Search Show Menu
Home Latest News Menu
Film

Kako na svim poljima podbaciti prilikom snimanja filma o Ibizi

Recenzija novog netflixovog filma Ibiza

  • Tomislav Brusac
  • 1 June 2018

Nakon što sam vidio najavu da film uopće postoji, pomisao da će se napokon raditi neki film o Ibizi nakon legendarnog Kevin & Perry Go Large zvuči odlično, zar ne?

Štoviše, također mi je bila fora iz ženske perspektive, jer uglavnom u filmovima ovog tipa gledamo muškarce koji idu loviti neki hir ili avanturu ili idu na nešto poput momačkog putovanja. Napokon ženska perspektiva, a da nije baš poput izlizanih chick flickova.

E sad ide zabavan dio. Par tjedana nakon najave filma, stigla je vijest kako je film koji se zove Ibiza i čija se radnja dobrim dijelom odvija na Ibizi, sniman u potpunosti u Hrvatskoj (podbac broj jedan).

E tu sam znao da film moram pogledat, jer to je samo po sebi bio apsurd.

Film prati tri prijateljice koje idu na avanturu u Barcelonu, jer Harper (Gillian Jacobs) mora tamo otputovati poslovno i zaključiti novi deal s budućim suradnicima njezine tvrtke. Početak je solidno obećavajuć, jer me njezina šefica, koju glumi Michaela Watkins ugodno iznenadila svojom zabavnom glumom neugodno bahate i umišljene žene. Taj prvi dijalog mi je baš nekako legao. I tu sav humor, bar za mene, manje više staje.

Sama radnja je toliko zbrkano i na brzinu napravljena uz hrpu nelogičnosti potpuno nerazvijenih likova kojima se stvari samo događaju...nema drame, nema napetosti, nema komplikacija...sve je nekako....blje.

I tako naše junakinje stižu u klub Aurora u Barceloni. Osim što se radi o Aquariusu na Zrću.

Prvo, Aurora je u Primoštenu, ali njih to očito nije briga (ovo je odličan primjer lošeg humora koji se može osjetiti kroz cijeli film).

Tu se Harper na prvi pogled zaljubljuje u Leo Westa (ubaci bilo kojeg zgodnog i ljepuškastog Ultra Festival headlinera) koji ju zove u backstage Aquari....pardon, Aurore kako bi joj objasnio da na licu florescentnim markerom ima nacrtan penis. Tu je bitno napomenuti da film ima taj tip humora. Penisi, sex, droga, povraćanje, ptičji izmeti, sperma i druge izlučevine protežu se kroz cijeli film, što bi bilo sasvim u redu da se primjerice radi o Seth Rogenu i ekipi s filmovima iz 2007. nadalje (podbac broj dva).

Ali ne radi se o Sethu, radi se nekom vrlo lejm pokušaju brutalnog humora gdje nije ništa smiješno nego se samo osjeti taj očajnički pokušaj da djevojke brutalnim izletima budu zabavne i smiješne. Istina, i pojedinačno i zajedno imaju neke svoje momente u filmu, ali to je toliko rijetko da je gotovo zanemarivo.

S obzirom na Ibizu, glazba je dakako, apsolutni promašaj. Da, EDM-a i amera ima sve više na Bijelom Otoku, ali ovo je baš dno. Od toga da se u ibiškim klubovima pušta dance i EDM, do toga kad se cure voze po "Ibizi", u autu svira 'Despacito' (mega podbac broj tri). Kao neka jadna vizija prosječne američke cheerleadersice na spring breaku. Naravno, pred kraj filma sve se pretvara u neku romantičnu ljigu koju čak ni ta cheerleadersica ne bi popušila.

Kao DJ-u, najbolji moment u filmu mi je kad fan Leo Westa kaže kako je on "proper artist" jer ima onu neku plug & play "thingy". Zvuči kao tipično znanje nekog tko bi bio veliki fan "proper artista" koji vrti EDM hit paradu. Tu im skidam kapu.

Ne želim vam otkriti sve, kako ne bi spoilao ovo remek djelo (to će ionako učiniti samo od sebe), jer mi je glavni cilj mi je zapravo bio skužiti o kojim se lokacijama sa snimanja zapravo radi. Prepoznao sam jedino Aquarius (to je bilo iznimno lako), ali finalni party u filmu se održava u nekom klubu koji nisam baš skužio...možda je opet Aquarius, možda je Papaya, ako netko zna, neka napiše u komentarima. U svakom slučaju, bilo ga je baš teško odgledat do kraja, a i entuzijazam mi je toliko pao da više nisam imao ni snage ni volje otkrivati lokacije (mislim da sam u jednom trenutku primjetio ulice Novalje, ali to je to).

Ako ovaj film zbog glazbe i scena klabinga neku osobu iz Amerike po prvi put natjera da ode na Ibizu, čekat će ju neugodno iznenađenje.

5/10

Load the next article...
Loading...
Loading...