešto laganiji zvuk. Prije svega, pustila sam naslovnu pjesmu s nadolazećeg izdanja na Envelope Audio, 'Artresia', kao i odličnu verziju koju je odradio Nima Khaku.

Odabrala sam naslove najboljih švedskih autora, kao što su Valdo Törnstrand s etikete Street Life Rhythm, Harald Björk koji je odradio remiks soul umjetnika Kaah, kao i djelo s vrhunskog albuma koji je nedavno objavio Patrick Richard na svojoj etiketi ROMB.

U setu su i neka eksperimentalna djela s razlomljenim ritmovima međunarodnih producenata kao što su A Sagittariun, Djrum i Skee mask. Ono što mi je super kod njihove produkcije je da se kroz njihova djela mogu čuti korijeni njihove glazbene povijesti, no s potpuno novim, zanimljivim i osobnim pristupom, što jako cijenim u suvremenog klupskoj glazbi.

Iako je set prilično intenzivnih emocija, završava u totalno pozitivnom raspoloženju.

m: Koje su razlike između tvojih DJ setova i studijskih radova?

Razlike između DJ setova i produkcije su očigledne. Za DJ pultom je navažnije pogoditi pravi trenutak, a moram priznati da tu vrstu spontanosti želim zadržati dok sam u studiju.

Ono što je zajedničko mojim DJ setovima i produkcijama je to što u oba slučaja nastojim stvoriti osjećaj soničnog putovanja. Iako često završavam na sasvim različitom mjestu od polazišta, trudim se zadržati kohezivan zvuk koji slušatelje drži u istom emotivnom svemiru. ‘Artresia’ je upravo dobar primjer onoga o čemu govorim.

Čini

mi se da je razlika između DJ setova i produkcije postala daleko

manja u proteklih nekoliko godina. Dok pripremam odabir singlova za

set, nikad ne smišljam redoslijed nastupa, već se koncentriram na

to da odvojim glazbu sličnog ugođaja ili produkcije, što mi daje

slobodu eksperimentiranja tijekom nastupa. Isto tako sam se i u

studiju naoružala opremom koja mi dozvoljava da se prepustim

improvizaciji bez previše razmišljanja o tome što radim.


m: Gdje te ljudi uskoro mogu slušati uživo?

U subotu 1. prosinca, nastupam pred publikom u Berlinu, gdje poznata trgovina vinilima OYO organizira promociju moje nove ploče.

Load the next article
Loading...
Loading...