Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Guy J: "Sa svih strana čujem da je scena u Hrvatskoj masivna, pa očekujem odličan party!"

Razgovor pred njegov nastup na Zagrebačkom Velesajmu

  • Mixmag Adria
  • 16 May 2018

Guy J je jedan od najsofisticiranijih i najsenzualnijih DJ-eva današnje elektroničke scene u čijoj se eklektičnoj glazbi isprepliću elementi techna, housea, trancea i progressivea.

Glazba koju radi najčešće je obilježena kao progressive, međutim, kako nam je sam Guy J otkrio, on ju više voli nazivati emotivni house. Počeo se baviti produkcijom kada je imao samo 14 godina, a danas je jedan od najvećih talenta na elektroničkoj sceni. Nakon mnoštvo uspješnih izdanja, prije svega za Bedrock John Digweeda, osnovao je svoju etiketu Lost & Found.

Ovaj majstor elektroničke glazbe uskoro stiže u Zagreb na Frequent C događaj koji će se održati ovog petka, 18. svibnja na Zagrebačkom Velesajmu.

Mixmag Adria za taj događaj poklanja i besplatne ulaznice, a kako do njih, saznajte ovdje.

U nastavku pročitajte intervju koji smo pripremili s Guyem povodom ovog nastupa.

Razgovarao Damir Ludvig

m: Ti si heroj za mnoge ljude koji obožavaju progressive house, no ti gotovo da želiš izbjeći tu glazbenu definiciju. Kako ti nazivaš svoju glazbu, i što ona predstavlja za tebe?

Guy J: Ne vidim to kao izbjegavanje progressive housea, jednostavno volim producirati različite stvari cijelo vrijeme i ne volim ograničavati svoju kreativnost. To je ono što je posebno u elektroničkoj glazbi, ne postoje granice.

m: Kakvu glazbu trenutno tražiš za svoju etiketu Lost & Found?

Guy J: Tražim originalnu house glazbu svih podžanrova, i radim na tome da radim s talentiranim ljudima koji rade iz srca.

m: Glazba koju puštaš usporila je tijekom zadnjih 15 godina. Je li budućnost još sporija, ili se beatovi ubrzavaju u bliskoj budućnosti?

Guy J: Da,ova glazba je dosta usporila, čini mi se kako će još usporavati s vremenom, postoji više prostora u produkciji kada produciraš sporo i u tome leži ljepota.

m: Dobar si prijatelj s Guy Mantzurom. Ne samo da jedan drugome izdajete remixeve, već zajedno idete i na turneje. Kako vidiš taj odnos? Jel stvar patriotizma? Predstavljanje Izraela cijelom svijetu?

Guy J: Sretan sam što mogu upoznati i stvoriti prijatelje kroz posao koji radim, i Guy Mantzur zaista je vrlo blizak prijatelj. Siguran sam da je naša pozadina, to što oboje dolazimo iz Izraela, pomogla da se naše prijateljstvo glađe razvije, s obzirom da cijenimo slične vrijednosti.

m: Možemo li u budućnosti ikad očekivati "Triple Guy Tour", s tobom, Guy Mantzurom i Guy Gerberom?

Guy J: Hehe, zar jedan ili dvoje nisu dovoljni? :-)

m: Čestitke! Tvoje zadnje izdanje na Lost & Found bilježi se kao 50 izdanje na tvojoj etiketi, pa si odlučio to proslaviti s dva remiksa za izraelskog umjetnika Eitana Reitera. Možeš li nam više reći o tom izdanju? Kako se osjećaš zbog tog izdanja i zašto si odlučio remiksirati Eitan Reitera?

Guy J: Titan Reiter je napravio prekrasan album na Armadillu i ja volim sve te trake, pa sam imao puno ideja za remikseve. Postoji toliko odličnih elemenata u trakama predstavljenim na albumu, a Eitan je poslao kanale traka i tako su se rodila ova dva remiksa.

m: Osjećaš li se uspješnim i što misliš koji su najvažniji faktori za uspjeh?

Guy J: Mislim da se uspjeh može odrediti na kraju procesa, a ja smatram da sam još uvijek u tom procesu...postoje, i bit će uspona i padova, no meni je najbitnije naučiti i prihvatiti te trenutke kada dođu.

m: Izraelska scena je nevjerojatna! Tamo se događa mnoštvo odličnih partya i umjetnici su divni! Kako to objašnjavaš? Svi se hvale s Berlinom, no ako pogledaš postotak, zapravo više top producenata dolazi iz Tel Aviva nego iz Berlina.

Guy J: Mislim da je Tel Aviv vrlo šaren grad i Izrael je zemlja u kojoj se mnogo toga događa i možda zbog toga stvara vrlo otvorene umove ili vrlo uske poglede na svijet, vjerojatno sam sretnik što sam ja jedan od onih otvorenog uma.

m: Poznat si po odličnom smislu za humor. Većina DJ-eva koji puštaju deep, tech, progressive, inteligent glazbu su tihi, ozbiljni i introverti, no ti si pun energije, radosti i života. Kako to objašnjavaš?

Guy J: Stvarno ne znam, mislim da sam to naslijedio od roditelja i okoline u kojoj sam odrastao. Pokušavam se i brinuti za sebe dok putujem...način na koji živiš može imati veliki utjecaj, pogotovo kad toliko putuješ.

m: Nastupaš u Zagrebu s Eelke Kleijn i Chaim 18. svibnja. OVo će biti tvoj prvi nastup u Zagrebu. Što očekuješ od showa i grada?

Guy J: Sa svih strana čujem da je scena u Hrvatskoj masivna, pa očekujem odličan party!


Facebook event.

Load the next article
Loading...
Loading...