Search Menu
Home Novosti Menu
Moda

Glazbeni festivali: Idealno vrijeme za eksperimentiranje s frizurom

Dobra frizura može vas svakako izdvojiti iz mase, ali pazite da ne bude prekomplicirana...

  • Roberta Novosel
  • 5 June 2019

Želite eksperimentirati s novom bojom kose ili frizurom?

Glazbeni festivali idealno su vrijeme za to - nakon što osmislite svoje odjevne kombinacije, pokažite koliko ste kreativni i isprobajte neke zanimljive frizure. Dobra frizura može vas svakako izdvojiti iz mase, ali pazite da ne bude prekomplicirana kako ne bi imali previše posla s njom dok se zabavljate.

U svoje kozmetičke torbice spremite gumice za kosu, prstene, trake ili pak boju za kosu i pustite mašti na volju. Za vas smo izdvojili neke od najpopularnijih frizura koje su viđene na festivalima, a ako ste kreativniji možda i vi postanete osoba koja će započeti novi trend.

Space buns

Moda 90-ih nezaobilazni je dio stila većine partijanera pa tako nije ni čudo da je kod ženske populacije popularna frizura space buns. Ovu frizuru možete napraviti na različite načine:najjednostavniji je da uhvatite sve pramenove kose i zavežete ih na vrhu glave, a trenutno je vrlo popularan i način da uhvatite samo dio kose i zavežete ga na vrhu a ostatak kose pustite da slobodno pada na ramena. Za one koje se vole više isticati, space buns mogu ukrasiti šarenim pramenovima ili pak šljokicama.

Pletenice

Ako ne želite imati previše posla sa kosom, najlakše je isplesti pletenice. Bilo da se odlučite za verziju sa dvije pletenice, samo jednom ili pak za pletenice po cijeloj kosi, vaš look će biti praktičan a upečatljiv. Ako se odlučite za neki otkačeniji look, možete pletenice omotati šarenim koncima kao što su to isfurale poznata manekenka Cara Delevigne i pjevačica Katy Perry. Možete i svaki pramen zakačiti šarenim gumicama za kosu - prepustite se kreativnosti.

Špangice u kosi

Jedan od trendova koji datira iz našeg djetinjstva su špangice u kosi koje daju romantičan i efektan look. Osobito su popularne velike kopče sa biserima i cirkonima, a za one koji vole izgledati malo drugačije od drugih idealan su izbor špangice sa natpisima. Ako pak želite postići klasičan look, najbolje je uhvatiti kosu jednostavnim ukosnicama u nekoj neutralnoj boji.

Boemske frizure

Osim što su odjevni komadi u boho chicu često viđeni na festivalima, ni frizure „djece cvijeća“ nisu daleko od toga. Najbolji izbor ovoga stila su dugi opušteni valovi koje možete upotpuniti trakom za kosu. Isto tako, možete staviti i neki šešir u kombinaciji sa opuštenim pletenicama a ljubitelji cvijeća na vrh glave mogu staviti i trake sa sitnim cvjetićima koji će svakako podignuti vašu kombinaciju.

Prstenje u kosi

Koliko daleko idu trendovi očito je i kod ovog trenda koji se počeo furati na festivalima - nošenje prstenja na kosi. Jednostavno ispletete sitne pletenice kroz koje ćete provući prstenje i frizura je gotova!

Šljokice na tjemenu

Šljokice su neizostavni dio festivala, a ako ih ne volite nositi uz šminku na licu, možete ih iskoristiti za frizuru. Na tjeme nanesite gel za kosu te kistom utapkajte šljokice kako bi izgledali otkačeno. Ovo je odličan izbor i za one koji imaju izrast i žele ga efektno pokriti.

Neobične boje kose

Neki umjesto nove frizure biraju novu boju kose, a festivalska sezona je idealno doba za eksperimentiranje s najrazličitijim bojama. Na festivalima možemo vidjeti kosu obojanu u kričavo crvenu, modro plavu pa sve do pastelno roze. Koju god boju vi odaberete, sigurno će vas istaknuti u masi. Ukoliko pak ne želite napraviti drastičnu promjenu, možete se odlučiti za pramenove ili za bojanje samo vrhove kose.

Load the next article
Loading...
Loading...