Search Menu
Home Novosti Menu
In Session

In Session: DJ Go Cut

Go Cut je dostavio miks prožet višestrukim žanrovima

  • Mixmag Adria
  • 16 March 2018

In Session je rubrika u kojoj predstavljamo sam vrh regionalne DJ elite, vodeće ljude koji sceni daju karakter i vode ju naprijed. Svakoga tjedna odabiremo jednog od njih, a ovotjedna seansa predstavlja novi miks koji nam je pripremio DJ Go Cut, s kojim smo kratko i popričali u nastavku.

Najpoznatiji po organizaciji Astralis partyja koje radi sa svojim dugogodišnjim kolegom Damirom Ludvigom, Goran nam je pripremio vrhunski miks prožet višestrukim žanrovima te kombinacijom novog i starog.

Fotografije: Vedran Tolić, Goran Telak

m: Možeš li se predstaviti se u nekoliko rečenica?

DJ Go Cut: Ja sam Goran Vlajić, DJ glazbeni producent, promotor, animator, kreator, fantazmaor, poznat u techno narodu kao DJ Go Cut

m: Kako je izgledao tvoj proces odabira singlova za In Session Mix, te koji su bili kriteriji pri selekciji glazbe?

DJ Go Cut: Nisam ništa previše birao, uključio sam strojeve i krenuo...ideja vodilja je 20 godina Astralisa, spojiti nespojivo; gou, psy, trance sa novim minimalom, technom i pri tome se uskladiti kroz razne tehnološki izazvane poremećaje moderne publike.

m: Možeš li nam nešto više reći o glazbi u miksu? Tko su izvođači i što cijeniš kod njihove produkcije?

DJ Go Cut: Klasika vs suvremena produkcija...acid je trenutno sveprisutan, tako da je dosta toga što se može reciklirati i vratiti na glavni floor bilo u originalu bilo kroz remixeve. Vidim da je in pustiti nešto "klasično" i da se radi jako veliki hype oko toga...big deal, mi to radimo uvijek!

m: Što je bilo presudno da singlove poslažeš ovim redoslijedom i je li to isti princip koji koristiš dok nastupaš u klubu?

DJ Go Cut: Bitna mi je prva stvar, ono s čim krećem, a nakon toga se pustim da me glazba nosi, a nadam se i one koji slušaju i to je moj princip, bez puno filozofije.

m: Možeš li demistificirati žanrovske odrednice ovog miksa?

DJ Go Cut: Žanr je samo komercijalna odrednica. Astralis nikada nije patio zbog žanrova iako nas mnogi i dan danas trpaju u trance, gou, i slične žanrove, ali toliko smo toga izvrtili u prvih dvadeset godina, da je zaista teško definirati žanr; zato je mix i nazvan Astralis MASH jer je žanrovski neodređen. Ostavit ću kužerima na volju da se bave definicijama.

m: U kojem bi regionalnom klubu ovaj isti set naišao na najbolju reakciju publike, u koje vrijeme i zašto?

DJ Go Cut:Svaki klub, svaki regionalni party, svaki festival, koji drži do kvalitetne glazbe i izvođača koji zna pokrenuti publiku.

m: Možeš li navesti nekoliko klasika koji se s vremena na vrijeme ponovno vraćaju u tvoje setove i opet zvuče svježe?

DJ Go Cut:Emanuel Top definitivno je uvijek svjež. Sven Vath, Faithless, raniji radovi DJ Tiesta, Mark Spoona itd...

m: Po čemu se razlikuje tvoj pristup produkciji u odnosu na pristup DJ setovima, a koje su sličnosti?

DJ Go Cut:Pristup je napraviti stvar koja drži floor punim. Isto je i sa izborom glazbe u DJ setu.

m: Kako se je tvoj stil DJ posla promijenio od prvih koraka u svijetu glazbe do danas?

DJ Go Cut:Vjerujem da sam se razvio u odnosu na samog sebe s početka karijere. Pratim istovremeno jako puno glazbenih žanrova, koristim maksimalno tehnologiju, nastojim biti praktičan (koristim sync!) i fokusirati se na izbor glazbe. Učim od svojih mlađih kolega više nego od onih koji su mi nekada bili idoli i nastojim uživati i dalje u onome što radim.

m: Gdje te publika uskoro može slušati uživo?

DJ Go Cut:Boogaloo, 23.3.2018. na dvadesetoj godišnjici Astralisa!

Load the next article
Loading...
Loading...