Search Show Menu
Home Latest News Menu
In Session

In Session: Aney F.

Novi In Session dostavlja jedan od top 15 regionalnih DJ-eva prema našoj listi iz 2017.

  • Mixmag Adria
  • 25 May 2018

In Session je rubrika u kojoj predstavljamo sam vrh regionalne DJ elite, vodeće ljude koji sceni daju karakter i vode ju naprijed. Svakoga tjedna odabiremo jednog od njih, a ovotjedna seansa predstavlja novi miks koji nam je pripremio Aney F. slovenski DJ i producent te vlasnik izdavačke kuće Innocent Music koja je završila i na našoj listi najboljih etiketa u regiji 2017.

Aneyevo se ime također pronašlo i na našoj listi top 15 regionalnih DJ-a 2017. godine.

Uz sam mix, Aney nam je odgovorio i na nekoliko pitanja. Pročitajte u nastavku.

m: Možeš li nam se predstaviti u nekoliko rečenica?

Aney F.: Zdravo, ja sam 29-godišnji DJi producent iz Ljubljane - Aney F. Također sam vlasnik Innocent Music record labela i event managementa i bavim se sa glazbom već zadnjih skoro 15 godina.

m: Kako je izgledao tvoj proces odabira singlova za In Session Mix, te koji su bili kriteriji pri selekciji glazbe?

Aney F.: Ništa posebno iskreno, samo sam složio trake skupa koje mi se u ovom trenutku najviše sviđaju i koje također sviram na nastupima.

m: Možeš li nam nešto više reći o glazbi u miksu? Tko su izvođači i što cijeniš kod njihove produkcije?

Aney F.: Ovo je moja “vizija” današnje “house” glazbe, što se meni sviđa i što ja želim predstaviti publici. Izvođači koji se nalaze na ovom mixtapeu meni se trenutačno najviše dopadaju, možda bi tu naglasio Rich Nxta i Archie Hamiltona iz Fusea koji u zadnje vrijeme prave stvarno super muziku, i sviram tako reći sve što naprave. Možda bi još izdvojio Dimmisha iz Bologne kao nekog od dobrih nadolazećih imena. Također mix nije prošao bez par klasika starih legendi Shonkya i Dyed Soundoroma iz Apollonie, naravno u mixu je i moj zadnji remix koji je izašao na Household Digital labelu iz San Francisca i također sam mix zaključio sa svojom novom trakom sa zadnjeg EP-ja na vlastitoj etiketi Innocent Music.

m: Što je bilo presudno da singlove poslažeš ovim redoslijedom i je li to isti princip koji koristiš dok nastupaš u klubu?

Aney F.: Naravno, mix sam započeo više “deep”, i onda razvio mix u pravi “tech” i da, nekako isti princip koristim na nastupima. Ali isto na kraju sve uvijek ovisi što svira DJ prije mene ;)

m: Možeš li demistificirati žanrovske odrednice ovog miksa?

Aney F.: Iskreno nikad se nisam volio žanrovsko definirati, uvijek kad me ljudi pitaju što sviram ja još uvijek kažem da sviram “house” ali na kraju ako moramo u detalje onda u ovom mixu možete čuti sve od housea, minimala i techna ;)

m: U kojem bi regionalnom klubu ovaj isti set naišao na najbolju reakciju publike, u koje vrijeme i zašto?

Aney F.: Najbolji regionalni klub sa najboljom publikom (Ambasada Gavioli) se nažalost zatvorio, tako da iskreno ne znam što reći na ovo pitanje jer nema puno klubova u regiji ali svakako ovaj set prošao bi u više situacija, recimo tako ;)

m: Možeš li navesti nekoliko klasika koji se s vremena na vrijeme ponovno vraćaju u tvoje setove i opet zvuče svježe?

Aney F.: Shonky - La Madone (2009) zvuči mi vrlo svježe, a tu traku sam i stavio u mix... također sam stavio novi edit od Dimmisha za Michel Cleis - La Mezcla (2009) i moj set gotovo nikad ne prođe bez legendarnog remixa Steve Lawera za Sebrok - Who Stole The Soul (2010)

m: Po čemu se razlikuje tvoj pristup produkciji u odnosu na pristup DJ setovima, a koje su sličnosti?

Aney F.: Pa nekako je sve isti pristup, jer na kraj kraju želim nekako producirati zvuk i sam koji puštam u setovima... na moj način svakako.

m: Gdje te publika uskoro može slušati uživo?

Aney F.: Posljednja turneja u Australiji bila je odlična, imao sam tri svirke u Sydneyu i jednu svirku u Melboruneu te par radio nastupa. Definitivno sam doživio super iskustvo koje ću zapamtit za cjeli život, ali svakako ću se vratiti ponovno sljedeće godine! Sad preko ljeta me možete slušati češće na Balkanu, tako da baš ove nedjelje 27. Maja ujutro možete me uhvatiti na closing partyu u Umagu na Sea Star Festivalu, onda sljedeći tjedan prvi dan u junu slavimo šestu godišnjicu mog labela Innocent Music. U goste nam dolazi Rodriguez Jr. iz Francuske i to prvi puta u Sloveniju, poslje toga u julu me možete poslušati na Labyrinth Open Festivalu u Omišu. Vraćam se i u Byblos Club u Poreč te ću nastupati na nekoliko slovenskih festivala kao što su Eco Festvial, StellarBeat, Rumena Noč. Radit ćemo ponovno i Innocent boat party u Novalji u augustu, a onda se vračamo za početak sezone opet u septembru kad ću i ja slavit svoj rođendan. Naravno puno toga još stiže, nadam se ;)

Pratite moje kanale društvenih mreža za ostale informacije!

Hvala za invite i pozdrav svima, see ya on the dancefloor ;)

Load the next article...
Loading...
Loading...