Search Show Menu
Home Latest News Menu
Recenzije

Februar: Nova regionalna izdanja #1

Igor Krsmanovic, PEZNT, Black Acid, Coeus, Vontech...

  • Mixmag Adria
  • 12 February 2018

84Bit

84Bit - 'Idemo Neee' (84Bit Music)

84Bit se svojim novim singlom vraćaju na vlastitu 84Bit Music etiketu. 'Idemo Neee' je big room house stvar čiji je jedini cilj izazvati reakciju na flooru.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

A Skitzo

A Skitzo - Pineal Gland (Anagrama Music)

A Skitzo dolazi iz BiH, DJ-ingom se bavi od 2000. godine, a vlastitu glazbu izdavao je za CONYC Music, Submarine Vibes, 7715R, OneFold records, Anagrama i druge. Jedna od stvari u kojima uživa je prenošenje svojeg znanja dalje, pa je tako održavao DJ i produkcijske radionice diljem regije, a studirao je na SAE institutu te pohađao Red Bull Music Academy. Osim uspješnih radionica, nastupao je na Exitu, Sonaru, Hideoutu i drugim festivalima, a njegove setove čuli su i u Brazilu, Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Češkoj, Nizozemskoj i drugim zemljama.

Njegovo novo izdanje možete poslušati u EP obliku na Anagrama Music. Radi se o trakama koje kombiniraju deep house i progressive elemente, gotovo van žanrovskog opredijeljenja.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Adnan Jakubovic

Downgrooves & Chris Sterio - 'zen Moments' (Adnan Jakubovic Remix)

Adnan Jakubović se u nova regionalna izdanja vraća sa novim remiksom za Downgrooves & Chris Steria. Kao što uglvanom to i očekujemo od Adnana...duboko i progressivno.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Biella & Astral

Biella & Astral - Side Jobs (Family Grooves)

Biella & Astral dvojac čine Marko Borak i Milan Bijelić iz Šibenika i Vodica. Produciraju tech house, minimal i slične žanrove jer 'ne žele biti robovi jednom žanru', a do sada su izdali za Southpark Records, Get Funky Music, Avenue Rec. i druge etikete, a njihovo novo izdanje upravo je izašlo za regionalnu etiketu Family Grooves gdje su izdali već nekoliko puta. 'Side Jobs' je izdanje s dvije trake, 'Cartel' i 'My Indian Girl' - obje minimal tech zvuka za ljubitelje jednostavnih, plesnih grooveova.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Black Acid

Black Acid - Black Is Jack EP (Airsound Records)

Tri nove trake stižu na novom EP-u Black Acida koji u posljednje vrijeme izbacuje izdanja i remikseve kao da nema sutra. 'Black is Jack' moćan je big room techno EP, uz jednu iznimku istoimene trake koja više spada u tech house žanr. Na izdanju je i remix Akos Wexa.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Chrono

Grooveroom Series 01 (GuessWhat Recordings)
Chrono - 'Life Boat'

Nova kompilacija na GuessWhat Recordingsu sadrži i novu traku Chronoa, 'Life Boat' koju možemo opisati kao laganu plovidbu mirnim morem. 'Life Boat' je melodično i groovy putovanje.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Coeus

Room Mates #001 (Hosted)
Coeus - 'Palladium'

Coeus kojeg smo i prije pratili u našim novim regionalnim izdanjima je izuzetno talentirani mladi producent koji je posljednjih mjeseci radio na mijenjanju svog zvuka, a to sada prvi put možemo čuti na traci 'Palladium' koju je izdao na ovoj kompilaciji Hosted etikete. Big room progressive koji je više usredotočen na ritam i mračne zvukove nego na melodije i mekanu ili nabrijanu stranu progressivea.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Darko Milošević

Darko Milosevic - 'Brahman' (Specific Music)

I kod Darka Milosevica u posljednje vrijeme vidimo porast broja izdanja. Njegov novi singl 'Braham' dubok je i melodičan deep house kakvog se ni Solomun ne bi posramio pustiti. Ako pak tražite nešto življe, poslušajte i remixeve na izdanju.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Deftone

Deftone - Dressed In Black (Blacksoul Music)

Damir Puškar je DJ i producent iz Zagreba koji je upravo izdao pod novim aliasom, Deftone. Izdavao je za regionalne etikete poput Sangria, Marba i Blacksoul Music, ali i za Bonzai. Vlasnik je After Hour etikete a sada se vraća u produkcijske vode nakon dvije godine izbivanja. Na EP-u možete poslušati dvije trake, 'Dressed In Black' i 'Shooz', house i tech house đuskalice s prepoznatljivim semplovima.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Filip Motovunski

Filip Motovunski - ''Combination' (Bad Taste Recordings)

Filip Motovunski se vraća na svoj, sad već matični label, Bad Taste Recordings. Kao i inače u Filipovom stilu drumbe, radi se o energičnoj stvari s reggae elementima.

Cijelo izdanje poslušajte ovdje.

