Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Enrico Sangiuliano: "Na Sea Staru bih možda mogao isprobati nešto do sada neobjavljeno!"

Razgovarali smo sa slavnim DJ-em uoči njegovog nastupa na ovogodišnjem Sea Star festivalu

  • Roberta Novosel
  • 8 May 2019

Enrico Sangiuliano, jedan je odvodećih techno DJ-eva današnjice koji iza sebe ima najprodavaniju traku prema Beatportu, album “Biomorph” te njegov EP pod imenom “Moon Rocks” koji mu je donio svjetsku slavu.

Sa svojih 14 godina počeo je producirati glazbu kada je imao fazu stvaranja psytrance i minimal techna. Njegov put prema slavi započeo je nastupima na ilegalnim rave partijima u Italiji i izdavanjem traka za manje izdavačke kuće što ga je dovelo do suradnje sa Drumcodeom.

Povodom svog nastupa na Sea Star festivalu, koji će se održati u Umagu, od 23. do 26. svibnjau Umagu, od 23. do 26. svibnja, ispričao nam je kako je bilo nastupati na ilegalnim partijima, zašto je na njima puštao isključivo pjesme koje nije izdao te nam je otkrio kakav je njegov pogled na glazbu u budućnosti.

Razgovarala Roberta Novosel

m: Krenimo ispočetka, što te najviše inspiriralo da počneš producirati glazbu?

Enrico: To je nešto što se jednostavno dogodilo, neka moja unutarnja požuda i potreba da se izrazim kroz magiju ritma.

m: Na svojim prvim nastupima puštao si pjesme koje nisi izdavao. Koja je najvažnija stvar koju si naučio iz tog iskustva?

Enrico: U tom trenutku nisam još osjećao potrebu da izdam te pjesme, moja potreba bilo je stvaranje rave party hitova koji su mi nedostajali u torbi s pločama dok sam nastupao na ilegalnim rave partijima u Italiji. Moja filozofija bila je jednostavna; došao si na moj party kako bi čuo moju glazbu.

m: Koja je tvoja najdraža uspomena iz tih vremena nastupa na ilegalnim rave partijima?

Enrico: Ono što se tada isticalo bio je smisao za jedinstvo i autentičnost među svim ljudima na partiju. Nije tu bilo velikog publiciteta, kao ni potrebe da se bilo što objavi na društvenim mrežama, a ondje si bio jer si želio biti dio toga. To je bio svijet unutar svijeta.

m: Jedno od važnijih postignuća u tvojoj karijeri je činjenica da si imao jedan od najprodavanijih remikseva trake “Can You Hear Me” na Beatportu, tvoj album dospio je među Top 10 I potpisao si za izdavačku kuću Drumcode. Možeš li nam reći nešto više o tome?

Enrico: U jednom trenutku moje karijere, moje su trake postale izrazito popularne i dostigle su prvo mjesto čak I onda kad su izdavane od strane “manjih” izdavačkih kuća. To je bila glazba koja je pričala sama za sebe, a upravo to je bio početak svega. Nakon što sam potpisao suradnju s Drumcodeom, osjetio sam da se moja i Drumcodeova snaga ujedinjuju kako bi izgradile nešto još veće.

m: Puštanje koje od tvojih traka izaziva ludilo među publikom na plesnom podiju?

Enrico: Najveću reakciju tijekom mojih setova dobio sam kad sam puštao svoje hitove. Srećom, imam brojne opcije kojima mogu potaknuti ludilo publike. Smatram da publika osjeća svu strast i energiju koju ulažem u svoje produkcije. Osjećaj kad ih puštam je nevjerojatan!

m: Tvoj album “Biomorph” je kompleksno i eklektično umjetničko djelo u kojem BPM itekako varira. Je li to nešto što ti je došlo prirodno ili si o tome razmišljao prije nego što si ga napravio?

Enrico: Cijeli “Biomorph” album nastao je potpuno prirodno, on je potpuni izraz mene bez ikakvih granica. BPM mi uopće nije bio važan!

m: S obzirom na to da glavni concept tvog albuma čini intepretiranje tehnološke I I biološke evolucije ljudskih bića, što misliš, kakvi će biti partiji u budućnosti? Kakav će utjecaj nova tehnologija ostaviti na glazbu?

Enrico: Smatram da će partiji budućnosti biti sve više zaraženi tehnologijom kao aktivnim dijelom nastupa, osobito kada govorimo o rasvjeti i vizualnim efektima. Što se tiče glazbe, tehnologija će pogurati granice glazbe prema novim horizontima, ali ljudski um umjetnika će uvijek biti ključan dio u stvaranju umjetničkog djela.

m: Trenutno odrađuješ turneju po cijelom svijetu, a uskoro te očekujemo na Sea Star festivalu. Pripremaš li nešto posebno za tu prigodu ili si odlučio improvizirati?

Enrico: Zbilja se veselim svom nastupu na Sea Staru i puštanju nekih od mojih traka, uz druge, naravno… Zapravo, možda bih mogao isprobati nešto do sada neobjavljeno!

Load the next article
Loading...
Loading...