Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Februar: 10 najboljih regionalnih izdanja

Izdanja koja morate poslušati

  • Mixmag Adria
  • 2 March 2018

Svakog mjeseca biramo ponajbolja izdanja regionalnih producenata.

Preslušavajući izdanja ovog mjeseca, moramo priznati da smo imali čak 20 favorita koja smo odabrali za top 10. Možete zamisliti onda koliko nam je teško bilo izabrati samo 10 izdanja. Pronašli smo hrpu kvalitetnog techna i housea kao i ostalih žanrova... Nakon što smo objavili regionalna izdanja #1, #2, i #3, vrijeme je da vam predstavimo 10 najboljih iz februara po našem izboru.

Poslušajte ih ispod.

10 Nemy

Nemy - Sorrow EP (Celsius Recordings)

Nemya možda ne slušamo prečesto, ali kad napokon izda nešto, uvijek nam je drago to poslušati. Nemy nastavlja u svojem liquid tonu, zvuku koji drastično nedostaje na globalnoj plesnoj sceni, ali pogotovo u našoj regiji! 10. mjesto za ovaj odličan EP.

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

9 Coeus

Room Mates #001 (Hosted)
Coeus - 'Palladium'

Coeus kojeg smo i prije pratili u našim novim regionalnim izdanjima je izuzetno talentirani mladi producent koji je posljednjih mjeseci radio na mijenjanju svog zvuka, a to sada prvi put možemo čuti na traci 'Palladium' koju je izdao na ovoj kompilaciji Hosted etikete. Big room progressive koji je više usredotočen na ritam i mračne zvukove nego na melodije i mekanu ili nabrijanu stranu progressivea.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

8 Black Acid

Black Acid - Black Is Jack EP (Airsound Records)

Tri nove trake stižu na novom EP-u Black Acida koji u posljednje vrijeme izbacuje izdanja i remikseve kao da nema sutra. 'Black is Jack' moćan je big room techno EP, uz jednu iznimku istoimene trake koja više spada u tech house žanr. Na izdanju je i remix Akos Wexa, a ako volite mračni techno s Black Acidom ne možete pogriješiti.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

7 AudioStorm

AudioStorm - Analogue Agenda EP (Low Bit)

Nakon što smo vam premijerno predstavili naslovnu traku s novog izdanja crnogorskog producenta AudioStorma, 'Analogue Agenda', izdanje je svjetlo dana ugledalo 14. veljače/februara preko Lowbit Records etikete, druga traka 'Inner Eye', pojavila se kao prva traka u novom Transitions podcastu, Johna Digweeda.

Novo izdanje, 'Analogue Agenda' sastoji se od dvije trake, naslovne i 'Inner Eye', a radi se o dvije lagane i melodične, no snažne trake.

'Inner Eye' poslušajte ispod i kupite ovdje, a Transitions 703 podcast možete poslušati ovdje.

6 Verche

Emerson, Digweed & Muir - 'Fanfare' Verche Remix (MetaPop)

Producent iz Zadra, Marin Rončević aka Verche krajem prošle godine se prijavio na remix natjecanje koje je organizirao portal Metapop. Radilo se suradnji Emersona, Digweeda & Muira i njihovoj traci 'Fanfare'. Od 224 prijavljenih remikseva, Marnov remix je završio na trećem mjestu i do sada smo čekali službeno izdanje koje izašlo 5. februara na etiketi Metapop. Ako Digweed kaže da je remix u top tri prijavljenih, tko smo mi da ga ne uvrstimo u naših top 10.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

5 PEZNT

PEZNT - Pelin (Strictly Rhythm)

Zagrebački dvojac PEZNT svoj novi EP potpisao je za legendarnu američku house etiketu, Strictly Rhythm. Njihov novi EP sastoji se od dvije trake, 'Pelin' i 'Kume' i instrumentalne verzije trake 'Pelin'. Sve tri trake su ušle u Traxsourceov top 100 house chart, s naslovnom trakom 'Pelin' koja se popela do 4. mjesta Traxource house charta a ne Beatportu se popela visoko na top 100 ljestvici.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

4 Ilija Rudman

Ilija Rudman - Tears To Sound (NuNorthern Soul)

Kad Ilija Rudman pripremi neko izdanje, možete očekivati poslasticu. Na svojem novom EP-u surađuje s ogromnim Ron Trentom koji se uhvatio remiksa njegove nove pjesme s Andre Espeutom 'Tears To Sound'. Jazz, vokalne divote, house ritam i groove ono je što dobivate s ovim odličnim soulful izdanjem na kojem se nalaze i trake 'Distant Feelings' i 'Deep Sensation'

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

3 Siniša Tamamović

Sinisa Tamamovic - Materials (Elevate)

Uvijek je dobra vijest kad Siniša Tamamović izbaci novo izdanje, a ovo izdanje sadrži tri nove originalne trake. Što je to u Sinišinoj produkciji da nas uvijek razvali? Od klasičnog Sinišinog techno zvuka ('Materials') do tech housea s funky bas linijom ('Trap'), do "ozbiljne", minimalnije trake 'Triangle'. Vrhunski i kompletan EP.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

2 Mike Vale

PEZNT - 'Burek' (Mike Vale Remix) (Blacksoul Music)

Stari hit, nova verzija. Vrlo uspješna traka 'Burek' koja je, slobodno možemo reći, proslavila ovaj duo, a i završila u našoj listi top 20 traka 2017. godine, upravo je dobila "facelift" u obliku remixa jednog od najuspješnijih DJ-a i producenata s ovih prostora, Mike Valea. Poznati groove Bureka Vale je iz house bombe pretvorio u tech house bombu, što pokazuju i top liste Traxsourcea i Beatporta po kojima se ova stvar još uvije penje. Na Traxsourceu trenutno drži visoko četvrto mjesto tech house charta, a kako zvuči ovaj novi-stari hit, poslušajte ispod.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

1 Jan Kinčl & Regis Kattie

Jan Kinčl & Regis Kattie - 'Florette Versions' (PDV Records)

Na prvo mjesto zasluženo dolazi live dvojac Jan Kinčl & Regis Kattie koji već duže vrijeme nastupa zajedno na raznim događanjima ali i u studiju. u februaru su objavili svoju prvu ploču 'Florette Versions', sjajno deep house/jazz izdanje na PDV Records koje je ujedno i najavni singl njihovog nadolazećeg albuma 'In Plain Sight'.

Iako s različitim korijenima, zajedničke utjecaje vuku iz house, jazz, acid i techno glazbe, a kombiniranjem tih žanrova kroz nastupe izrazito podložne improvizaciji istražuju područje u kojem se sve to spaja. Uz original i Janov radio edit tu su i dva remiksa koje potpisuju LaSeech te Matija Dujic & Jan Kincl.

Florette versions izdanje dostupno je u PDV online shopu, kao i na svim standardnim digitalnim servisima, a možete ga poslušati u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...