Homeboy

Homeboy - 'Kaleidoscopic Orange Lights in the Attic' (Sprechen)

Nova kompilacija na Sprechen etiketi sadrži i novu deep house / ambijentalnu beatless traku Homeboya koja je idealan soundtrack za izlazak sunca.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Igor Krsmanović

Igor Krsmanović - Honey Tash (NOEXCUSE Limited)

Svako malo izađe ona neka stvar koja se dosta razlikuje od ostalih čak i ako se radi o minimal techu. Novo izdanje Igora Krsmanovića iznenađujuće je funky i techy istovremeno - 'Honey Tash' je prava poslastica, a kad još uz to dodamo Zlatnichi remix, dobivamo pun paket. E da, ni to nije sve, tu je i traka 'Basement' koja će također odraditi posao.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Jelly For The Babies

Jelly For The Babies - Sleepless (The Purr)

Marijan Rašković, poznatiji kao Jelly For The Babies, jedan od vlasnika The Purr etikete, koju lako možemo smatrati jednom od najboljih deep house / progressive house etiketa u regiji zbacuje novo izdanje 'Sleeples' za vlastitu spomenutu etiketu s dvije trake, 'Sleepless' i 'Pure Pleasure' koju smo premijerno predstavili.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Konstantinus

Konstantinus - 'Chakra'

Konstantinus dostavlja zanimljivi spoj hardcore techa, arp linija, kicka koji podsjeća na neki psy trance ali s relativno klasičnim old school techno grooveom.

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

Last95

Last95 - 'Time' (Last95 Records)

Last95 aka Danijel Čehranov, jedan od 15 'breakthrough' producenata iz 2017. upravo je izbacio premijeru svoje nove trake 'Time' čije izdanje je zakazano za 5. februar, što će ujedno biti i njegov prvi singl ove godine. 'Time' je melodično instrumentalno elektroničko glazbeno djelo u kojem smo zaista uživali slušajući ga. Danijel je pokazao da nije sve u velikim dizalicama i dropovima, već da plesna elektronička glazba ovog tipa može biti ugodna za slušanje i bez da smo na plesnom podiju.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Mike Vale

Mike Vale - Can't Stop The House (Glasgow Underground)

Dvije nove trake su tu, no jednu možete pronaći na Traxsourceu, drugu na Beatportu. Ako vas zanima samo slušanje, onda vam je možda dovoljan i SoundCloud link u nastavku. Mike Vale ponovno na Glasgow Undergroundu, kojeg bi u posljenje vrijeme mogli preimenovati u Adria Underground koliko kvalitetnih regionalnih producenata trenutno izdaje za njih. 'Can't Stop The House se popela na 35 mjesto house charta na Beatportu, a 'Changin'' možete pronaći na 8. mjestu tech house charta na Traxsourceu.

Trake možete kupiti na Beatportu i na Traxsourceu,

Miloš Pešović

Inclinique - 'Sheep' (Milos Pesovic Remix) (Republica Label)

Miloš Pešović se i dalje baca na remiksiranje traka u svojem minimal stilu.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Nemy

Nemy - Sorrow EP (Celsius Recordings)

Nemya možda ne slušamo prečesto, ali kad napokon izda nešto, uvijek nam je drago to poslušati. Nemy nastavlja u svojem liquid tonu, zvuku koji drastično nedostaje na globalnoj plesnoj sceni, ali pogotovo u našoj regiji!

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

Nikola Balos

Nikola Balos - 'Call Of The Jungle' (84Bit Music)

Nakon prvog izdanja i jednog remiksa iza sebe, Nikola Baloš izbacuje svoje drugo izdanje, singl 'Call Of The Jungle' - tech house traku s elemetima deep housea i minimala.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

PEZNT

PEZNT - Pelin (Strictly Rhythm)

Zagrebački dvojac PEZNT svoj novi EP potpisao je za legendarnu američku house etiketu, Strictly Rhythm. Njihov novi EP sastoji se od dvije trake, 'Pelin' i 'Kume' i instrumentalne verzije trake 'Pelin'. Sve tri trake su ušle u Traxsourceov top 100 house chart, s naslovnom trakom 'Pelin' koja se nalazi na 7. mjestu, te na 54. mjestu na Beatportu. Traku 'Kume' koju smo premijerno predstavili, možete u cijelosti poslušati u nastavku.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Siniša Tamamović

Sinisa Tamamovic - Materials (Elevate)

Uvijek je dobra vijest kad Siniša Tamamović izbaci novo izdanje, a ovo izdanje sadrži tri nove originalne trake. Od klasičnog Sinišinog techno zvuka ('Materials') do tech housea s funky bas linijom ('Trap'), do "ozbiljne", minimalnije trake 'Triangle'. Vrhunski i kompletan EP.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Verche

Emerson, Digweed & Muir - 'Fanfare' Verche Remix (MetaPop)

Producent iz Zadra, Marin Rončević aka Verche krajem prošle godine se prijavio na remix natjecanje koje je organizirao portal Metapop. Radilo se suradnji Emersona, Digweeda & Muira i njihovoj traci 'Fanfare'. Od 224 prijavljenih remikseva, Marnov remix je završio na trećem mjestu i do sada smo čekali službeno izdanje koje izašlo 5. februara na etiketi Metapop.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Vontech

Vontech - Overthrown EP (Yin Yang)

Vontech za Yin Yang dostavlja moćno techno izdanje s dvije trake 'Throw' i 'Over', a za remikseve su zaslužni i jaki BiH producenti, Alen Milivojević & Drzneday i Worda koji su predočili svoje vizije ove dvije tvrde techno trake.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Wise D & Kobe

Wise D & Kobe - 'Venus' (BLKSL LTD)

Novo singl izdanje srpskog dvojca Wise D & Kobe ponovno izlazi na BLKSL LTD, nakon dosta uspješne trake 'Non Stop'. Nova traka naziva 'Venus' minimalnija je tech house traka s potpisnim zvukom ovog dvojca.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...